Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Duce - za i przeciw - prosze o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
corecki
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) corecki » 27.07.2006 09:25

Jedziemy we wrześniu do Duce z małym dzieckiem. Prosze o opinie jak tam jest i czy jest co zwiedzać w miasteczku.
Iiif!
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iiif! » 27.07.2006 09:32

Użyj opcji "SZUKAJ" :) wpisz Duce a napewno uzyskasz interesujące cię informację :lol:
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.07.2006 18:39

W samym Duce nie ma co zwiedzać ale w okolicy jak najbardziej.Omis,kanion Cetiny,Split ,Trogir.Możesz popłynąć na Brac.Duce jest dobre jako miejsce wypadowe do zwiedzania tej części Dalmacji.Od Trogiru po Makarska.

pozdrav
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 27.07.2006 18:42

Duce jest małą osadą położoną koło Omisia.W sumie spokojną, ale przecina je ruchliwa Jadranka (biegnie prawie tuż nad plażą)Sama plaża jest ładna,piaszczysta, czysta i rosną na niej tamaryszki.Omiś-miłe miasteczko, można tam spędzać wieczory (kilka ciekawych knajpek),piękny kanion Cetiny,warto wejść na twierdzę z której roztacza sie piękny widok
Dorota z Poznania
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorota z Poznania » 29.07.2006 14:55

corecki napisał(a):Jedziemy we wrześniu do Duce z małym dzieckiem. Prosze o opinie jak tam jest i czy jest co zwiedzać w miasteczku.

Właśnie wróciłam z Duce.W samym misteczku nic nie ma do zwiedzania,poza tym biegnie magistrala więc żadna przyjemność spacerować po Duce.Plaża rzeczywiście dobra dla dzieci bo piaszczysta,zbędne obuwie ale bardzo, bardzo brudna (leżysz dosłownie w samych petach coś strasznego)Ale jako miejsce wypadpwe to O.K.
Ja więcej tam nie pojadę. :) :)
pepe1969
Globtroter
Duce

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 27.12.2006 22:22

Świetny wybór. Duce lezy ok. 0,7 km od centrum Omiśia ( świetnego miejsca do wieczornych wypadów po całodziennym plażowaniu. W Duce jest najpiękniejsza plaża ( piaszczysta) w okolicy ( rewelacyjna dla osób z małymi dziećmi) oraz tamaryszki - drzewka zastępujące całkowicie parasolki. Byliśmy tam do 15 lipca i był dużo mniejszy tłok niż nad Bałtykiem. Wieczorem wszyscy udają się do centrum Omisia (piękne stare miasteczko) gdzie mozna miło spędzić czas nawet z dziećmi. Super widoki, aż dech zapiera - rzeka Cetina, piękny port oraz wiele innych atrakcji. Jeśli chcesz więcej informacji : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
pepe1969
Globtroter
Duce

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepe1969 » 27.12.2006 22:23

Świetny wybór. Duce lezy ok. 0,7 km od centrum Omiśia ( świetnego miejsca do wieczornych wypadów po całodziennym plażowaniu. W Duce jest najpiękniejsza plaża ( piaszczysta) w okolicy ( rewelacyjna dla osób z małymi dziećmi) oraz tamaryszki - drzewka zastępujące całkowicie parasolki. Byliśmy tam do 15 lipca i był dużo mniejszy tłok niż nad Bałtykiem. Wieczorem wszyscy udają się do centrum Omisia (piękne stare miasteczko) gdzie mozna miło spędzić czas nawet z dziećmi. Super widoki, aż dech zapiera - rzeka Cetina, piękny port oraz wiele innych atrakcji. Jeśli chcesz więcej informacji : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.12.2006 23:24

Ja w tym roku przejeżdżałem przez Duce i nie polecam.
Nigdy nie byłem w apartamentach, ale nigdy tam nie chciałbym być w nich w tym miasteczku. Tak jak piszą inni, miasteczko przecina magistrala, z apartamentów na plażę tuż pod ta magistralą trzeba przejść przez ruchliwą drogę, plaza wąska-samochody słyszysz i "czujesz" w dzień, a jak apartament blisko Jadranki, to słychać je w nocy (a szczególnie nad ranem) chyba że ktoś ma "kamienny sen"
A tak wygląda położenie apartamenty najbliżej plaży

Obrazek

a plaża jest po drugiej stronie drogi.
Podobnie jest w Podstramie, wybór jest Wasz.
Ps. I jest tam jeszcze ciekawa "fabryka" :wink: potworek z czasów najlepszego ustroju :idea:
forum/viewtopic.php?t=12070&highlight=
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2006 00:28

"Potworek" :D :D w miejscowości Dugi Rat (obok Duce)

Obrazek
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.12.2006 00:42

Właśnie to widziałem, jak się koło tego przejeżdża, lub plażuje, to robi to jeszcze gorsze wrażenie, ten "potworek" na zdjęciu i tak "ładny" (ale powinien już być dawno rozebrany)
:papa:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 29.12.2006 18:29

Janusz Bajcer napisał(a):Ja w tym roku przejeżdżałem przez Duce i nie polecam.
Nigdy nie byłem w apartamentach, ale nigdy tam nie chciałbym być w nich w tym miasteczku. Tak jak piszą inni, miasteczko przecina magistrala, z apartamentów na plażę tuż pod ta magistralą trzeba przejść przez ruchliwą drogę, plaza wąska-samochody słyszysz i "czujesz" w dzień, a jak apartament blisko Jadranki, to słychać je w nocy (a szczególnie nad ranem) chyba że ktoś ma "kamienny sen"
A tak wygląda położenie apartamenty najbliżej plaży

Obrazek

a plaża jest po drugiej stronie drogi.
Podobnie jest w Podstramie, wybór jest Wasz.

W Podstranie sytuacja ma się znacznie lepiej niż w Duce. Jadrankę od plaży dzieli od 70 do 100 metrów,i jedyny hałas jaki słychać to szum morza,ale takiego hałasu życzę wszystkim :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone