Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Film, opinie, recenzje i inne

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser
Re: Film - Opinie, Recenzje I Inne

Postnapisał(a) Raul73 » 10.05.2013 22:58

Mnie się "Button" strasznie podobał - od kilku miesięcy się do niego ponownie przymierzam o jakoś nigdy nie ma czasu, bo trochę go jednak potrzeba.

Na temat "Taken 2" słyszałem różne opinie - ale chyba sobie też w końcu obejrzę, coby wyrobić własną. "Jedynka" mi się podobała, ale żeby się zachwycać, to niekoniecznie
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 11.05.2013 10:13

Raul73 napisał(a):Mnie się "Button" strasznie podobał - od kilku miesięcy się do niego ponownie przymierzam o jakoś nigdy nie ma czasu, bo trochę go jednak potrzeba.

Mnie też się bardzo podobał :) Jednak wczoraj nie dotrwałam...

Dla tych, co lubią Brada Pitta, ewentualnie Angelinę albo komedie sensacyjne - dziś na Polsacie, o 20:00 - Pan i pani Smith.

A na TVN7 o 21:25 - Totalna magia z Sandrą Bullock i Nicole Kidman. Sympatyczny film :)
arek_sosnowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) arek_sosnowiec » 12.05.2013 09:50

Raul73 napisał(a): Na temat "Taken 2" słyszałem różne opinie - ale chyba sobie też w końcu obejrzę, coby wyrobić własną. "Jedynka" mi się podobała, ale żeby się zachwycać, to niekoniecznie

Niestety, dwójka gorsza od jedynki, ale dramatu też nie ma. Ot, filmik do obejrzenia w deszczowy wieczór.
Natomiast wczoraj obejrzałem "Bogowie ulicy". Niezły.
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 12.05.2013 22:15

arek_sosnowiec napisał(a):
Raul73 napisał(a): Na temat "Taken 2" słyszałem różne opinie - ale chyba sobie też w końcu obejrzę, coby wyrobić własną. "Jedynka" mi się podobała, ale żeby się zachwycać, to niekoniecznie

Niestety, dwójka gorsza od jedynki, ale dramatu też nie ma. Ot, filmik do obejrzenia w deszczowy wieczór.

No właśnie obejrzałem i ... jak dla mnie jest dramat. O ile w jedynce jeszcze bajerów było niewiele, tak tutaj bajka goni bajkę - od liczenia odległości przy porwaniu, przez rajd ulicami Stambułu z ledwie umiejącą parkować nowicjuszką za kółkiem aż po ostatnią scenę walki. Stare filmy z Chuckiem Norrisem to trochę przypomina.

Oby nie było więcej części... (ale obawiam się, że będą, bo temu gościowi z Albanii jeszcze 2 synów zostało :evil: )

Natomiast jedna rzecz, która mi się w obu filmach podoba, to ukazanie albańskich mafiosów i ich działalności. I komuś takiemu Unia dała władzę nad Kosowem....
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 13.05.2013 11:08

W sobotę o 20.20 oglądałem film "Control" - rzecz o Ianie Curtisie - wokaliście Joy Division.

Produkcja - nie dla dzieci

:papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 13.05.2013 18:44

Dzisiaj, o 20:20 na TVP Kultura Apartament. Sympatyczny film z dobrą muzyką. Kto jeszcze nie widział, polecam.
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 13.05.2013 18:48

Momenty będą - warto zobaczyć.
tony montana
Weteran

Postnapisał(a) tony montana » 13.05.2013 19:41

Informuje ze 'Olimp w ogniu' jest klasycznie dobra pozycja :)
Jest duzo strzelania, madrych i odwaznych min, troche amerykanskiej flagi

I Butler

Bylo dobrze!

:papa:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.05.2013 08:15

maslinka napisał(a): Ciekawy przypadek Benjamina Buttona. Widziałam kiedyś w kinie, chętnie zobaczę raz jeszcze (jeśli nie zasnę ;)), bo to dobry film.

Moim zdaniem, genialny. Kiedy likwidowali wypożyczalnię filmów w mojej dzielnicy, wieloletni klienci mogli za symboliczną złotówkę wybrać sobie kilka filmów, swoją filmotekę wzbogaciłem m.in. o ten film :wink:

Wczoraj obejrzałem Jestem legendą Nie znam alternatywnego zakończenia tego filmu, o którym pisał kaszubski, ale chyba nie zmieniłoby ono mojej opinii, że to kino dla masowego odbiorcy, a wszelkie mankamenty warsztatu, rekompensowane są świetną grą praktycznie jednego aktora - Smith'a. :wink:
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 16.05.2013 08:44

walp napisał(a):
Wczoraj obejrzałem Jestem legendą Nie znam alternatywnego zakończenia tego filmu, o którym pisał kaszubski, ale chyba nie zmieniłoby ono mojej opinii, że to kino dla masowego odbiorcy, a wszelkie mankamenty warsztatu, rekompensowane są świetną grą praktycznie jednego aktora - Smith'a. :wink:

W takim razie proponuję obejrzeć "28 dni później" - to samo, tylko w lepszym wydaniu :D :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.05.2013 10:07

28 dni później, 28 tygodni później, Kwarantanna, filmów z wirusami, zombie, itp. jest dość dużo. Jedne lepsze, inne gorsze. Dzięki za propozycję. :wink: Tak się "wciągnąłem" w te tematy, od czasu Reaktora strachu. 8O
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 16.05.2013 10:51

walp napisał(a):Wczoraj obejrzałem Jestem legendą Nie znam alternatywnego zakończenia tego filmu...

Strata niewielka... Film ogólnie średni...zakończenia nie powodują wzrostu zachwytu:).
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 16.05.2013 11:08

MRK napisał(a):
walp napisał(a): zakończenia nie powodują wzrostu zachwytu:).

Nie wiem, czy ta konstatacja odnosi się tylko do powyższego tytułu, czy to uogólnienie.
Jeśli uogólnienie, to nie do końca się zgodzę. Właśnie z tego powodu "testuje" się na pokazach przedpremierowych różne warianty zakończenia filmu. Często jest tak, że film inaczej kończy się w Stanach, inaczej w wersji europejskiej, jak to miało miejsce np. w przypadku "Wielkiego błękitu". Niektóre nacje muszą mieć koniecznie happy end, aby zachwyt był całkowity, a przynajmniej większy. :wink:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 16.05.2013 11:13

"Dziewczynę z tatuażem" w zasadzie z polecenia Bea.ty obejrzałam i muszę powiedzieć, że podobała mi się na tyle, że muszę teraz zdobyć książkę na której podstawie była kręcona, bo podobno jeszcze lepsza...
W filmie całkiem niezły Craig, emo-lasce tysz nic nie brakuje, brat - nazista również O.K.
W sumie polecam :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 16.05.2013 12:26

walp napisał(a):
MRK napisał(a):
walp napisał(a): zakończenia nie powodują wzrostu zachwytu:).

Nie wiem, czy ta konstatacja odnosi się tylko do powyższego tytułu, czy to uogólnienie.
Jeśli uogólnienie, to nie do końca się zgodzę. Właśnie z tego powodu "testuje" się na pokazach przedpremierowych różne warianty zakończenia filmu. Często jest tak, że film inaczej kończy się w Stanach, inaczej w wersji europejskiej, jak to miało miejsce np. w przypadku "Wielkiego błękitu". Niektóre nacje muszą mieć koniecznie happy end, aby zachwyt był całkowity, a przynajmniej większy. :wink:

Walp, rzecz tyczyła się tego filmu... A odnośnie happy endów...uwielbiam filmy, w których go nie ma, ale fakt - niektóre nacje takowy posiadać muszą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Film, opinie, recenzje i inne - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone