, a w porcie nikt nigdy nie jest sam
Pozdrawiam
Piotr
.png)
piotrf napisał(a):Miałaś "MaBe" tylko dla siebie przez dwa tygodnie, a w porcie nikt nigdy nie jest sam
, byłem zaskoczony tym ile ludzi zimuje w hiszpańskich portach . . . podobnie jak w tamtych kamperparkach
![]()
Pozdrawiam
Piotr

.png)
"piotrf"]Miałaś "MaBe" tylko dla siebie przez dwa tygodnie![]()
, a w porcie nikt nigdy nie jest sam, byłem zaskoczony tym ile ludzi zimuje w hiszpańskich portach . . . podobnie jak w tamtych kamperparkach
![]()

.png)
"majkik75"]
Piotrze, co się działo na MaBenie, pozostaje na MaBenie. Nie drążmy![]()
![]()
Jak to teraz "młodzi" mówią, vibe z Simonem jest jak widać, Christos dogląda, Pani Kapitan była na pewno zaopiekowana :proszedziek
.png)
.png)
.png)
"wiola2012"]Cześć Beatko![]()
Vasiliki - moja przystań na Lefkadzie, w zasadzie Vasiliki Ponti, ale to rzut beretem. Czuję się tak jakbym tam z Tobą była. Smak bułeczek mam jeszcze na języku![]()
Jesteś niesamowita, sama na łodzi .... ale takie rzeczy to ja już Ci pisałam.
No to jak już wyszorowałaś ten pokład to popatrz co się dzieje za oknem, bryzgi z katamaranu to pikuś, ale ten śnieg.
Jak często trzeba pokład olejować?

.png)
.png)
Kapitańska Baba napisał(a): Wiola, gdzie Ty pisałaś u siebie o Vasiliki? Czemu ja nie mogę odszukać??
Kapitańska Baba napisał(a): Wieczorami siadałam w kokpicie z gitarą.
Coś tam grałam, coś pośpiewałam.
Dostawałam brawa, mnóstwo miłych słów od różnych sąsiadów.
.png)
megidh napisał(a):Kapitańska Baba napisał(a):Aż nadszedł dzień kiedy zaczęłam olejować.
Fajne miałaś zajęcie.
Ale czy nikt nie zrobił Ci żadnej fotki podczas tej pracy ?

.png)
wiola2012 napisał(a):Ja nie pisałam wtedy relacji, mój debiut to była ta z Andaluzji i Algarve.
Nasza utalentowana żeglarka![]()
Fajnie tak, wtopić się w lokalną społeczność, przestać być tylko turystką…
Byliśmy bardzo opaleni, oboje ciemni, wystarczyło, że powiedzieliśmy dzień dobry po grecku i wiele osób zaczynało do nas mówić w tym języku. Bardzo się dziwili gdy mówiliśmy, że nie rozumiemy bo jesteśmy Polakami 
.png)
, widziałem akcję mycia ( raczej płukania ) pokładu zacumowanego jachtu w jednej z marin tureckich , którego załoga zabezpieczyła wcześniej sąsiednie jachty foliowymi plandekami , ich założenie i zdjęcie trwało może dwie minuty
.png)
"piotrf"]Kaliméra![]()
Olejowane drewno tekowe wygląda pięknie , jak palisander - brawo TY![]()
Staramy się, żeby MaBe za każdym naszym pobytem piękniała i była lepsza
Trochę tych prac już wykonanych ale i tak masa pomysłów do zrealizowania przed nami
O zachowaniu załogi komercyjnego katamaranu nie ma się co wypowiadać, widziałem akcję mycia ( raczej płukania ) pokładu zacumowanego jachtu w jednej z marin tureckich , którego załoga zabezpieczyła wcześniej sąsiednie jachty foliowymi plandekami , ich założenie i zdjęcie trwało może dwie minuty
![]()
Jest Kapitan i kapitan, wiesz jak to z ludźmi
Na szczęście w greckich portach jak dotąd taki patafian zdarzył nam się raz