Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2014 08:46

To jeszcze rozbij te koszty, bo mnie się jakoś ta kwota kiepsko domyka.
Chyba, że jechaliście większą grupą w jednym aucie/busem/autokarem.
Wg mnie dojazd to ok. 200-250l (ok. 2000-2300 km) paliwa, a więc około 300-400€, 2 karnety to 300-500€.
Rozumiem, że prowiant z PL, a jedzonko na stoku okazjonalnie...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.01.2014 09:01

Dziękuję Marzena za informacje. Analizuję Wasze wypowiedzi. Na razie jestem jeszcze w lesie.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 14.01.2014 10:03

FUX napisał(a):To jeszcze rozbij te koszty, bo mnie się jakoś ta kwota kiepsko domyka.

Kwatera + karnet 340-350 euro od osoby
Wymiana 150-200 euro na parę
Paliwo 2000 km przy spalaniu 6l - 700 zł

Tak, trochę prowiantu z PL. Na stoku kawa / herbata, jakaś zupa albo makaron.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2014 10:04

Oki.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 14.01.2014 10:06

marze_na napisał(a):
darek1 napisał(a):Żona namawia mnie na wyjazd do Austrii, a ja nic nie wiem na ten temat. Prośba o parę słów no i jakiś namiar.

W Austrii jeździłam tylko do doliny Zillertal za każdym razem korzystając z pośrednictwa polskiej strony zillertalinfo. Pośredniczą w wynajmowaniu kwater, pensjonatów i hoteli w całej dolinie. Wybierasz ofertę, robisz przelew w PLN za pobyt i karnety, które potem odbierasz w ich biurze w Fugen wraz z mapką dojazdu w kwatery i całą masą broszurek o dolinie. Twój gospodarz już na Ciebie czeka, formalności masz z głowy, znajomość niemieckiego możesz ograniczyć do guten tag / guten abend i danke schon.
Roxi chyba też korzystała z zillertalinfo.

Preferuję apartamenty z własną kuchnią. Trochę jemy na stoku, trochę gotujemy sami. Koszt wyjazdu z paliwem i wymianą zamykał się w kwocie 4-4,5 tys. dla dwóch osób.

Potwierdzam te koszty. Kupuję pakiet, sześciodniowy skipas plus siedem noclegów ze śniadaniem w cenie 420 euro. Do tego dojazd i obiadokolacje robione w większej części z prowiantu zabranego z PL. Pobyt w gästehaus takim na przykład jak ten.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.01.2014 12:56

rodaivuk napisał(a):Potwierdzam te koszty. Kupuję pakiet, sześciodniowy skipas plus siedem noclegów ze śniadaniem w cenie 420 euro. Do tego dojazd i obiadokolacje robione w większej części z prowiantu zabranego z PL. Pobyt w gästehaus takim na przykład jak ten.

Wrzuć jakieś info gdzie kupujesz pobyt.

Tej zimy byliśmy a Val Di Sole (Madonna), wyjazd w ciemno.
Hotel ze śniadaniami i obiadokolacjami 130 euro doba, skipass 180-240 euro (zależy jaki),
odległość z małopolski prawie 1200km.
Pogoda....średnia była, ale u góry śnieg.
Niestety odległość jest dość duża, dlatego mocno zastanawiamy się nad Austrią.

Rodaiwuk, Ty jedziesz z Wawy przez Wiedeń czy inaczej ?
Ile km na południe odbijasz od autostrady Wiedeń-Monachium jadąc do miejsca docelowego?

Jeśli komuś potrzebne jakieś podstawowe info na temat Madonny i doliny, służę pomocą.

widoczek z Madonny wrzucam, jakby ktoś chciał zdjęcia tras, to też jakieś mam , ale nie za dużo....

Widok z okolic dolnej stacji kolejki na Passo Groste.
Załączniki:
na Cro.jpg
Ostatnio edytowano 14.01.2014 13:03 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 14.01.2014 13:02

http://www.skicircus.at/
Jeżdżę tu. Trasa jak do Cro tyle, że w Wiedniu odbijamy na Salzburg. Za Salzburgiem na szagę przez Niemcy. Jedziemy przez Słowację, choć może teraz pociągniemy przez Czechy bo jest autostrada w PL.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.01.2014 15:01

Sławek - Dziękuję.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 14.01.2014 23:30

marze_na napisał(a):Roxi chyba też korzystała z zillertalinfo.

W tym roku też z nimi współpracuję i własnie zarezerwowaliśmy pobyt w Tyrolu od 1 marca :lol:
Naaareszcie! :mrgreen:

FUX napisał(a):To jeszcze rozbij te koszty, bo mnie się jakoś ta kwota kiepsko domyka.

Domyka, domyka.

Oferta 7 noclegów w apartamencie dla dwóch osób (sypialnia, kuchnia, salon, łazienka) plus karnety na całą dolinę Zillertal (razem z lodwcem Hintertux) plus taksa klimatyczna plus sprzątanie końcowe= 771 euro.
Z Gliwic paliwo to jakieś 900zł? Nie wiem dokładnie... ale spokojnie można sobie pozwolić na grzane piwko i bombardino na stoku ;)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 15.01.2014 08:43

Wszystko zależy w jakim jedziesz terminie. Ceny noclegów przed sezonem i w głównym sezonie mogą się różnić ponad dwukrotnie.
My tuż przed świętami płaciliśmy za dwie osoby z karnetem na 6 dni 665 euro. Przy cenie karnetu 224 euro za osobę dawało to 15,5 euro/osobę/dobę. Apartament z własnym wyżywieniem.
Apartament znaleźliśmy sami. Oferty z zillertalinfo były nieco droższe (w tym samym miejscu).
Ale pod koniec lutego (ferie mazowieckie :D ) już tak tanio mi się nie udało. Za sam apartament (fakt, że duży bo 6-osobowy) za 3 osoby płacimy 420 euro czyli 20 euro/osobę. A i znaleźć apartament było wcale niełatwo bo to końcówka ich trochę wyższego sezonu ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2014 09:19

Weź pod uwagę, że oprócz mazowieckiego :wink: , to kawał Europy jedzie na ferie...
Wprawdzie z zeszłego roku, ale daje pogląd...
http://www.twojaeuropa.pl/3811/gdzie-fe ... propozycje
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 15.01.2014 09:39

Wiem, wiem :mrgreen: . Chodziło mi o to, ze nie mam wyboru bo tylko wtedy syn ma wolne.
Osobiście wolałabym pojechać z Roxi :smo: ... Na początku marca.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 15.01.2014 10:12

Potter napisał(a):Wszystko zależy w jakim jedziesz terminie. Ceny noclegów przed sezonem i w głównym sezonie mogą się różnić ponad dwukrotnie.
My tuż przed świętami płaciliśmy za dwie osoby z karnetem na 6 dni 665 euro. Przy cenie karnetu 224 euro za osobę dawało to 15,5 euro/osobę/dobę. Apartament z własnym wyżywieniem.
Apartament znaleźliśmy sami. Oferty z zillertalinfo były nieco droższe (w tym samym miejscu).
Ale pod koniec lutego (ferie mazowieckie :D ) już tak tanio mi się nie udało. Za sam apartament (fakt, że duży bo 6-osobowy) za 3 osoby płacimy 420 euro czyli 20 euro/osobę. A i znaleźć apartament było wcale niełatwo bo to końcówka ich trochę wyższego sezonu ...

Matko Ryszarda Boska....
665 oiro.... 420 Oiro ... od samych sum kręci mi się w głowie ... 8O :oops: :smo:

:papa:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 15.01.2014 10:34

tony montana napisał(a):Matko Ryszarda Boska....
665 oiro.... 420 Oiro ... od samych sum kręci mi się w głowie ... 8O :oops: :smo:
:papa:

A ile dałeś za te "luksiurywypas" holideje we Włoszech, hę :oczko_usmiech: ?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.01.2014 11:19

Potter napisał(a):Osobiście wolałabym pojechać z Roxi :smo: ... Na początku marca.

Na pewno byłoby wesoło :)
Wyjazd na początku marca ma jednak taką wadę, że ceny są wyższe. Niby nie dużo, ale to zawsze kilka euraskow więcej do wydania na bombardino :mrgreen:

Dobija mnie dodawanie do ceny opłaty za sprzątanie końcowe. Czasami liczą sobie nawet 40 euro...
Na szczęście Tyrolinfo podaje już cenę końcowa i nic mnie już nie interesuje ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone