Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.12.2010 16:55

maslinka napisał(a): P.S. We wczorajszych Faktach ani słowa o otwarciu sezonu na Soszowie... Ciekawe w jakim programie puszczą tę relację. Chyba jednak nie będę w telewizji :wink: :lol:

Jeżeli redaktóry za friko się nie nażra i nie napija, to jaki maja interes w peomocji górki?
W Zieleńcu takiego jednego siwego widywałem kilkakrotnie z tv Wrocław, jak się do Kamyczkowej z Mieszka wdzięczył... :roll:
Jak Kolezanka kiedys mu coś glupiego na durne pytanie odparowala, to sie zmyl na biegu...
Ot taka dziennikarska "rzetelność" i "obiektywizm"... :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2010 20:14

maslinka napisał(a): Mariusz (Interseal), zapomniałam Ci podziękować za szczegółowe informacje o stanie przygotowań do otwarcia sezonu... Dzięki wielkie za dane z piątku!
A co tam słychać na Świniorce? :) Wszystkie orczyki chodzą? Jakie warunki?
Bardzo lubię ten ośrodek. Miałabym co do niego małą sugestię :wink: Mogliby popracować nad stroną internetową i obrazkami z kamer, bo niewiele można się dowiedzieć o aktualnej sytuacji na stoku.

Cześć.

O ironio...! wiedziałem niby najwięcej o przygotowaniu stoków a wyjechałem i wróciłem z nartami w bagażniku... :evil: ale złożyło się na to więcej okoliczności.

Co do Świniorki, to oni najpierw muszą popracować wszyscy nad sobą, a później nad ewentualną promocją.
Na pytanie czemu nie śnieżą, czemu nie ratrakują, czemu wyciąg stoi, dowiedziałem się, że... "że robili inne rzeczy i nie zdążyli" o żesz.... jakem spokojny!!!!

Cieszę się, że wyjazd Wam się udał. W sobotę pięknie było. Dziś już wiatr pozrzucał czapy śniegu z drzew i dachów.

Pozdrawiam
Interseal

P.S. My trenowaliśmy szusy w sobotę na osiedlowej górce. :lol:
Obrazek
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 05.12.2010 20:38

Też dziś zacząłem. Na pierwszy ogień poszła Szwajcaria Bałtowska.... 8)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.12.2010 22:11

Interseal napisał(a):Co do Świniorki, to oni najpierw muszą popracować wszyscy nad sobą, a później nad ewentualną promocją.
Na pytanie czemu nie śnieżą, czemu nie ratrakują, czemu wyciąg stoi, dowiedziałem się, że... "że robili inne rzeczy i nie zdążyli" o żesz.... jakem spokojny!!!!

Hmmm, zawsze mnie dziwi to... lenistwo, bo jak inaczej to nazwać? I brak przedsiębiorczości. Wydaje się, że ośrodek narciarski to złoty interes. Trzeba tylko umieć to wykorzystać.

Czyli za tydzień nie ma co liczyć na szusowanie na Świniorce?

Bardzo fajne zdjęcie synka na nartach :) Urocze!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2010 10:48

W Gliwicach odwilż... Wszystko się topi :roll:
A jak wygląda w Beskidach? Mariusz, jak tam Wisła, Szczyrk i okolice? jest szansa na weekendowe nartowanie?

Roxi, szusowaliście w końcu gdzieś w niedzielę? Bo się nie chwalisz :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 12:10

Agnieszko. Jestem dziś akurat w Krakowie i miasto pływa. Dzwoniłem do Wisły i Wisła też pływa.
Jutro zrobię rozeznanie na żywo i dam znać.

Pozdrawiam
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2010 12:17

Interseal napisał(a):Agnieszko. Jestem dziś akurat w Krakowie i miasto pływa. Dzwoniłem do Wisły i Wisła też pływa.
Jutro zrobię rozeznanie na żywo i dam znać.

Pozdrawiam

Dzięki bardzo :)
Pozdrawiam.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 07.12.2010 13:00

Samo Bielsko też pływa, a rano padało i marzło. W niedzielę wlazłam na Szyndzielnię i Klimczok, i choć było biało i mróz, to jednak tak wiało, że krzaki na wierzchu i ogrooomne zaspy. Jeśli nie posypie, to szału raczej nie będzie. Wprawdzie to nie wybitnie nartowe okolice, ale chyba niestety tak wygląda w górach dokoła BB też.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.12.2010 13:28

maslinka napisał(a):Roxi, szusowaliście w końcu gdzieś w niedzielę? Bo się nie chwalisz :wink:

Się nie chwalę... bo nastały u mnie ciężkie czasy . Ciągnę nosem, w gradle drapie... :evil:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2010 13:34

U-la napisał(a):Samo Bielsko też pływa, a rano padało i marzło. W niedzielę wlazłam na Szyndzielnię i Klimczok, i choć było biało i mróz, to jednak tak wiało, że krzaki na wierzchu i ogrooomne zaspy. Jeśli nie posypie, to szału raczej nie będzie. Wprawdzie to nie wybitnie nartowe okolice, ale chyba niestety tak wygląda w górach dokoła BB też.

No niestety, nie ma się co łudzić, że paskudna odwilż ominęła beskidzkie stoki narciarskie...

Roxi napisał(a):Się nie chwalę... bo nastały u mnie ciężkie czasy . Ciągnę nosem, w gradle drapie... :evil:

Oj, czyżby efekt nartowania?
To kuruj się! Grzańca jakiegoś wypij :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 15:53

maslinka napisał(a):To kuruj się! Grzańca jakiegoś wypij :D

Ze starych góralskich sposobów polecam gęsie sadło :wink:

Mój starszy syn pojechał dziś z przedszkola na narty do Szczyrku. Zobaczymy co powie gdy wróci. (wyciąg Krasnal przy dolnej stacji GAT Czyrna)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.12.2010 17:24

Interseal napisał(a):
Ze starych góralskich sposobów polecam gęsie sadło :wink:

U nas się to nazywa gęsie tuste :lol:

I rzeczywiście działa na wszystko, nawet na rozbite kolana :lol:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 07.12.2010 19:06

Polecam Beskid Śląski

nowe kanapy 4-osobowe

-Wisła Nowa Osada
-Wisła Cieńków
-Istebna Zagroń

Trasy około 1000 m , Istebna dla początkujących, Nowa Osada i Cieńków dla średnio zaawansowanych.

W sobotę 04.12.10 otworzyłem sezon w Nowej Osadzie , a w niedzielę
05.12.10 w Istebnej.

Istebna Zagroń

Obrazek

miszcz

Obrazek

8O :sm: :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.12.2010 19:33

Kowal38 napisał(a):-Wisła Nowa Osada
-Wisła Cieńków
-Istebna Zagroń

Wszystko pięknie, tylko obawiam się, że Cieńków w tym sezonie może nie ruszyć... Masz może jakieś świeże informacje? Patrzyłam dzisiaj na obraz z kamery internetowej i wydawało mi się, że "na kanapie" zawiesili linę. KLIK Więc może jednak...

Fajnie tak szusować cały weekend. Skoczów - to dopiero fajne miejsce do mieszkania :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2010 19:37

Nowa Osada śmigała już w ubiegłym roku, podobnie Zagroń. Natomiast Cieńków jest rzeczywiście nowy... tak nowy, że w piątek nie było jeszcze ani liny ani kanap.

Synek wrócił ze Szczyrku. W Czyrnej breja.
Był to jego pierwszy wyjazd z instruktorem. Radości mnóstwo. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone