Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 17:54

Blaugrana napisał(a): Świetny start :)

A pierwsi będą ostatnimi ... :lol:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2014 18:05

Bocian napisał(a):

W biegu być może...
Ale ja mówię o serialu :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 18:06

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

W biegu być może...

Tu podobnie :) Miłe złego początki :) Mnie osobiście Tron nie zainteresował choć jestem bardzo fantasy i takie tam napierd...ki :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 18:15

http://film.onet.pl/nietypowe-promocje- ... iali/lcxn5
Ciekawostki :) To w kafejce niekiepskie :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2014 18:16

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):

W biegu być może...

Tu podobnie :) Miłe złego początki :) Mnie osobiście Tron nie zainteresował choć jestem bardzo fantasy i takie tam napierd...ki :D

To podobnie jak mój syn. Uwielbia fantasty- Sapkowskiego i Tolkiena czyta w kółko, a Gra...mu nie podeszła :)
Dla mnie cała Gra o tron to mistrzostwo wszechświata :) Dzięki serialowi przeczytałam całą sagę ( to znaczy to co do tej pory Martin napisał, bo wciąż kmini :))
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2014 18:18

Bocian napisał(a):http://film.onet.pl/nietypowe-promocje-filmow-i-seriali/lcxn5

Usiadłabym sobie :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 07.04.2014 18:20

Blaugrana napisał(a):

W tym temacie z tymi zombi pod kratą to jakbym miał klamkę to 19 sztuk w ziemię :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2014 18:24

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):

W tym temacie z tymi zombi pod kratą to jakbym miał klamkę to 19 sztuk w ziemię :oczko_usmiech:

Pierdol ...( cenzura) bym na zawał :)
Walking dead :) Dobre :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 07.04.2014 19:24

Wczoraj obejrzałem Noe: Wybrany przez Boga
Film nie jest ortodoksyjną wersją biblijną, ale nie należy się dziwić, ponieważ scenariusz powstał na podstawie komiksu,
dlatego przypowieść biblijna łączy się z elementami fantasy, a reżyser dodatkowo rozwinął portret psychologiczny głównego bohatera, który tocząc wewnętrzną walkę, po swojemu odczytał wizję i wynikające z niej zadanie, które miał do spełnienia.

Zbieżności z wersją biblijną jest jednak kilka, choćby wtedy, kiedy po całej akcji patriarcha Noe upojony winem, zasypia na golasa. :)

Moim zdaniem, miejscami jest trochę śmiesznie, niektóre sceny ciągną się zbyt długo, a efekty specjalne ... oceńcie sami. :wink:
Jednak Russell Crowe wypadł w swojej roli dobrze.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 07.04.2014 21:37

Ja tez za ciosem bylem na Noe (skoro wczoraj sie nie udalo)

Przyzwoite kino sprawnie zrobione

Tylko ten Crowe.... :roll: 8)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.04.2014 07:56

Dzisiaj o 22.50 dokument w TVP2.
"Sarajewo, moja miłość"

Most nad rzeką o nazwie Miljacka to miejsce, gdzie każdego roku 18 maja składa się hołd miłości. Ona miała na imię Admira, była Bośniaczką. On nazywał się Boko, był Serbem. Mieli po 25 lat. Kochali się. Wojna w Sarajewie trwała rok. Admira i Boko zginęli, gdy próbowali przekroczyć most Vrbanja - jedyną drogę ucieczki z miasta. Gdy w Góry Dynarskie wrócił pokój, po zakochanych został tylko album ze zdjęciami - ostatnie beztroskie chwile spędzone w kraju, który dawniej nazywano Jugosławią.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.04.2014 10:52

Zmarła Mary Anderson.

Swego czasu miała zagrać Scarlett O'Harę w "Przeminęło z wiatrem",
ale musiała zadowolić się drugoplanową rolą Maybelle Merriwether kiedy główna przypadła Vivien Leigh.

Obrazek
mervik
Koneser

Postnapisał(a) mervik » 09.04.2014 10:13

kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj o 22.50 dokument w TVP2.
"Sarajewo, moja miłość"

Most nad rzeką o nazwie Miljacka to miejsce, gdzie każdego roku 18 maja składa się hołd miłości. Ona miała na imię Admira, była Bośniaczką. On nazywał się Boko, był Serbem. Mieli po 25 lat. Kochali się. Wojna w Sarajewie trwała rok. Admira i Boko zginęli, gdy próbowali przekroczyć most Vrbanja - jedyną drogę ucieczki z miasta. Gdy w Góry Dynarskie wrócił pokój, po zakochanych został tylko album ze zdjęciami - ostatnie beztroskie chwile spędzone w kraju, który dawniej nazywano Jugosławią.

Wojna to samo zło ale strzelanie do cywilów jak do kaczek to już najgorszy typ zbrodni :evil:
.....szli sobie spacerkiem do tego mostu ,jakby nie było wojny :roll:
....może jakby biegli to by się im udało ,wcale bym się nie zdziwił jak by do nich strzelał jego zdradziecki kolega :roll:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.04.2014 11:25

mervik napisał(a):Wojna to samo zło ale strzelanie do cywilów jak do kaczek to już najgorszy typ zbrodni :evil:
.....szli sobie spacerkiem do tego mostu ,jakby nie było wojny :roll:
....może jakby biegli to by się im udało ,wcale bym się nie zdziwił jak by do nich strzelał jego zdradziecki kolega :roll:

W dokumencie jest o tym mowa: mieli zapewnione bezpieczne przejście, coś poszło nie tak i nigdy nie ustalono, kto strzelał.
Może gdyby biegli udałoby się, może nie chcieli prowokować wiedząc, że są pod ostrzałem i zachowywali się spokojnie.

Najgorsze w tej historii jest to (oczywiście oprócz faktu, że zastrzelono ich jak ...), że ciała leżały tam dziewięć dni, a strony spierały się o to, kto jest odpowiedzialny za tę śmierć i kto ma podjąć ryzyko zabrania ich stamtąd. :?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 09.04.2014 11:46

Taki kadr mi wpadł przy okazji w oko:

Obrazek

Wiecie jaki to film? ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 164
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone