.png)
.png)
.png)
Pysiak napisał(a):W niedzielę wróciłem z Dubrownika. To był mój pierwszy wyjazd do Chorwacji i jestem bardzo z niego zadowolony. Przed wyjazdem byłem lekko przerazony kosztami jakie mogą mnie czekać ale mile się rozczarowałem. Cała droga z Białegostoku i trochę na miejscu na LPG, ponad 4200 km koszt paliwa i opłat autostradowych wyszło dokładnie 1143 zł. Jedzenie faktycznie jest drozsze niż u nas ale można za całkiem rozsądne pieniądze dać sobie radę. Z noclegiem też nie ma kłopotu. W co drugim domu są pokoje do wynajęcia, można znaleźć nocleg niedaleko starego miasta za 10 Euro z klimą i TV SAT. Jeśli kogoś interesują szczegóły przejazdu i pobytu, pytać, się nie bać.
.png)
ankas napisał(a): Jedziemy z Krakowa -to do Stonu ok.1500 km. I którędy trasa? Przez Czechy-Austrię, Słowacje-Austrię czy Węgry?
.png)
Pysiak napisał(a):. Jeśli kogoś interesują szczegóły przejazdu i pobytu, pytać, się nie bać.
.png)
Alika napisał(a):Lecę 15-go też do Dubrovnika, też pierwszy raz i w zasadzie wydaje mi się, ze już wszystko wiem po przeczytaniu setek postów na forum, ale może jeszcze czegoś nie, więc byłoby miło, gdybyś napisał pare słów jak spedzaliście czas? Czego wg Ciebie nie można pominąć? Byłes na wyspie Lopud? Zastanawiam się czy warto.
Pozdrawiam, Ali
ankas napisał(a):Jechałeś longiem, czy z noclegiem? Jeśli nocleg, to gdzie? Wybieramy się w tamte rejony początkiem sierpnia i zastanawiam się dokąd dociągniemy bez noclegu (chcielibyśmy do Plitvic). Jedziemy z Krakowa -to do Stonu ok.1500 km. I którędy trasa? Przez Czechy-Austrię, Słowacje-Austrię czy Węgry?
mich napisał(a):napisz jak tam z parkowaniem w dubrowniku, z doswiadczenia wiem ze to zawsze jakis problem w takich turystycznych miejscach. ile za parking trzeba zaplacić a moze jakies niepłatne obczaiłeś? no i czy byles na wzgórzu srd, czy mozna tam wjechac autem i jak. będę z małym raczej dzieckiem więc ze wspinaczki nici. dzieki
.png)
.png)
.png)
slight napisał(a):jade na wakacje do trogiru ale chce sobie stamtad zrobic 1 dniowa wycieczke autem do dubrownika( ok 250 km)...powiedz mi gdzie warto sie zatrzymac, co warto zobaczyc i jakie sa ceny wstepu do polecanych obietkow w dubrowniku...
dzieki za info pozdrawiam slight
.png)
blacha napisał(a):slight napisał(a):jade na wakacje do trogiru ale chce sobie stamtad zrobic 1 dniowa wycieczke autem do dubrownika( ok 250 km)...powiedz mi gdzie warto sie zatrzymac, co warto zobaczyc i jakie sa ceny wstepu do polecanych obietkow w dubrowniku...
W 2005r we wrzesniuruch na drodze do Dubrovnika byl taki,ze musialbym wyjechac kolo 05 aby dojechac w miare wczesnie.
Wlasciciel domu stwierdzil,ze liczyc powinienem nawet do 6 godz. jazdy!!!
.png)
Andrzej_Krak napisał(a):blacha napisał(a):slight napisał(a):jade na wakacje do trogiru ale chce sobie stamtad zrobic 1 dniowa wycieczke autem do dubrownika( ok 250 km)...powiedz mi gdzie warto sie zatrzymac, co warto zobaczyc i jakie sa ceny wstepu do polecanych obietkow w dubrowniku...
W 2005r we wrzesniuruch na drodze do Dubrovnika byl taki,ze musialbym wyjechac kolo 05 aby dojechac w miare wczesnie.
Wlasciciel domu stwierdzil,ze liczyc powinienem nawet do 6 godz. jazdy!!!
Czy mówisz o dniu powszednim czy weekendzie ??
Pozdrow.
.png)
.png)
.png)
slight napisał(a):a w weekendy są mniejsze korki czy tak samo?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi