Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.12.2010 15:15

Mariusz, ładny sprzęt :D
Pewnie nie odróżniłabym tych nart od zjazdowych :wink:

A jeśli chodzi o lenistwo, to właśnie skutecznie z nim walczę, robiąc świąteczne porządki :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.12.2010 16:35

Interseal napisał(a):Obrazek

Na takim sprzecie to z zamknietymi oczyma można zjezdzać spod samego krzyża na Giewoncie.
Żeby poprawić Ci homorka to napisze tylko, że ja rozpoczynałem i całkiem nieźle się wprawiłem na nartach "ze stodoły od stolarza".
Proste narty, jedna fuga po środku narty. Okucia na nartach z blachy a byty to normalne trzewiki.
To była jazda, to dopiero był "szoł" w głowie, uszach. Acha .... kijki to zwykłe kije z lasu.
Jak widzisz ..... sprzęt masz przedni. Teraz tylko śniegu i górek poszukać trza, panoczku. :wink: :lol:
pzdr.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2010 18:53

woka napisał(a): Na takim sprzecie to z zamknietymi oczyma można zjezdzać spod samego krzyża na Giewoncie.

Chętnie bym Cię tam zobaczył w akcji :)

woka napisał(a):Żeby poprawić Ci homorka to napisze tylko, że ja rozpoczynałem i całkiem nieźle się wprawiłem na nartach "ze stodoły od stolarza".
Proste narty, jedna fuga po środku narty. Okucia na nartach z blachy a byty to normalne trzewiki.

Wiesz... zaczynałem podobnie. Będąc w Zadarze w 2009 roku widziałem tam kopię takich nart po moim dziadku, na których ja zaczynałem. Wnioskuję, że bardzo podobne do Twoich tylę że miały jakiś firmowy blaszany znaczek. Ciut nowocześniejsze kije miałem tylko od Twoich, gdyż trzon był z pędu bambusa, a kółeczka z rzemienia.
Nie mam więc szans prześcignąć Cię w dziedzinie "starzej i gorzej" :wink: a humor mam całkiem niezły.

Pierwszych białych POLSPORTÓW dorobiłem się dopiero w wieku 13 lat, a nart zjazdowych z prawdziwego zdarzenia w 2002 roku.

woka napisał(a):Jak widzisz ..... sprzęt masz przedni. Teraz tylko śniegu i górek poszukać trza, panoczku. :wink: :lol:
pzdr.

Przedni mówisz? OK. Bo ja się na tym nie znam do końca i bałem się, że mi sprzedawca jakiś kit wcisnął. W dodatku przy moich gabarytach wybór był zasadniczo ograniczony.

Szukać górek? Szukać śniegu? :?

Panoczku? :wink: Co to za "zaszczytny" tytuł?

Pozdrawiam.
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 23.12.2010 19:25

Zapraszam na KASZUBY
http://www.wiezyca.pl/
i warto zobaczyć obok 5km
http://www.cepr.pl/
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.12.2010 20:23

Interseal napisał(a): Ciut nowocześniejsze kije miałem tylko od Twoich, gdyż trzon był z pędu bambusa, a kółeczka z rzemienia.

Oooo, to Ty miałeś już profesjonalne. Ja zwykły kij, bez żadnego tam kółeczka.
interesal napisał(a):Panoczku? :wink: Co to za "zaszczytny" tytuł?

Panie, ..... po góralsku Cię nazwałem. Godnie, jak przystało dla prawdziwego narciarza.

Pozdrawiam

ps. co do zjazdu spod samiutkiego Giewontu ..... ehhh, żartowałem.
Z takich górek to nie zjeżdzałem ale faktem jest, że nie było (dostępnej dla mnie) górki którą bym nie pokonał. Teraz to by zapewne nazwali max-hardcore. Ot, taka młodzieńcza głupota ale myślę, że jestem usprawiedliwiony - ja się tam urodziłem i wychowałem. Każdy tak jeździł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2010 14:10

Dziś w Wiśle pełen zachwyt :wink: . Parkingi pełne. Na Cieńkowie widziałem rano wóz transmisyjny TVP...? Jakiś "szoł" będzie? Na rondzie na Oazie stałem dziś kilka razy w korku! Się dzieje.... :wink:

W Szczyrku także pełne były trzy pierwsze parkingi pod "Golgotą". Niestety tam gdzie nie ma dośnieżania jest kiepsko.

Na szusy poza trasami (przynajmniej w niższych partiach Beskidów) nie ma zbyt dobrych warunków. Świeży śnieg przykrył resztki starego śniegu ale także zasłonił miejsca wcześniej odkryte. Trochę zdewastowałem wczoraj narty.

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.12.2010 14:16

Interseal napisał(a):Dziś w Wiśle pełen zachwyt :wink: . Parkingi pełne. Na Cieńkowie widziałem rano wóz transmisyjny TVP...? Jakiś "szoł" będzie? Na rondzie na Oazie stałem dziś kilka razy w korku! Się dzieje.... :wink:

No tak, bo pogoda pikna, a ludziska wolne wzięli :D

Interseal napisał(a):Trochę zdewastowałem wczoraj narty.

Będzie relacja? :wink:

Ja walczę z końcówką przeziębienia i jutro, jak dobrze pójdzie, jedziemy na kilka dni na narty w czeskie Jesioniki :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.12.2010 14:28

maslinka napisał(a):Będzie relacja? :wink:

Oj kiepsko będzie. W wielkim skrócie i bez zdjęć.
Zapiąłem narty na dolnej stacji Świniorki i poszedłem wzdłuż wyciągów na szczyt. Po drodze okleił mnie śnieg z pracujących armatek :wink: . Na górze pomachałem do kamer nr 2 i 3 i przygotowałem do zjadu do dolinki Pilarzy Potok.
Niestety szlak rozorał quadem jakiś "miłośnik gór" :twisted: . Zjazd wykonałem więc lasem. Duża frajda, jadnak co jakiś czas narty ślizgały się po korzeniach i kamulcach.
Prawdziwa przyjemność to zjazd po leśnej polanie, gdzie pod 15cm warstwą puchu był twardy stary podkład. :)
Zjechałem w dolinę. Zdjąłem narty. Popatrzyłem na ślizgi starciłem ochotę na ciąg dalszy więc mrucząc pod nosem... poszedłem do domu. Koniec. :wink:

maslinka napisał(a):Ja walczę z końcówką przeziębienia i jutro, jak dobrze pójdzie, jedziemy na kilka dni na narty w czeskie Jesioniki :D

Tak, wiem. Zazdroszczę. Pozytywnie.
Pozdrawiam i szybkiego do zdrowia powrotu.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.12.2010 14:40

Interseal napisał(a):Zapiąłem narty na dolnej stacji Świniorki i poszedłem wzdłuż wyciągów na szczyt. Po drodze okleił mnie śnieg z pracujących armatek :wink: . Na górze pomachałem do kamer nr 2 i 3 i przygotowałem do zjadu do dolinki Pilarzy Potok.
Niestety szlak rozorał quadem jakiś "miłośnik gór" :twisted: . Zjazd wykonałem więc lasem. Duża frajda, jadnak co jakiś czas narty ślizgały się po korzeniach i kamulcach.
Prawdziwa przyjemność to zjazd po leśnej polanie, gdzie pod 15cm warstwą puchu był twardy stary podkład. :)
Zjechałem w dolinę. Zdjąłem narty. Popatrzyłem na ślizgi starciłem ochotę na ciąg dalszy więc mrucząc pod nosem... poszedłem do domu. Koniec. :wink:

Hehe, fajny opis!
Relacja krótka, ale za to "dziarska" :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.12.2010 07:34

Widzę, że wśród narciarzy panuje przeziębienie... bo ja też walczę z katarem i innymi tymi okropnościami :(
Koleżanka z pracy na chorobowym bo ma grypę, mam nadzieję, że mi jej nie sprzedała :roll:

Maslinko życzę przyjemnego szusowania!
A tak w ogóle to trzeba się spotkac i wyjazd dogadać, tzn. czy mogę te jajka w końcu wziąć, czy nie :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2010 07:46

Roxi napisał(a):A tak w ogóle to trzeba się spotkac i wyjazd dogadać, tzn. czy mogę te jajka w końcu wziąć, czy nie :lol:

Chodzi o kurze? Omlet po nartach? Kaloryczny posiłek. Postawi was na nogi. :wink: Słyszałem, że kury w Austryji w zimie nie noszą. Brać. :wink:

...a na katar i inne okropności to podobno kurze żółtko najlepsze. Podobno, gdyż na mnie nie działa.

Szybkiego powrotu do zdrowia wam życzę. :)

Interseal.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.12.2010 11:30

Roxi napisał(a):Maslinko życzę przyjemnego szusowania!

Dzięki :D
Nie wiem, czy tam będziemy mieć internet... 5 dni bez cro.pli :( Jak ja to wytrzymam? :wink:

Roxi napisał(a):A tak w ogóle to trzeba się spotkac i wyjazd dogadać, tzn. czy mogę te jajka w końcu wziąć, czy nie :lol:

Myślałam, że się dogadałyśmy i zamiast jajek bierzecie maszynkę do robienia chleba :lol:
Na początku stycznia zapraszamy do nas, tym razem :D Jeszcze się zgadamy.

Interseal napisał(a):Szybkiego powrotu do zdrowia wam życzę. :)

Dzięki :)
Mnie Łukasz zaraził. Tzn. jego bardziej wzięło, a ja byłam tylko przeziębiona. Nie poddaję się tak łatwo! :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 28.12.2010 11:30

Interseal napisał(a):Słyszałem, że kury w Austryji w zimie nie noszą. Brać. :wink:

A maslinka mi wierzyć nie chciała :lol:

A tego żółtka na przeziębienie raczej nie spróbuję, chyba że trzeba się nim okładać, bo zjeść takie surowe... bleee ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 29.12.2010 20:57

Roxi napisał(a):A tego żółtka na przeziębienie...

Pierwszy raz słyszę o tym wynalazku.
Roxi napisał(a):
.... raczej nie spróbuję, chyba że trzeba się nim okładać, bo zjeść takie surowe... bleee ;)

Ja bym tego nie przeżył. Nie próbowałem ale to musi być okropność.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2010 20:59

Jutro testuje Bełchatów :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone