Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.04.2012 23:12

marze_na napisał(a):... przeczytałam tu wątek ...

:D

I Czarnego Kota wyczytałam ... ;)

Jeżeli będziecie do trzeciego, to zarezerwujcie sobie czas na wieczór, bo Park Fontann z nowym programem rusza.

A jak mąż lubi piłkę (lub ty - piłkarzy ;)), to drugiego, też w Parku Fontann, będzie prezentacja drużyny na Euro :)

PETERENZO napisał(a):Co to za budynek ...

Te dachóweczki to nówka sztuka, ale, domyślam się, w historii dalszej niż współczesna szukać? :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 24.04.2012 23:19

weldon napisał(a):Te dachóweczki to nówka sztuka, ale, domyślam się, w historii dalszej niż współczesna szukać? :D

Tak, tak. budynek jest wyremontowany. Został całkowicie zniszczony i odbudowany po wojnie. Ale historię ma dłuższą. :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 00:30

Jeżeli będą dalsze pytania - to już rano
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 07:18

weldon napisał(a): ...

Czarnego Kota to ja pierwszy raz zobaczyłam osobiście i na własne oczy 8O
Na fontanny niestety się nie załapiemy, bo późnym popołudniem wracamy. We Wro też mamy taki bajer (za dużą kasę), a pokaz multimedialny widziałam tylko trzy razy.
Za to na prezentację na pewno zajrzymy, chociaż ani piłki (mąż), ani piłkarzy (ja;)) szczególną miłością nie darzymy.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 07:31

PETERENZO napisał(a):Jeżeli będą dalsze pytania - to już rano

Spacerowałeś po Katowicach?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2012 07:52

marze_na napisał(a):We Wro też mamy taki bajer (za dużą kasę) ...

My mamy za darmo ;)

Może jakby kazali płacić, to by nie waliły takie tłumy, że się dopchać ciężko :)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 07:57

weldon napisał(a):
marze_na napisał(a):We Wro też mamy taki bajer (za dużą kasę) ...

My mamy za darmo ;)

Może jakby kazali płacić, to by nie waliły takie tłumy, że się dopchać ciężko :)

A nie, ogląda się za darmo, ale kosztowało to to całkiem dużo, oficjalnie 20 mln. Sporo pomyj wylano wówczas na Dudkiewicza, że drogi dziurawe, miejsc w przedszkolach brakuje, kamienice się sypią itp itd, a on fontanny stawia :roll: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.04.2012 08:10

Dziurawe drogi to u nas tradycja, a działająca fontanna nie, więc, mz, wybór był oczywisty :D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 08:10

marze_na napisał(a):Spacerowałeś po Katowicach?

Nie po Katowicach. :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 08:11

No to dalekie spacery sobie wieczorami urządzasz :? .
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 08:31

marze_na napisał(a):No to dalekie spacery sobie wieczorami urządzasz :? .

Zależy od tego gdzie aktualnie przebywam :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 08:36

Ja kapituluję. Całą przerwę na kawę zmarnowałam na poszukiwania tej chałupy. Teraz oddaję się bez reszty pracy zarobkowej.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 08:42

marze_na napisał(a):Ja kapituluję. Całą przerwę na kawę zmarnowałam na poszukiwania tej chałupy. Teraz oddaję się bez reszty pracy zarobkowej.

Nie poddawaj się. Mnie też trochę zajęło szukanie tego czerwonego wnętrza, bez efektu.

A budynek na moim zdjęciu jest dość znany ze względu na jednego - bardzo znanego Polaka.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 25.04.2012 08:51

PETERENZO napisał(a): Mnie też trochę zajęło szukanie tego czerwonego wnętrza, bez efektu.

Ha, bo ja sobie najpierw sprawdziłam, jak ta magiczna googlowa opcja szukania poradzi sobie z moim zdjęciem :wink:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.04.2012 08:54

marze_na napisał(a):Ha, bo ja sobie najpierw sprawdziłam, jak ta magiczna googlowa opcja szukania poradzi sobie z moim zdjęciem :wink:

Też już tak robię, przynajmniej od momentu kiedy sprawdzając swoje zdjęcie w googlu jako pierwsza wyświetliła się prawidłowa odpowiedź. :wink:

Ok. Jak do południa nikt nie będzie nic sugerował to podpowiem. Chyba, że wcześniej padną inne pytania lub odpowiedź.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka - strona 422
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone