Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2010 21:38

zebik napisał(a):Oliwka - wypad - bajka, szkoda, że mam 700 km tez bym poszalał. Powodzenia życzę w dalszym szaleństwie. :D :D :D

Dzięki, Zebik :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.12.2010 23:56

Właśnie przed nieomal 4 - 5 godzinami dokonałam ostatecznego potwierdzenia naszego Świątecznego pobytu w Zakopanem. Mam nadzieję, że warunki meteo dopiszą. Bardzo chętnie pozjeżdżam na Szymoszkowej czy Kotelnicy w Białce Tatrzańskiej, ewentualnie na Małym Cichym, w Murzasichlu lub na Szymkówce w Bukowinie Tatrzańskiej...

Magia Świąt Bożego Narodzenia w Tatrach wierzcie mi, jest naprawdę niesamowita...
Nigdzie indziej nie doświadczyłam niczego podobnego.
A do tego góralska pasterka i kolędy w wykonaniu samych górali...
Nie wspominając o wcześniejszej Wigilii, biblii, sianku, etc, etc... :papa:
Ostatnio edytowano 19.12.2010 06:08 przez majeczka, łącznie edytowano 1 raz
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 19.12.2010 01:24

majeczka napisał(a): Bardzo chętnie pozjeżdżam na Szymoszkowej czy Kotelnicy w Białce Tatrzańskiej, ewentualnie na Małym Cichym, w Murzasichlu lub na Szymkówce w Bukowinie Tatrzańskiej...

Na Szymkówce to raczej nie za bardzo. Jeżeli się górale nie dogadali to w dalszym ciągu będzie nie czynna. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że ruszy Litwinka w Białce :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.12.2010 08:08

majeczka napisał(a):Właśnie przed nieomal 4 - 5 godzinami dokonałam ostatecznego potwierdzenia naszego Świątecznego pobytu w Zakopanem. Mam nadzieję, że warunki meteo dopiszą. Bardzo chętnie pozjeżdżam na Szymoszkowej czy Kotelnicy w Białce Tatrzańskiej, ewentualnie na Małym Cichym, w Murzasichlu lub na Szymkówce w Bukowinie Tatrzańskiej...

Magia Świąt Bożego Narodzenia w Tatrach wierzcie mi, jest naprawdę niesamowita...
Nigdzie indziej nie doświadczyłam niczego podobnego.
A do tego góralska pasterka i kolędy w wykonaniu samych górali...
Nie wspominając o wcześniejszej Wigilii, biblii, sianku, etc, etc... :papa:

Widzę, że Koleżanka Majeczka lubi świętować przy muzyce góralskiej. Też pewnie sobie bym tego życzył ale dopóki żyją rodzice i teście dopóty będę spędzał świeta z nimi. Pozdrawiam koleżankę jak zwykle miło i serdecznie. Niech koleżanka uważa na siebie - zwłaszcza na stoku narciarskim :wink: . Wesołych Świąt ....................
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.12.2010 09:42

Guzior napisał(a):Na Szymkówce to raczej nie za bardzo. Jeżeli się górale nie dogadali to w dalszym ciągu będzie nie czynna. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że ruszy Litwinka w Białce :D

Czy masz może na myśli orczyk Baca... dł.ok.700m, na początku łagodny, później b.stromy? Na pewno tak, bo tam innego raczej nie ma.
Nie wiedziałam jednak, że jest nieczynny... Wielka szkoda, bo był bardzo fajny, zadbany, dośnieżany, ratrakowany i nigdy nie było na nim tłumów. :cry:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.12.2010 10:12

dangol napisał(a): Ja tylko biegam, tak jak woka (też pozdrawiam :papa: ).

Już Cię lubię. :!: :D ( oczywiście pozdrawiam, buziaczki, całuski i takie tam ... ) :wink:
ps.
My nie tylko biegamy .... My aż biegamy. :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.12.2010 10:47

woka napisał(a):My nie tylko biegamy .... My aż biegamy. :wink:

Jak tak już chwalicie, to postanowiłam w tym roku spróbować po raz drugi tego "aż" biegania :lol:

Wybiorę lepszy teren i może będzie lepiej niż rok temu ;)

Obrazek
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 19.12.2010 10:53

majeczka napisał(a):
Guzior napisał(a):Na Szymkówce to raczej nie za bardzo. Jeżeli się górale nie dogadali to w dalszym ciągu będzie nie czynna. Na pocieszenie mogę Ci powiedzieć że ruszy Litwinka w Białce :D

Czy masz może na myśli orczyk Baca... dł.ok.700m, na początku łagodny, później b.stromy? Na pewno tak, bo tam innego raczej nie ma.
Nie wiedziałam jednak, że jest nieczynny... Wielka szkoda, bo był bardzo fajny, zadbany, dośnieżany, ratrakowany i nigdy nie było na nim tłumów. :cry:

Tak, to zdecydowanie ten orczyk. Nie był czynny już w poprzednim sezonie. Pozostała tylko knajpka na górze z pięknymi widokami :D . Ale tak jak pisałem wcześniej na stoku Litwinka (to stok w Białce po przeciwnej stronie drogi niż Kotelnica) stoją już słupy z nowiuśkimi kanapami. W środę jak byłem w Białce to trwały próby. Myślę że na święta otworzą.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 19.12.2010 16:14

Guzior napisał(a):... jak pisałem wcześniej na stoku Litwinka (to stok w Białce po przeciwnej stronie drogi niż Kotelnica) stoją już słupy z nowiuśkimi kanapami. W środę jak byłem w Białce to trwały próby. Myślę że na święta otworzą.

Czy może orientujesz się jaką mniej więcej ma długość?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.12.2010 17:47

Roxi napisał(a):Obrazek

Nogi bolą, ramiona bolą ...... w najgłębszych miejscach płuc sam tlen, ...
Nu maładioż, krasnaja diewoczka. :lol: Tak trzymaj, trudnościami się nie zrażaj. :wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 19.12.2010 18:11

majeczka napisał(a):
Guzior napisał(a):... jak pisałem wcześniej na stoku Litwinka (to stok w Białce po przeciwnej stronie drogi niż Kotelnica) stoją już słupy z nowiuśkimi kanapami. W środę jak byłem w Białce to trwały próby. Myślę że na święta otworzą.

Czy może orientujesz się jaką mniej więcej ma długość?

Długość wyciągu to 1000m przy różnicy poziomów 180m. Kiedyś w tym miejscu był orczyk, później go zamknięto bo wiadomo że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Nowa kanapa miała być już otwarta w ubiegłym roku ale niestety. Tu jest link do stronki chociaż stronka jeszcze w budowie ale przynajmniej mapka jest :D http://litwinka-grapa.pl/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2010 18:11

Po wczorajszym dniu na nartach, dziś rano nie mogłem wstać z łóżka. :) To jest syndrom pierwszego dnia.

Co do innych form narciarstwa, to we wtorek odbieram sprzęt skiturowy.
Pomimo sceptycznych wypowiedzi znajomych (mających na uwadze moją kondycję, posturę i słomiany zapał :) ) postanowiłem spróbować.

Pierwsze próby w Boże Narodzenie o ile śnieg (przy prognozowanej odwilży) bedzie śnieg przypominał.

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.12.2010 18:32

Interseal napisał(a):odbieram sprzęt skiturowy.

Hmmmmm, odważnie ale czy przemyślane. :?: Moim zdaniem to dobre dla "młodzików" którzy muszą się wyszaleć.
Jest radocha ale jest również ryzyko.
( jak byłem młody to taki skitur właśnie uprawiałem. Nie było wytyczonych stoków, nie było tras......... nic nie było).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.12.2010 18:35

woka napisał(a):
Interseal napisał(a):odbieram sprzęt skiturowy.

Hmmmmm, odważnie ale czy przemyślane. :?: Moim zdaniem to dobre dla "młodzików" którzy muszą się wyszaleć.
Jest radocha ale jest również ryzyko.
( jak byłem młody to taki skitur właśnie uprawiałem. Nie było wytyczonych stoków, nie było tras......... nic nie było).

No i co? Jeśli żyjesz to w czym problem?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.12.2010 18:37

Interseal napisał(a):Po wczorajszym dniu na nartach, dziś rano nie mogłem wstać z łóżka. :) To jest syndrom pierwszego dnia.

Dziś Roxi biegała ........ padła :lol: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone