Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) tony montana » 03.07.2013 13:37

kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj mam w końcu trochę luzu, więc wybieram się na "Świat w płomieniach"

Roland Emmerich potrafi robić kino z rozmachem, zobaczymy co wymyślił tym razem.
:hut:

witaj Leonie :)

Też wybrałbym się na tę zacną, zapewne produkcję, z milionem wybuchów, salutowaniem i łopotaniem flagi, ale moc działań przedwyjazdowych sprawia, że nie mam czasu.

Daj znać jak się skończyło ;)

:papa:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 03.07.2013 13:41

tony montana napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):Dzisiaj mam w końcu trochę luzu, więc wybieram się na "Świat w płomieniach"
Roland Emmerich potrafi robić kino z rozmachem, zobaczymy co wymyślił tym razem.
witaj Leonie :)
Też wybrałbym się na tę zacną, zapewne produkcję, z milionem wybuchów, salutowaniem i łopotaniem flagi, ale moc działań przedwyjazdowych sprawia, że nie mam czasu.
Daj znać jak się skończyło ;)
:papa:

Byłam na tym w niedzielę - jak na film akcji a nawet thriller (tak go w Heliosie opisują), to całkiem niezła komedia familijna :D
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 03.07.2013 14:53

Z racji podłego ostatnio humoru, stwierdziłem, ze nie będę się porywał na coś ambitnego i obejrzałem... Kac Vegas 3. No i...o ile dwójka była nudna, a jedynka bardzo dobra, tak trójka jest gdzieś pomiędzy, z przewagą jedynki. Można było się pośmiać, a niektóre momenty powodowały konkretniejsze salwy śmiechu. Oczywiście wszystko za sprawą Zacha Galifianakisa :).
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.07.2013 15:10

MRK napisał(a):obejrzałem... Kac Vegas 3. No i...o ile dwójka była nudna, a jedynka bardzo dobra, tak trójka jest gdzieś pomiędzy, z przewagą jedynki.

To ja jednak kompletnie nie kumam tego gatunku. :wink:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 03.07.2013 15:17

walp napisał(a):
MRK napisał(a):obejrzałem... Kac Vegas 3. No i...o ile dwójka była nudna, a jedynka bardzo dobra, tak trójka jest gdzieś pomiędzy, z przewagą jedynki.

Mało jest komedii, które mnie śmieszą, a tej się to udało. Jako przerywnik why not? Jakiś czas temu polecono mi "Poradnik pozytywnego myślenia"...to było straszne.
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 03.07.2013 18:53

tony montana napisał(a): nie mam czasu.

A szkoda, bo do soboty słomiany wdowiec jestem. :oczko_usmiech:

tony montana napisał(a):Też wybrałbym się na tę zacną, zapewne produkcję, z milionem wybuchów, salutowaniem i łopotaniem flagi,

Prorok jaki, cyco 8O
Śmigłowce, flagi, wybuchy. No amerykancke kino. :mrgreen:

tony montana napisał(a):Daj znać jak się skończyło ;)

No jak, no dobrze. :oczko_usmiech:

Anai napisał(a): całkiem niezła komedia familijna :D

Trafna ocena.
Po Emmerichu spodziewałem się odrobinę więcej, ale się nie nudziłem.

Czekam na "World War Z"

Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 03.07.2013 21:36

walp napisał(a):

To jest nas dwóch. Jedynkę "Kac Vegas" obejrzałem - uśmiechnąłem się (nie myslić ze śmiechem) jeden raz - przy scenie z tygrysem. Do 2 i 3 części nawet nie podchodziłem.

Nie wiem, co w tym filmie ludzie widzą śmiesznego....
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 06.07.2013 20:57

Właśnie wróciłam z filmu Iluzja.

Baaardzo polecam! :D Film dynamiczny, zabawny, świetnie się ogląda. Nie nudziłam się nawet przez minutę :D

Warto!

Pozdrawiam :papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 08.07.2013 10:15

W temacie filmów o iluzjonistach - wczoraj nadrobiłam zaległości i obejrzałam film Prestiż.

Bardzo dobry! Fajny klimat, dobre aktorstwo, świetne zakończenie.

Już wiem, że do mojego ulubionego reżysera Soderbergha mogę też dodać Nolana... ("Batman" to za mało, żebym mogła tak powiedzieć ;))

Teraz został mi jeszcze Iluzjonista do kompletu ;) Muszę wkrótce zobaczyć i ten film.
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 08.07.2013 10:33

maslinka napisał(a):W temacie filmów o iluzjonistach - wczoraj nadrobiłam zaległości i obejrzałam film Prestiż.

Widziałam go ze dwa razy w tv - całkiem, całkiem niezły...
Ja wczoraj (na dwójce bodajże), kolejny już raz "Obiecaj mi" (Zavet) Kusturicy - kocham ten film :D
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 08.07.2013 22:22

Anai napisał(a):Ja wczoraj (na dwójce bodajże), kolejny już raz "Obiecaj mi" (Zavet) Kusturicy - kocham ten film :D

Niestety nie znam, chętnie zobaczę.

Idąc za ciosem, właśnie skończyłam oglądanie trzeciego filmu o iluzjonistach - Iluzjonisty ;)

Niestety, moim zdaniem, dużo słabszy niż pozostałe ("Iluzja" i "Prestiż") - trochę dłużyzn, przewidywalne zakończenie... Nawet Edward Norton nie uratował tego filmu.

Z magikami dam sobie na jakiś czas spokój ;) Pora na inną tematykę, tylko jaką...
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 08.07.2013 22:44

maslinka napisał(a):Z magikami dam sobie na jakiś czas spokój ;) Pora na inną tematykę, tylko jaką...

Polecam dokumenty z kolekcji Planete+ doc, np. Korporacja, Nakarmimy świat, Koszmar Darwina (świetny dokument nominowany do Oscara, czy Zaróbmy jeszcze więcej. Albo jeszcze inny, o wyjątkowej republice Kałmucji Planeta Kirsan :wink:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 09.07.2013 08:37

walp napisał(a):Polecam dokumenty z kolekcji Planete+ doc, np. Korporacja, Nakarmimy świat, Koszmar Darwina (świetny dokument nominowany do Oscara, czy Zaróbmy jeszcze więcej. Albo jeszcze inny, o wyjątkowej republice Kałmucji Planeta Kirsan :wink:

Dzięki, na pewno ciekawe :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 09.07.2013 08:59

O ile byłem w różnym stopniu świadomy problemów omawianych w tych filmach, to zupełnie wyjątkowy był dla mnie ten o Kałmukach i ich byłym prezydencie Kirsanie Ilumżynowie, który - jak twierdzi - został uprowadzony przez UFO. Pasją prezydenta są szachy, które zgodnie z jego wizją pochodzą z kosmosu. I to właśnie szachy mają zapewnić świetlaną przyszłość całej Kałmucji, więc grać muszą umieć wszyscy. Sam Ilumżynow grywa z takimi mocarzami jak Karpow i stoi na czele Międzynarodowej Federacji Szachowej. :wink:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 09.07.2013 09:22

walp napisał(a):O ile byłem w różnym stopniu świadomy problemów omawianych w tych filmach, to zupełnie wyjątkowy był dla mnie ten o Kałmukach i ich byłym prezydencie Kirsanie Ilumżynowie, który - jak twierdzi - został uprowadzony przez UFO. Pasją prezydenta są szachy, które zgodnie z jego wizją pochodzą z kosmosu. I to właśnie szachy mają zapewnić świetlaną przyszłość całej Kałmucji, więc grać muszą umieć wszyscy. Sam Ilumżynow grywa z takimi mocarzami jak Karpow i stoi na czele Międzynarodowej Federacji Szachowej. :wink:

8O
Też o tym nie słyszałam. W takim razie zdecydowanie warto obejrzeć! :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 122
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone