Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dubrownik nocleg na 1 noc?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
muv168
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) muv168 » 27.06.2010 10:45

Witajcie,

Czytam forum i trudno znaleźć informacje od osób, które nocowały 1 noc w Dubrowniku.

Plan mam taki, aby popołudniem (myślę, że około 16-17 dojechać) być w Dubrowniku, dokładnie 22 lipca (czwartek), wieczorem zwiedzanie, nocleg i następnego dnia zwiedzanie i w południe 23 lipca (piątek) wyjechać z Dubrownika w stronę Czarnogóry.

Poszukuję noclegu dla 4 osób na tą jedną noc. Wszyscy piszą o apartamentach na kilka nocy, a ja potrzebuję na 1. Patrzyłem po noclegach na hostelworld.com, booking.com, ale wychodzi dość drogo.

Czy zna ktoś miejsca gdzie za 15euro/osoba znajdę nocleg na 1 noc?
Najlepiej w samym Dubrowniku.

Zastanawiałem się, aby nocować też w Neum w BIH. Nie wiem czy to dobry pomysł. Może gdzieś bliżej Dubrownika są jakieś motele? Chodzi o to, aby przespać się i jechać dalej.

Dzięki,
Pozdrowienia
Paweł
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 01.07.2010 12:02

W Dubrowniku musisz pochodzić i popytać najlepiej w tej części znacznie powyżej starówki.

Sam w tamtym roku spędziłem 1 noc ( niestety juz nie pamiętam nazwy apartamentu ) w drodze powrotnej z Czarnogóry. Naprawdę warto w ten sposób odpocząć w podróży.
Dubrownik wieczorem i nocą robi niesamowite wrażenie.

Ja płaciłem 50 Euro za 2 osobowy pokój z łazienką i klimą. Luksusu nie było, ale chodziło o to, aby trochę odpocząć.

Warto też pomyśleć o noclegu w Molunacie, to już po drodze do granicy z Czarnogórą, a miejscowość jest super spokojna i urokliwa.
Ceny w okolicach 30 - 50 E za noc za pokój dwuosobowy.

Jadąc do Czarnogóry osobiście nocowałem ( 1 noc ) w Igalo, to miasto tuż za granicą CRO/Montenegro, pokój za łazienką i klimą 40 euro.
Ostatnio edytowano 03.07.2010 13:36 przez WojteC5, łącznie edytowano 1 raz
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 02.07.2010 09:32

Nie wiem jakie są ceny noclegu w samym Dubrowniku, ale 15e/os, to chyba mało.. :/
Szczególnie, że planujesz być tam w środku sezonu i tylko na 1 noc...
Będąc w Makarskiej 2 lata temu płaciliśmy 17e/os, po targowaniu się.
A nie ma co porównywać tych dwóch miejsc...
No, ale to tylko moje rozważania...
Pozdrawiam!
Sysia_86
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 03.07.2010 08:33

Witam,
w zeszłym roku bylismy dokładnie w tej samej sytuacji i na jedną noc albo nie było w ogóle możliwości zostać, albo życzyli sobie najmniej 30 EUR od osoby za pokój z łazienką na korytarzu.
...Ale z pewnością Dubrownik nocą to byłoby coś :roll:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 03.07.2010 13:34

Sysia_86 napisał(a):...Ale z pewnością Dubrownik nocą to byłoby coś :roll:

Uważam, że wieczór i noc w Dubrowniku warte są nawet 50 Euro za noc !!!

Obrazek

A to widok z tarasu apartamentu, w którym mieszkaliśmy.

Obrazek

Polecam i pozdrawiam
Edyta_B
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edyta_B » 06.07.2010 12:53

WojteC5,

masz jakiś namiar na ten app.? widok z balkonu powala :hearts:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 07.07.2010 17:48

Edyta_B napisał(a):WojteC5,
masz jakiś namiar na ten app.? widok z balkonu powala :hearts:

Niestety nie mam, ale pamiętam że nad domem w niedalekiej odległości przechodziła Jadranka, a ulica chyba nazywała się Mimare, albo jakoś tak.
Możesz mniej więcej zlokalizować po widoku :D

Obrazek

Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone