Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 29.11.2010 18:54

FUX napisał(a):Zieleniec. Ta parapetowka jakaś taka krotka sie szykuje, skoro w niedziele dacie radę już za kierownice usiąść i narty wpiąć...

A czy to od razu trzeba tyle pić, żeby w niedzielę nie można było za kółkiem usiąść? :roll:
Ja tam się mogę poświęcić i wznieść tylko toast, a w niedzielę poszaleć na deskach :) Zresztą Wojtek tak samo ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.11.2010 20:13

Przyznam, że rozczarowała mnie mizerna ilość śniegu jaka spadła dziś na Wisłę, Szczyrk i Bielsko... :?

Naśnieżanie działa na pół gwizdka albo wcale. Słaby mróz, podłoże ciepłe, woda do armatek sporo powyżej zera...

Jeżeli nic się nie poprawi, to marnie będzie wyglądał ten narciarski prolog.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.11.2010 20:22

Interseal napisał(a):Przyznam, że rozczarowała mnie mizerna ilość śniegu jaka spadła dziś na Wisłę, Szczyrk i Bielsko... :?

Naśnieżanie działa na pół gwizdka albo wcale. Słaby mróz, podłoże ciepłe, woda do armatek sporo powyżej zera...

Mam nadzieję, że będzie dobrze :D Pewnie jeszcze dosypie.

A jak nie w ten weekend, to za tydzień...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 29.11.2010 22:06

Interseal napisał(a):Przyznam, że rozczarowała mnie mizerna ilość śniegu jaka spadła dziś na Wisłę, Szczyrk i Bielsko... :?

Dziwne. W warszawie jest pełno śniegu. Mróz około minus 10 stopni. Coś się popierd..... na świecie. W górach nie ma śniegu ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2010 20:03

maslinka napisał(a):Mam nadzieję, że będzie dobrze :D Pewnie jeszcze dosypie.

Na razie słabiutko dosypało. Wjechałem dziś rano samochodem w rejon schroniska na Przysłupiu pod Baranią Górą - około 30 cm śniegu.

Na Soszowie przygotowania do piątku - ma być inauguracja sezonu.

Na Stożku - spory ruch. Z ustnych informacji obsługi mam zapewnienie, że piątek aktualny

Na Cieńkowie ciągle nie ma jeszcze zaplecionej i naciągniętej liny na nowych podporach :?

Natomiast na Klepkach - armatki chodzą pełną parą :)

Na Białym Krzyżu szusy na całego. Sporo samochodów jak na środek tygodnia.

Na Golgocie i Julianach w Szczyrku nie powiesili jeszcze orczyków :?

Co z resztą? Nie wiem, tylko tyle dziś objechałem :wink:

Pozdrawiam.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.11.2010 20:33

Ale skrabnica wiedzy :)

My w niedzielę Soszów albo Korbielów :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.11.2010 20:34

Wygląda na to, że w Gliwicach więcej śniegu niż w Beskidach :roll:

Mimo wszystko większość ośrodków startuje w ten weekend. Zobaczymy, jak to będzie... My i na sobotę i na niedzielę mamy różne plany, imprezowo-rodzinno-towarzyskie :D, ale może na chwilę... :wink:

Nic nie mówię, bo to takie marzenia :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2010 21:37

Ze śniegiem w Beskidach nadal słabiutko.

1. Czantoria w Ustroniu - lance śnieżą pełną parą, ratraki pracują.

2. Soszów - gotowy na jutro, jednak nie w całości.

2a. Nowa Osada - kurcze nie zerknąłem... to dlatego że przejeżdżałem tam dziś z sześć razy... :wink:

3. Stożek - podobno ma jutro ruszyć. Spotkałem dziś w Wiśle narciarzy, którzy zjechali na włąsną rękę i narzekali na małą pokrywę śniegu i porysowali narty

4. Cieńków - gdzie ta lina, gdzie te krzesła?!

5. Klepki - śnieżą jak najęte.

6. Biały Krzyż (Przełęcz Salmopolska) - mnóstwo samochodów i narciarzy. Śniegu wystarczająco. Droga od Wisły utrzymana bardzo dobrze. Od strony Szczyrku dostatecznie. Trzeba uważać na lód pod błotem pośniegowym.

7. GAT Juliany - brak orczyków na linie

8. GAT Golgota - orczyki powieszone, trasa wyratrakowana, armatki pracują. Jest enigmatyczny komunikat, że trasy są w przygotowaniu.

9. GAT Czyrna - nie wiem, spowiła Czyrną mgła, nie miałem czasu tam wjechać.

10. Kaimówka - nic się nie działo.

11. COS Szczyrk Skrzyczne - nie mam pojęcia. Jeżeli na TAK, to tylko do Dolin.

12. Beskidek - Trawa i krzaczory na wierzchu.

Nie mam wieści z Brennej. Do niedzieli może się wiele zmienić na plus. W razie czego na weekendowy rodzinny wyjazd zabieramy sprzęt. Zobaczymy...

Pozdrawiam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.12.2010 22:12

A co w Tatrach i Sudetach? Czy znane są jakiekolwiek prognozy na najbliższy weekend, nie wspominając już o Świętach?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.12.2010 22:16

majeczka napisał(a):A co w Tatrach i Sudetach? Czy znane są jakiekolwiek prognozy na najbliższy weekend, nie wspominając już o Świętach?

Dzisiaj ruszyła Białka Tatrzańska (Bania i Kotelnica) i Nosal. Jutro rusza Gubałówka i Harenda. A na Kasprowym czekają aż będzie metr śniegu.

W Tatrach zima w pełni :D W ten i następny weekend warunki do uprawiania białego szaleństwa na pewno będą :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.12.2010 22:25

Wiem, że każdy coś tam lubi, ale nie zastanawiałiście się nad nartami biegowymi.
Ja osobiście bardzo polecam.
Wpływ na "ciało" o wiele większy i lepszy od typowych nart. Co pawda, tras biegowych nie naśnieżają :wink: ale za to, jeżeli jest śnieg wówczas miejsc do biegania jest pod dostatkiem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.12.2010 22:27

A na Jaworzynie jest nowa trasa... :) I poczwórne krzesło :)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.12.2010 22:31

maslinka napisał(a):Dzisiaj ruszyła Białka Tatrzańska (Bania i Kotelnica) i Nosal. Jutro rusza Gubałówka i Harenda. A na Kasprowym czekają aż będzie metr śniegu.

W Tatrach zima w pełni :D W ten i następny weekend warunki do uprawiania białego szaleństwa na pewno będą :D

Białka, Bania i Kotelnica to świetnie. Nosal jednak już nieco mniej, nigdy nie odważę się prawdopodobnie zjechać z Nosala... Jak dla mnie jest zbyt stromy. Co prawda nie próbowałam, ale raczej nie odważę się ryzykować... A tak w ogóle zazdroszczę Wam, że mieszkacie co nieco bliżej gór... :papa:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.12.2010 22:37

woka napisał(a):Wiem, że każdy coś tam lubi, ale nie zastanawiałiście się nad nartami biegowymi.
Ja osobiście bardzo polecam.
Wpływ na "ciało" o wiele większy i lepszy od typowych nart. Co pawda, tras biegowych nie naśnieżają :wink: ale za to, jeżeli jest śnieg wówczas miejsc do biegania jest pod dostatkiem.

Szczerze mówiąc nawet się nie zastanawiałam :wink: Uwielbiam ten pęd powietrza przy zjeździe z góry... :twisted:
Na biegówkach musiałabym się namęczyć, a ja jestem troszkę leniwa :wink: (Oczywiście to czy jestem leniwa zależy od tego, co mam robić :twisted: ale biegówki mnie jakoś nie pociągają.)

Moi rodzice w ubiegłym roku zaczęli przygodę z biegówkami i bardzo ich to wciągnęło.

majeczka napisał(a):A tak w ogóle zazdroszczę Wam, że mieszkacie co nieco bliżej gór... :papa:

Mieszkanie na Śląsku ma kilka plusów. Ale przez tę lokalizację częściej bywamy w Czechach czy na Słowacji niż w różnych częściach Polski...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.12.2010 22:47

maslinka napisał(a):Szczerze mówiąc nawet się nie zastanawiałam :wink: Uwielbiam ten pęd powietrza przy zjeździe z góry... :twisted:
Na biegówkach musiałabym się namęczyć, a ja jestem troszkę leniwa :wink: (Oczywiście to czy jestem leniwa zależy od tego, co mam robić :twisted: ale biegówki mnie jakoś nie pociągają.)

Nie dziwię się, w zasadzie to normalna kolej rzeczy. :lol:

Jednak każdy z biegających narty zjazdowe na już za sobą lub obok siebie tzn. i to i to.
Ja jak "odkryłem" biegówki ..... zjazdówki poszły w niełaskę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone