Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 22.04.2013 07:05

tony montana napisał(a):
Bardzo, ale to bardzo fajnie zrobiony film, a ten nasz Tomek to chyba nigdy się nie zestarzeje ...

Olga (ok, Leonie widuję ładniejsze w naszym Trójmieście) "grała" robiąc cały czas wielkie oczy :) :boss:

Uwielbiam takie produkcje!

Tomek trzyma formę. W końcu nasz rówieśnnik, prawie :wink:

A Olga, no właśnie ona tylko tam był, nie grała.

MRK napisał(a):No masakra... to lubię... Patologia jak nic.

Almodovar lubi szokować. Oglądałem, mocny.

Zdecydowanie nie na sobotni wieczór :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.04.2013 08:16

kaszubskiexpress napisał(a):
MRK napisał(a):No masakra... to lubię... Patologia jak nic.

Almodovar lubi szokować. Oglądałem, mocny.

Zdecydowanie nie na sobotni wieczór :wink:

Dlatego oglądałem w niedzielny wieczór:).
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 22.04.2013 10:04

zebik napisał(a):
tony montana napisał(a):Wlasnie na C+
"Spadkobiercy" z Clooneyem
Fantastyczny film

No dobra oglądałem ten film do momentu aż nie odkrył, że był znaczy Cloney - rogaczem dalej już nie miałem siły tego oglądać - przekonaj mnie, że dalej warto. :D :D

Film jest melancholijny, jeśli chodzi o akcje to akurat TEJ NIE MA :), spokojnie ciągnie się jak flaczki z olejem, natomiast niezapomniane są krajobrazy, ciekawa scena spotkania George'a z kochankiem żony i jego żoną, boski koleś - kolega córki George'a wyglądający na półgłowka...

Dla mnie ta produkcja ma to nieuchwytne COŚ :)

:papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.04.2013 14:25

Był ktoś może na Panaceum i może mnie zachęcić/zniechęcić (oczywiście bez spoilowania)? :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 22.04.2013 19:49

Bardzo żałuję, że dopiero wczoraj wpadłam na ten film The Power of One..... w polskim tłumaczeniu "Zew wolności"......hmmm......
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2013 08:08

.."Piąta pora roku" z Dzięgielem i Wiśniewską..bardzo sympatyczne kino, przyjemnie się ogląda, polecam. Teksty o termosie i Edwardzie..bezcenny :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.04.2013 19:18

maslinka napisał(a):Był ktoś może na Panaceum i może mnie zachęcić/zniechęcić (oczywiście bez spoilowania)? :D

Właśnie wróciłam z kina, bardzo zadowolona. W zasadzie mogłam się tego spodziewać, bo to film mojego ulubionego Stevena Soderbergha :)

Trzymający w napięciu, niepokojący, dobrze zagrany. Szczególnie podobała mi się Rooney Mara. I trochę się oberwało psychoanalitykom ;)

Nic więcej nie powiem. Idźcie do kina :D

Pozdrav :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.04.2013 14:11

Dzisiaj na Polsacie o 20:00 - Turysta - remake thrillera Anthony Zimmer.

Francuski oryginał widziałam, dziś zamierzam zobaczyć amerykańską wersję, chociaż jakoś nie wierzę, żeby Amerykanie pobili Francuzów ;)
Ale można sobie popatrzeć na Johnnego Deppa ;) :mrgreen: (panowie na Angelinę Jolie :mrgreen:)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 29.04.2013 14:27

maslinka napisał(a):Dzisiaj na Polsacie o 20:00 - Turysta - remake thrillera Anthony Zimmer.
Francuski oryginał widziałam, dziś zamierzam zobaczyć amerykańską wersję, chociaż jakoś nie wierzę, żeby Amerykanie pobili Francuzów ;)

Stety - niestety... oryginału nie widziałam, ale wersję z Dżonym tak :mrgreen:
... z pięć razy :lool: i jeśli tylko będę w domu to obejrzę kolejny raz :oczko_usmiech:
Do tej pory widziałam tylko jeden film z Deppem, który mnie rozczarował - "Wakacje w kurorcie" albo coś w ten deseń :roll:

Odbiegając od "Turysty" - z ostatnio obejrzanych przeze mnie filmów polecam "Pokłosie" - jeśli tylko nie macie jakichś rasowych czy narodowościowych uprzedzeń powinien się podobać... Mi się podobał :)
I jeszcze "Wymyk", ale "Pokłosie" bardziej...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.04.2013 14:44

maslinka napisał(a):Francuski oryginał widziałam, dziś zamierzam zobaczyć amerykańską wersję, chociaż jakoś nie wierzę, żeby Amerykanie pobili Francuzów ;)

To prawda, gdzieś się z tym ostatnio spotkałem, że Francuzi kręcą "oryginał" po angielsku, a potem dubbingują na francuski?

Dziwna ta amerykańska moda, na kręcenie remak'ów w sumie dość świeżych pozycji - mam wrażenie, że Amerykanie, po prostu, nie wierzą w magię kina i aktorów Starego Kontynentu i trzeba kręcić własne wersje, żeby zachęcić ich do pójścia do kina :/
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.04.2013 15:22

maslinka napisał(a):Dzisiaj na Polsacie o 20:00 - Turysta (panowie na Angelinę Jolie :mrgreen:)

Podobał mi się, pod koniec dość przewidywalny, ale ciekawa propozycja.

Angelina przereklamowana i chuda jak emerytura. Fuj.

Frajer z tego Brada :wink:
Obrazek
Wiem, wiem o gustach itd, ale nie lubię Angdżeliny.

weldon napisał(a):
Dziwna ta amerykańska moda, na kręcenie remak'ów w sumie dość świeżych pozycji - mam wrażenie, że Amerykanie, po prostu, nie wierzą w magię kina i aktorów Starego Kontynentu i trzeba kręcić własne wersje, żeby zachęcić ich do pójścia do kina :/

Amerykanie kochają swoich aktorów, dlatego europejscy aktorzy są akceptowani przez amerykańskiego widza, jeśli grają w amerykańskim filmie.

Poza tym Francuzi dają Hollywood wiele powodów do rimejków.

Dzisiaj szokujący dok w TVP 1 o 23.10 "Spalić twarz z zazdrości"
Historia Katie Piper.......
Obrazek
Której debil zamienił życie w koszmar.

:hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.04.2013 15:30

kaszubskiexpress napisał(a):Angelina przereklamowana i chuda jak emerytura. Fuj.

Frajer z tego Brada :wink:

Ja też wolę Jennifer :D

Ale różne są gusta...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.04.2013 19:50

Hm, Turysta był fajny przez pierwsze trzy, cztery razy.
Teraz się zorientowałem, o czym jest ten film. Próbowałem namówić żonę na Bankomat
ale uległem sile perswazji i oglądam Chłopca z Marsa.

I wiecie co - nie żałuję :D
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 30.04.2013 06:56

weldon napisał(a):Hm, Turysta był fajny przez pierwsze trzy, cztery razy.
Teraz się zorientowałem, o czym jest ten film. Próbowałem namówić żonę na Bankomat
ale uległem sile perswazji i oglądam Chłopca z Marsa.

I wiecie co - nie żałuję :D

Wiesz co? Wcale się nie dziwię, bo to sympatyczny film...
W ogóle wczoraj "leciało" kilka takich, które musiałabym wszystkie naraz oglądać, żeby nie musieć wybierać ;)
np. na TV6 (bodajże) nadawali "Pluton" - jeden z moich najulubieńszych... Berenger, Dafoe, Depp i jeszcze paru innych - mmm... :oczko_usmiech:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 30.04.2013 23:18

obejrzałam sobie Reset......na dobranoc :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone