Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) MRK » 24.01.2016 15:08

Vjetar napisał(a):Młody dziś na Slipknot-a się wybiera...czego to człowiek doczekał... ;)

Wolalbys, żeby smigal po techno imprezach i wciągal kreskę, albo ladowal pod język? Tego na takich imprezach, na jaką wybiera się Twój młody nie znajdziesz. Dobre wychowanie :-).
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 24.01.2016 15:16

Nie o to chodziło. Katuje mnie tym w domu i jakoś nie mi podchodzi.
Ale wychowanie ma, posiada znaczy się bo dzisiaj wspomniał, że chce iść na DP (będzie w Dolinie Szarloty) i to ja rozumiem, pochwalam i błogosławię. ;)

PS. Chyba nie w tym wątku napisałem. 8O :oops:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 24.01.2016 16:42

Vjetar napisał(a):Nie o to chodziło. Katuje mnie tym w domu i jakoś nie mi podchodzi.
Ale wychowanie ma, posiada znaczy się bo dzisiaj wspomniał, że chce iść na DP (będzie w Dolinie Szarloty) i to ja rozumiem, pochwalam i błogosławię. ;)

Amen(t).

U mnie, póki co, odwrotnie. Ja Młodego katuje np Slipknotem. Mam nadziej, że jak przyjdzie jego okres buntu, to nie przerzucić się na hip-(c)h(l)op, tudziez disco polo.

Vjetar napisał(a):. Chyba nie w tym wątku napisałem. 8O :oops:

Pantera Cię chyba zmylila... :-)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.01.2016 14:33

MRK napisał(a):
Vjetar napisał(a):Nie o to chodziło. Katuje mnie tym w domu i jakoś nie mi podchodzi.

A ja miałem to za darmo ( znaczy w pracy ) i siedziałem w czasie koncertu w samochodzie i słuchałem.....

Ten knot w slipkach mi nie podchodził.

Dzień dobry.
:hut:

To dzień dobry z przyzwyczajenia. :mrgreen:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 27.01.2016 10:15

walp napisał(a):Poznaliśmy tegoroczne nominacje do Oscara.

Czy "Zjawa" zasługuje na 12 nominacji, będę mógł ocenić 29 stycznia.

Zapodaj opinię po :wink:
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 29.01.2016 11:34

Wczoraj na kanale TNT - Poleca film pt. "Uśpieni " z roku 1996, występują ; Robert De Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.01.2016 21:19

2047.Rok śmierci.
Mimo niezłej obsady szkoda czasu ( na C+)...
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.01.2016 23:40

ASIULA HK napisał(a):

Właśnie wróciłem i zapodaję. :)

Obrazek

„Zjawa” to świetny film o naturze człowieka, o granicach ludzkiej wytrzymałości i woli przetrwania.
Świetne role Toma Hardy’ego, a przede wszystkim Leonardo DiCaprio. Wysiłek fizyczny jaki włożył DiCaprio w odegranie tej roli,
jest godny podziwu.

Operator Emmanuel Lubezki ma już na swoim koncie dwa Oscary i myślę, że dostanie w tym roku trzeciego. Sama scena walki niedźwiedzia grizzly
z Hugh Glass’em, to po prostu majstersztyk, a cały film od strony technicznej jest fenomenalny.

Jestem pełen uznania dla ekipy, bo film był kręcony w bardzo trudnych warunkach. Reżyserowi zależało na tym, aby scenerie były jak najbardziej naturalne,
a nie generowane komputerowo. Zdjęcia były kręcone w tak trudno dostępnych miejscach, że ekipa filmowa traciła 40% dnia na dotarcie na plan i powrót z niego. Efekt - zachwycające zdjęcia wodospadów, lasów i dziczy Ameryki.

Czy film jest przeceniony? – oceńcie sami. Ja polecam ten dramat przygodowy, choć zapewne znajdzie się wielu, którzy spodziewali się czegoś więcej.
Kto nie lubi takich klimatów, zapamięta tylko pięknie ośnieżone, dziewicze i niebezpieczne tereny XIX-wiecznej Ameryki oraz charczącego DiCaprio. :wink:
Ostatnio edytowano 30.01.2016 10:25 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.01.2016 10:24

walp napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):

Właśnie wróciłem i zapodaję. :)

Obrazek

„Zjawa” to świetny film o naturze człowieka, o granicach ludzkiej wytrzymałości i woli przetrwania.
Świetne role Toma Hardy’ego, a przede wszystkim Leonardo DiCaprio. Wysiłek fizyczny jaki włożył DiCaprio w odegranie tej roli,
jest godny podziwu.

Operator Emmanuel Lubezki ma już na swoim koncie dwa Oscary i myślę, że dostanie w tym roku trzeciego. Sama scena walki niedźwiedzia grizzly
z Hugh Glass’em, to po prostu majstersztyk, a cały film od strony technicznej jest fenomenalny.

Jestem pełen uznania dla ekipy, bo film był kręcony w bardzo trudnych warunkach. Reżyserowi zależało na tym, aby scenerie były jak najbardziej naturalne,
a nie generowane komputerowo. Zdjęcia były kręcone w tak trudno dostępnych miejscach, że ekipa filmowa traciła 40% dnia na dotarcie na plan i powrót z niego. Efekt - zachwycające zdjęcia wodospadów, lasów i dziczy Ameryki.

Czy film jest przeceniony? – oceńcie sami. Ja polecam ten dramat przygodowy, choć zapewne znajdzie się wielu, którzy spodziewali się więcej.
Kto nie lubi takich klimatów, zapamięta tylko pięknie ośnieżone, dziewicze i niebezpieczne tereny XIX-wiecznej Ameryki oraz charczącego DiCaprio. :wink:

Przebudzony po nocnym seansie :P

"Zjawa" pod względem zdjęć, muzyki i krajobrazów prawdziwe arcydzieło :P przepiękne widoki, mniamniuśne kolory i światło, całość oddaje niezapomniane wrażenia :P
Za reżyserię, muzykę a przede wszystkim za zdjęcia! ode mnie dostają Oscara :P
... no i playboy, charczący Leonardo :wink:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 31.01.2016 22:16

Dzięki Waldku :wink:
Opinie sa różne :wink: , widziałam film i mnie odpowiada :wink:, ale pewnie wyłazi ze mnie wychowanie na Karolu May'u i jemu podobnych :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 31.01.2016 23:01

Opinie zawsze będą różne.
Wychowani na takich powieściach, łatwiej wczuwają się w klimat. :)
damianisko5
Cromaniak

Postnapisał(a) damianisko5 » 21.02.2016 17:24

Dzisiejsza emisja na Alekino+ ; Ptasznik z Alcatraz, z 1962 r. 4 nominacje do Oscara.
Polecam.
velo_12
Cromaniak

Postnapisał(a) velo_12 » 22.02.2016 18:43

Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 23.02.2016 13:29

walp napisał(a):Czy film jest przeceniony? – oceńcie sami. Ja polecam ten dramat przygodowy, choć zapewne znajdzie się wielu, którzy spodziewali się czegoś więcej.

Byliśmy wczoraj.
Dwie osoby i opinie tak bardzo różne- ja jestem zachwycona, a Arturo był znudzony i przewracał oczami jak Leo w zimnej wodzie pływał i wyszedł z tego cały.
Muzyka piękna!

walp napisał(a):oraz charczącego DiCaprio. :wink:

;)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 23.02.2016 21:19

Roxi napisał(a):
walp napisał(a):Czy film jest przeceniony? – oceńcie sami. Ja polecam ten dramat przygodowy, choć zapewne znajdzie się wielu, którzy spodziewali się czegoś więcej.

Byliśmy wczoraj.
Dwie osoby i opinie tak bardzo różne- ja jestem zachwycona, a Arturo był znudzony i przewracał oczami jak Leo w zimnej wodzie pływał i wyszedł z tego cały.
Muzyka piękna!

Jeśli ktoś zabiera się do jedzenia surowej wątroby bizona, to w zimnej wodzie też trochę dłużej wytrzyma, niż przeciętny Ziemian. :lol:
Niemniej, kiedy czytamy prawdziwą historię Hugh Glass'a, to nasuwa się wniosek, że człowiek ten oszukał przeznaczenie.
Obrazy też piękne. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 212
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone