Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.12.2010 12:38

Ja mam wrażenie, że nikogo tam nie ma. :) Choć wyciąg się kręci.

W Wiśle jest około +3 stopnie. Na "Nowej Osadzie" nawet sporo osób jeździ.

Mój synek dziś poszusuje w Szczyrku... a ja?.. byle do niedzieli. :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.12.2010 13:25

Interseal napisał(a):Ja mam wrażenie, że nikogo tam nie ma. :) Choć wyciąg się kręci.

Jednego narciarza widziałam na pewno jak zjeżdżał, a drugi wchodził na orczyk :)
Ja w czasie Świąt niestety nie poszusuję, będę świętować...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.12.2010 13:45

11-13 stycznia przejazdem bede w http://natanael.pl/ wiec moze sie uda nieco poszusowac w Bialce czy Bukowinie :)

Moze jakies inne kompleksy w okolicy polecacie na maks 4-5 godzin zjezdzania w srodowe poludnie?
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 21.12.2010 15:02

longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 21.12.2010 16:17

dangol napisał(a):Ciekawe, jak biegówkowy debiutposzedł Tomkowi - longtomowi?

A dziękuję, b. udane "polowanie" było :!:

Obrazek

pzdr :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.12.2010 16:25

piotrulex napisał(a):Moze jakies inne kompleksy w okolicy polecacie na maks 4-5 godzin zjezdzania w srodowe poludnie?

Jurgów, Bukowina Tatrzańska, Białka, Czarna Góra (Koziniec)... Przy pięknej pogodzie - Jurgów, widoki powalające! Tutaj o tym pisałam. (Wcześniej jest o Bukowinie i innych miejscach w pobliżu :wink:)

Pozdrawiam :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.12.2010 18:04

longtom napisał(a):A dziękuję, b. udane "polowanie" było :!:

Obrazek
pzdr :wink:

Noooooo ......oswojony czy po prostu łut szczęścia :?:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 21.12.2010 18:09

woka napisał(a):Noooooo ......oswojony czy po prostu łut szczęścia :?:

..wyszedł kurz z niego wytrzepać przed świętami.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 21.12.2010 18:26

Jacek S napisał(a):
woka napisał(a):Noooooo ......oswojony czy po prostu łut szczęścia :?:

..wyszedł kurz z niego wytrzepać przed świętami.
:wink:

Na tyle dziki na ile można być dzikim dzikiem 15 minut jazdy samochodem od centrum Poznania (w niedzielne przedpołudnie). :wink:

Naprawdę dziki dzik wygląda tak

:lol: 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2010 12:15

Witam.

Oj złe wieści... złe... :)
W Wiśle i Szczyrku wczoraj około północy było +9 stopni, a do tego ciepły wiatr zdjął w nocy ze stoków połowę śniegu.
Byłem też wczoraj na Świniorce w Brennej, zaliczyłem jeden zjazd (skiturowy) ale dziś już nie za bardzo byłoby po czym wygodnie zjechać. Wyciągi stoją.

Dziś w Szczyrku rano pracowała "Golgota" i narciarze taplali się w resztkach śniegu. Około dziesiątej wieczorem na "Bieńkuli" pracował ratrak, dziś widac było pierwsze przetarcia. "Jedynka" do Czyrnej na esponowanych miejscach bez śniegu.
Podobnie w Wiśle - choć tamtejsze wyciągi słyną z maksymalnego dośnieżania tras, to raczej ze śniegiem ma to już mało wspólnego. Przynajmniej kamienie nie wystają, gdyż jest tej mazi gruba warstwa.

... i znów woda na młyn wróżbitów "Barbórka po lodzie - Święta po wodzie" :wink:

Z narciarskim bądź co bądź pozdrowieniem
Interseal.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.12.2010 12:35

Interseal napisał(a):Oj złe wieści... złe... :)

No niestety... Jak to już kiedyś tutaj pisaliśmy, halny jest nieobliczalny! Wszystko zwieje :(

Ale jest nadzieja! Od soboty ochłodzenie i opady śniegu. Jeśli wierzyć synoptykom... Wróżbitom z Barbarą się sprawdziło :wink:

Mariusz, i jak nowy sprzęt skitourowy? Podoba Ci się taka zabawa? :D

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2010 12:51

maslinka napisał(a):Mariusz, i jak nowy sprzęt skitourowy? Podoba Ci się taka zabawa? :D

Mało sobie języka nie przydepnąłem. :wink:
Zrobiłem krótką trasę (Tobie znaną :) )z parkingu zielonym szlakiem na Gronik potem na Trzy Kopce (na skróty przez las), zjazd do baru "Złoty Bażant" podejście na Świniorkę i zjazd na parking. (przyzwyczajony do trwardych butów, na zjeździe mało nie finkąłem kilku koziołków).
Generalnie trzeba dobrej kondycji, i nawet na ubitych trasach wyciągów trzeba włożyć więcej energii w zjazd.

Dogonił mnie na trasie doświadczony w tym sporcie chłopak i dał kilka wskazówek, co trochę usprawniło mój rozpaczliwy "przemarsz".

"Zabawa" przednia, tylko wiele jeszcze wody w Pilarzym potoku upłynie, nim zmęczenie zejdzie na drugi plan, a pozostanie radość z uprawiania tego typu narciarstwa.

W każdym razie zjazdówki odkłądam na razie w kąt, co nie znaczy że rezygnuję z wyciągów.

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.12.2010 13:15

Interseal napisał(a):Mało sobie języka nie przydepnąłem. :wink:

Hehe :wink:

Interseal napisał(a):Zrobiłem krótką trasę (Tobie znaną :) )z parkingu zielonym szlakiem na Gronik potem na Trzy Kopce (na skróty przez las), zjazd do baru "Złoty Bażant" podejście na Świniorkę i zjazd na parking.

To ładna trasa :D

Interseal napisał(a):Generalnie trzeba dobrej kondycji, i nawet na ubitych trasach wyciągów trzeba włożyć więcej energii w zjazd.

No właśnie z tym u mnie ostatnio kiepsko... Wczoraj, na Wigilii w pracy, dostało mi się ciasteczko z wróżbą, która mówiła coś o chodzeniu na basen i na aerobik w celu poprawienia kondycji :lol:

Jakoś w okresie zimowym ogarnia mnie lenistwo (no dobra, nie tylko w zimowym :wink:) i wzorem naszych "braci mniejszych" czasem chętnie zapadłabym w sen zimowy :D Trochę się z tym kłóci chęć jazdy na nartach, bo należałoby się do tego przygotować kondycyjnie, a mnie zwyczajnie się nie chce... I zawsze na stoku jestem nierozgrzana :wink:

Dlatego też narciarstwo skitourowe chyba nie dla mnie, chociaż to na pewno ciekawy sport ze względu na częste zmiany krajobrazów przed oczami (nie jest nudno :wink:) Może kiedyś, jak wygram z własnym lenistwem :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2010 13:47

Ja właśnie ze względu na "ciasteczka" i to niekoniecznie z wróżbą :wink: zjedzone w nadmiernych ilościach ostatnimi laty, postanowiłem spróbować bardziej energochłonnej formy narciarstwa.

Twoje lenistwo to nic w porównaniu z moim. Ty jesteś tylko nie rozgrzana, a mnie się czasem nie chce nawet klamer w butach podopinać... a przy takich skitourach mieszanie z klamrami, lepienie i odrywanie fok i innych ceregieli jest całe mnóstwo :wink:

Na pierwszy rzut oka różnica ze zjazdówkami nie jest wcale taka wielka:

Obrazek
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 23.12.2010 14:29

Interseal napisał(a):Witam.

Oj złe wieści... złe... :)
W Wiśle i Szczyrku wczoraj około północy było +9 stopni, a do tego ciepły wiatr zdjął w nocy ze stoków połowę śniegu.
Podobnie w Wiśle - choć tamtejsze wyciągi słyną z maksymalnego dośnieżania tras, to raczej ze śniegiem ma to już mało wspólnego. Przynajmniej kamienie nie wystają, gdyż jest tej mazi gruba warstwa.

Buuuuu! :cry: A ja się wybieram po świętach do Wisły... i miałam w planach szusy i zjazdy... może jeszcze coś dopada....
Goszka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone