Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Hvar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basiulinek
Cromaniak
Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 12.07.2006 21:28

Od paru lat jezdzimy na Hvar do Starego Gradu.Piekne miasteczko tylko brakuje plazy...Betonowe plyty nie dla nas.Wiec codziennie "podrozujemy" na druga strone wyspy do Zavaly.Nie powiem.jest to meczace...Powiedzcie-jak wyglada baza noclegowa,wieczorne zycie np.w Ivan Dolac?Bo nie samym sloncem czlowiek zyje... :D Pozdrawiam i z gory dziekuje!
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 13.07.2006 10:59

A czemu nie miasto Hvar??? Mnóstwo knajpek i klubów nocnych, piękna starówka, no i plaże na Pakleni Otoci... Niestety w Ivan Dolac nie byłam i nic na ten temat nie moge powiedzieć, ale może też jest fajnie kto wie???
:) :) :) :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 13.07.2006 17:52

No tak,tylko,ze na Pakleni Otoci tez trzeba sie jakos przeprawic.A mi sie marzy mieszkanie przy samej plazy.Zachod slonca podziwiany z tarasu...
Musi byc takie miejsce ,w ktorym da sie wszystko pogodzic!Ale dziekuje za propozycje! Pozdrawiam! :D
Florcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Florcia » 13.07.2006 18:25

W Ivan Dolac byłam w czerwcu, więc to nie sezon w pełni. Co do bazy to brak hoteli ale są apartamenty o zróżnicowanym standardzie. Życie nocne??? Knajpa otwarta do 1 w nocy ze średniej jakości żarciem. Innego zycia nie zaobserwowałam ;) Ale to czy się dobrze bawisz zależy od Ciebie i Twojego towarzystwa.
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 14.07.2006 09:44

Basiulinek napisał(a):No tak,tylko,ze na Pakleni Otoci tez trzeba sie jakos przeprawic.A mi sie marzy mieszkanie przy samej plazy.Zachod slonca podziwiany z tarasu...
Musi byc takie miejsce ,w ktorym da sie wszystko pogodzic!Ale dziekuje za propozycje! Pozdrawiam! :D

Noo jak chcesz mieszkac przy plaży to jest fajna zatoczka Mala Milna ok 4 km od miasta Hvar. Byliśmy tam na campie ale jest tam duzo apartamentów też.Apartamenty sa w zasadzie 10 m od zejścia do wody. jest kilka knajpek bardzo fajnych na tarasach nad samym morzem, natomiast nie ma jakichs wielkich imprez tam, to raczej spokojna mieścina. Ale dla nas był to dobry punkt wypadowy do Hvaru, za dnia nawet na piechotke mozna przejść. Sa trzy plaże z drobnymi kamyczkami i jedna cała duża zatoka FKK (skalista z małymi zatoczkami)
A tak na marginesie z Hvaru na Pakleni pływaja taxi boat, warto sie tam chociaż raz wybrac pod warunkiem ze lubi sie opalanie bez zbędnych szmatek :-))))
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 14.07.2006 20:16

:lol:Dzieki za podpowiedzi! Mysle,ze jednak w tym roku zostaniemy w Starym Gradzie ,bo troche za pozno na szukanie czegos nowego... Ale na pewno bedziemy rozgladac sie na poludniowej stronie wyspy za czyms na przyszly rok.Pozdrowionka!!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 15.07.2006 18:16

Basiulinek napisał(a):No tak,tylko,ze na Pakleni Otoci tez trzeba sie jakos przeprawic.A mi sie marzy mieszkanie przy samej plazy.Zachod slonca podziwiany z tarasu...

Wczoraj wróciłem z Zavali.Mieszkałem tutaj:
Obrazek
Basiulinek tam jest tak jak Ci się marzy:nad samym morzem,zachody słońca z tarasu,cisza,spokój,przemili gospodarze.Tylko do sklepu kilometr pod górę :lol:
pozdrav.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 15.07.2006 18:23

wojan pochwal się krótką opiską i fotkami z rejonu kwaterki :lol:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 16.07.2006 11:09

Wojan! Wielkie dzieki! Czy ceny u nich sa w miare przystepne? Ten kilometr pod gore... zawsze mozna pognac autko... :D Pozdrowionka!
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 16.07.2006 11:41

Wojan! Wielkie dzieki! Czy ceny u nich sa w miare przystepne? Ten kilometr pod gore... zawsze mozna pognac autko... Pozdrowionka!

Czy ceny u nich przystępne- oceńcie sami-za apatrament kuchnia(duża) jeden pokój(też duży)z czterema pojedynczymi łóżkami,łazienka z prysznicem- płaciłem 50 euro.
Co do gonienia autka do sklepu to szkoda autka,lepiej pogonić siebie .Dobrze to robi na fałdki brzuszne, jak się je oczywiście ma.
wojan pochwal się krótką opiską i fotkami z rejonu kwaterki

Krótka opiska i fotki w przygotowaniu.
Pozdrav.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 16.07.2006 12:45

więc cierpliwie oczekuję :wink:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 16.07.2006 15:02

Hmm,w Starym Gradzie placimy 30 Euro za dzien i mamy do dyspozycji caly dom(chyba,ze jest duzy ruch-wtedy 2 pokoje i kuchnie),ogrod warzywny i dowolna ilosc domowego wina :D Moze to dlatego,ze nasza Pani Maria traktuje nas juz prawie jak rodzine... Ona pochodzi z Czech,a moj maz tez jest Czechem...Tylko ta odleglosc do morza jest dla mnie przeszkoda! Poza tym warunki rewelacyjne! :D Pozdrawiam!

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone