Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.12.2010 00:00

Słyszałam dzisiaj, że na Skrzycznym sniegu po pachy ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2010 00:04

BeJur napisał(a):Słyszałam dzisiaj, że na Skrzycznym sniegu po pachy ;)

W pozycji poziomej wyprostowanej - być może. :wink:

Na Białym Krzyżu około południa nie było więcej niż 50 cm.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.12.2010 00:05

I oczywiście - unikajcie ludziska Żaru, bardzo proszę, ja tam jeżdżę wieczorami, jest cudnie - zwłaszcza w tygodniu :)
Uwielbiam Szczyrk w tygodniu - najlepiej do południa :)
W weekendy nie jeżdże na nartach - mimo, ze do Szczyrku mam 20km - zgadnijcie dlaczego? ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 14.12.2010 00:06

Interseal napisał(a):
BeJur napisał(a):Słyszałam dzisiaj, że na Skrzycznym sniegu po pachy ;)

W pozycji poziomej wyprostowanej - być może. :wink:

Na Białym Krzyżu około południa nie było więcej niż 50 cm.

info od goprowca :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2010 00:13

BeJur napisał(a):W weekendy nie jeżdże na nartach - mimo, ze do Szczyrku mam 20km - zgadnijcie dlaczego? ;)

Nie lubisz pustych parkingów, samotnych wyjazdów orczykiem, nieprzetartych tras i odgrzewanego wczorajszego jedzenia w małej gastronomii :wink:

Na Żarze nie musisz się natomiast martwić - nie powiększę tam tłoku ni w wekeend, ni w tygodniu, ni wieczorem, ni rano.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.12.2010 11:20

Interseal napisał(a):Na Żarze nie musisz się natomiast martwić - nie powiększę tam tłoku ni w wekeend, ni w tygodniu, ni wieczorem, ni rano.

Ja już też nie! Byłam raz, widziałam, zjeżdżałam, wystarczy!

Tak w ogóle to brakuje mi tzw. nartostrad przygodówek, prowadzących przez las... Trasa na Żarze jest prosta "jak w pysk strzelił". Ja niestety tak mam, że na takich prosto poprowadzonych trasach się nudzę :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2010 13:24

maslinka napisał(a):Tak w ogóle to brakuje mi tzw. nartostrad przygodówek, prowadzących przez las... Trasa na Żarze jest prosta "jak w pysk strzelił". Ja niestety tak mam, że na takich prosto poprowadzonych trasach się nudzę :wink:

Także lubię taką jazdę po lesie... :)
Polecam przygodę ze szczytu Skrzycznego na sam dół nartostradą niebieską o nazwie Ondraszek to 5 km fajnej jazdy czasem z "niespodziewajkami"... Na przykład kiedyś spędziłem cały dzień w górnej części Skrzycznego a postanowiłęm wrócić właśnie Ondraszkiem w doliny... była końcówka marca. Na dużej prędkości wyskoczyłem z lasu na łakę w dolnej części. Niespodzianka - śnieg przez dzień stopniał! :lol:
Na dół dostałem się zsuwając się zacienionymi fragmentami.

Podobają mi się też trasy nr 1, 2 i 3 w Czyrnej, szczególnie jedynka jest fajna, różnorodna i widokowa

Z tego zamiłowania do szusowania po lesie miałem kiedyś zostawioną starą parę nart do zdarcia na kamorach i korzeniach... tylko to wyłażenie do góry... :roll:
Nie zastanawiałaś się Agnieszko nad skitourami ? Niewiele o nich wiem ale coś nie dają mi spokoju... :wink:

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.12.2010 22:57

Interseal napisał(a):Polecam przygodę ze szczytu Skrzycznego na sam dół nartostradą niebieską o nazwie Ondraszek to 5 km fajnej jazdy czasem z "niespodziewajkami"...

Dzięki. Lubię "niespodziewajki", oczywiście w umiarkowanych ilościach :wink:

Interseal napisał(a):Podobają mi się też trasy nr 1, 2 i 3 w Czyrnej, szczególnie jedynka jest fajna, różnorodna i widokowa

Na pewno chcę kiedyś spróbować szusów w "skansenie", jak niektórzy nazywają ośrodek Czyrna-Solisko :wink: Bo do tej pory nigdy mnie tam nie było. Myślę, że widokowo i przygodowo by mi się podobało, byle by nie było zbyt wiele takich przygód, które nie są sympatyczne...

Interseal napisał(a):Nie zastanawiałaś się Agnieszko nad skitourami ? Niewiele o nich wiem ale coś nie dają mi spokoju... :wink:

Hmmm... szczerze mówiąc: nie zastanawiałam się :P Ale teraz się zastanowiłam i na dzień dzisiejszy wolę zjazdówki. Ale jak mi się kiedyś znudzi, to kto wie :wink:

Na Świniorce dzisiaj rozkładali siatki zabezpieczające :D Wygląda na to, że w sobotę ruszają :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2010 23:40

maslinka napisał(a):Na Świniorce dzisiaj rozkładali siatki zabezpieczające :D Wygląda na to, że w sobotę ruszają :D

Nie może być! Już? :wink:

W Szczyrku w "Skansenie" coś się niedobrego dzieje. Nie działają wyciągi z Soliska, a na Julianach nawet orczyków jeszcze nie zamontowali.
Różne słuchy chodzą, ale nic potwierdzonego, więc nie cytuję.

Pozdrawiam narciarzy.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.12.2010 07:32

A jak tam w Przyłękowie w tym roku?
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ? ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.12.2010 08:16

Roxi napisał(a):A jak tam w Przyłękowie w tym roku?
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... ? ;)

Nie sądzę, żeby wyciąg już chodził... :roll:

Stronę mają fantastyczną :wink: - taką albo taką.

Oni tam w ogóle nie dośnieżają, a ratrakują tylko jedną trasę. Myślę, że trzeba poczekać na naprawdę śnieżną zimę i środek sezonu, żeby się tam wybierać i mieć pewność, że ośrodek jest czynny i nie porysuje się nart. A trasy są całkiem, całkiem, takie jak lubię - "przygodówki" poprowadzone przez las :P
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.12.2010 08:36

Zapytałam na skiforum, może tam ktoś coś wie ;)
Jak będzie jakiś odzew, to podzielę się informacjami :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.12.2010 08:58

Roxi napisał(a):Zapytałam na skiforum, może tam ktoś coś wie ;)
Jak będzie jakiś odzew, to podzielę się informacjami :)

Hehe, też myślałam, żeby się tam zalogować :P
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.12.2010 09:18

Nie śledzę całego wątku więc jeśli ktoś pisał to...trudno :)
Łagodny i przyjemny stok można znależć kilka kilometrów za Korbielowem w Oravskiej Polchorze. Przy dobrej pogodzie z góry widzimy coś takiego.
Obrazek
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.12.2010 17:42

Hej, "zjazdowcy" .......... byli na stoku :?: pojeździli :?:
Acha, za daleko, nieopłacalne i trudności zbyt wiele jak na kilka godzin laby.

........... a ja sobie pobiegałem i pozjeżdzałem. Mam to wszystko, w odległości "rzutu beretem".
Ot, wyższość biegania nad zjazdem. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone