Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2010 19:40

Sam nie jeżdżę, ale wiernie, po cichu, wam kibicuję w waszych szusach
(i po górach z wami łażę ;)_

A odezwałem się, niejako ku przestrodze, słyszeliście o tym wypadku, Białce Tatrzańskiej?
Jeszcze się sezon nie zaczął :( ...
Uważajcie na siebie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 19:45

Nie tyle zastanowił mnie sam wypadek - choć wiadomo, rzecz nie powinna mieć miejsca - co komentarz jednego z czytelników.

Cyt,: "narciarstwo to najbardziej infantylny i snobistyczny relaks (...) (cenzura)"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 19:53

Interseal napisał(a): co komentarz jednego z czytelników. Cyt,: "narciarstwo to najbardziej infantylny i snobistyczny relaks (...) (cenzura)"

Napisał to jakiś głupi buc co w dupie był i gówno widział. :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 19:53

maslinka napisał(a): Patrzyłam dzisiaj na obraz z kamery internetowej i wydawało mi się, że "na kanapie" zawiesili linę. KLIK Więc może jednak...

Jutro znów będę miał kurs z Wisły do Szczyrku przez Biały Krzyż, więc zobaczę co tam jest grane.
Ze zdjęcia rzeczywiście widać, że lina wisi już na obu bateriach podpór więc musi być wykonany zaplot... ale to jeszcze nie koniec. Naciąg. Montaż krzeseł. Rozruch. Odbiory UDT.... ufffff
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2010 19:54

Interseal napisał(a):Nie tyle zastanowił mnie sam wypadek - choć wiadomo, rzecz nie powinna mieć miejsca - co komentarz jednego z czytelników.

Cyt,: "narciarstwo to najbardziej infantylny i snobistyczny relaks (...) (cenzura)"

Też się zatrzymałam nad tym komentarzem... Hmmm :evil:

Bezpieczniej jeździć na orczykach, tam mniej jest narciarzy pod wpływem, bo trudniej się takiemu utrzymać na orczyku :wink:

No niestety zdarzają się tacy, od których "zalatuje" na kilometr. W Wiśle Malince, na Klepkach, spotkałam takich w kolejce na wyciąg. Było i widać i czuć, że za dużo wypili. Błąd obsługi wyciągu - powinna ich od razu wywalić.

Mariusz, to super, że synek zadowolony z wyjazdu. Fajne takie wycieczki z przedszkola :D

Interseal napisał(a):Ze zdjęcia rzeczywiście widać, że lina wisi już na obu bateriach podpór więc musi być wykonany zaplot... ale to jeszcze nie koniec. Naciąg. Montaż krzeseł. Rozruch. Odbiory UDT.... ufffff

No rzeczywiście sporo jeszcze tego... Może to potrwać jeszcze z miesiąc...
Ostatnio edytowano 07.12.2010 19:57 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.12.2010 19:55

Interseal napisał(a):Cyt,: "narciarstwo to najbardziej infantylny i snobistyczny relaks (...) (cenzura)"
8O

Nawet ja, za przeproszeniem, dałem się raz wciągnąć na orczyku i z okrzykiem
"Sp...dalać, sp...dalać" dojechałem na krechę na sam dół,
wieńcząc zjazd pięknie wybitym przejściem w zaspie,
więc nie widzę w tym ani joty infantylizmu ani snobizmu.

W moim przypadku to była walka o przeżycie, zwłaszcza tej rozbawionej gawiedzi na dole stoku.
Kowal38
Cromaniak
do Intersal

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 07.12.2010 22:06

Nowa Osada śmigała już w ubiegłym roku, podobnie Zagroń. Natomiast Cieńków jest rzeczywiście nowy... tak nowy, że w piątek nie było jeszcze ani liny ani kanap.

pisząc "nowe" nie miałem na myśli "10 minut temu oddane do użytku", lecz na przestrzeni ostatnich kilku lat.

ale to tak na marginesie...

W Cieńkowie w ubiegły weekend nie byłem , tak że nie będę polemizował,

za to Nowa Osada i Zagroń zaliczone.

:roll: :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 08.12.2010 08:42

Ciekawe jak będzie w ten weekend z warunkami.
Na Soszowie niby dziś otwarte, w Korbielowie warunki idealne- tak podają na stronce...
Patrzę za okno i żyję nadzieją, że w górkach jest mróz i śnieg, a nie deszcz i plucha :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.12.2010 12:57

Roxi napisał(a):Ciekawe jak będzie w ten weekend z warunkami.
Na Soszowie niby dziś otwarte, w Korbielowie warunki idealne- tak podają na stronce...
Patrzę za okno i żyję nadzieją, że w górkach jest mróz i śnieg, a nie deszcz i plucha :roll:

Jest mokro i plucha. Na Białym Krzyżu termometr pokazywał +3 stopnie. W centrum Wisły +4.5 stopnia.
Nie wiem jak Soszów, ale Nowa Osada i Biały Krzyż dziś nie pracują. Podobnie Golgota w Szczyrku.

Na parkingu pod Cieńkowem zdeponowane są kanapy do montażu.

Warunki są na razie nieciekawe.
Już jutro jednak mają zacząć lecieć pieniądze z nieba :wink:

Pozdrawiam
Interseal
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.12.2010 13:03

Interseal napisał(a):Jest mokro i plucha. Na Białym Krzyżu termometr pokazywał +3 stopnie. W centrum Wisły +4.5 stopnia.
Nie wiem jak Soszów, ale Nowa Osada i Biały Krzyż dziś nie pracują. Podobnie Golgota w Szczyrku.

Soszów o dziwo chodzi. KLIK
Ale co to za przyjemność jeździć w takich warunkach...

Interseal napisał(a):Już jutro jednak mają zacząć lecieć pieniądze z nieba

I tego się trzymajmy :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.12.2010 08:58

U nas biały puch leci z nieba :lol:

Weekend na deskach chyba dojdzie do skutku :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.12.2010 09:09

Jak wszystko dobrze pójdzie to drugi tydzień lutego - Krynica Zdrój!!! A ostatni tydzień lutego cyrk w Leogang :):)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.12.2010 13:14

A u nas trochę "postraszyło" i po śniegu...
A ciut za ciepło na armatki.
Podobno ma sypać.
Zobaczymy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2010 11:56

Witam.

Chętnych na szusy na Cieńkowie w Wiśle informuję, że wyciąg startuje w sobotę 18-tego grudnia rano. :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.12.2010 13:14

Interseal napisał(a):Witam.

Chętnych na szusy na Cieńkowie w Wiśle informuję, że wyciąg startuje w sobotę 18-tego grudnia rano. :)

Mariusz, dzięki za informację :D Za tydzień powinny być super warunki, bo według prognoz ma sypać cały tydzień. Tylko pewnie będą straszne tłumy na Cieńkowie :roll: Każdy będzie chciał zobaczyć nowy wyciąg...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone