SgwdYrEira napisał(a):A raczej trzy mosty

Zamek Kuńwi obok, rzeka Kuńwi, miasto też Kuńwi

i Kuńwi Suspension Bridge (w środku) ten bliżej to kolejowy a ten ostatni drogowy, jakby tego było mało to jeszcze mają tam tunel pod tą wodą

Niezły zaprzęg

Kuń wi co to jest!
A jak nie wi, to poszuko.
Taaak, CONWY w Walii... a obok jest bardzo popularne w tej krainie to:

Ponure zamczysko, które już kiedyś dałem do zagadki.
Krótko mówiąc- wycinek całości był zagadką.
Utrudnieniem była jednak "wredność" tego zdjęcia, gdyż wygląda to jak jeden most a nie dwa. No tak se akurat kiedyś tam stanąłem i pomyślałem, że ładnie się te 2 linie nakładają.
Teraz mała podpowiedź dla tych, co chcieli ale nie wiedzieli jak to ugryźć:- pytamy do skutku o kraj (skoro UK czy Wyspa ale nie Anglia ani nie Szkocja to... została tylko Walia)
- ponieważ podpowiedziałem, że to obok bardzo znanego miejsca, więc wpisujemy hasło "most popular places in Wales" albo podobnie brzmiące, które skierują nas do listy najpopularniejszych miejsc w tej krainie. A stąd już tylko krok do rozwiązania zagadki... most(y) widoczne są na sporej liczbie zdjęć z Conwy...
Zresztą mamy nawet po polsku takie teksty.
http://www.walia.com.pl/zamki-walii/conwy/Brawo Piracie! To był mój mały rewanż za Talibów... myślałeś, ze Szkocja a tymczasem skierowałem Cię w...Twoje ulubione ziemie Wyrwanych Marchwi i fanów...
Tylko Bekonów nie mam.
Ja bym na Skandynawie stawiał, może Szwecja?
No...hmmm... trochę nie ten kierunek jednak, bo miało być na Wyspie Brytyjskiej...
Kolega chyba nie załapał naszego slangu...
Tu było sporo o koniach= kuniach.
A że chodzi o miasto CONWY, to zrobiło się z niego na tę okoliczność "kuńwi"...
Pirat proszony jest o kolejną zagadkę (gdzie też może być ten skarb...?).