Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.12.2013 20:49

...z ostatniej telefonicznej relacji moich znajomych, przebywających właśnie vis/vis Zakopanego wynika, że góry i drogi są przyprószone śniegiem, stoki natomiast bardzo dobrze przygotowane. :D

Kwaterują w rejonie Bukowiny i Murzasichla
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 22.12.2013 20:56

Adam's napisał(a):W Krynicy nie jest tak biało jak na zdjęciach Maslinki, tutaj góry są ledwo przyprószone śniegiem. Jutro podjadę na Jaworzynę zobaczę co i jak. Generalnie w Krynicy jeszcze pusto, to i na stokach pewnie sporo miejsca.

Zobacz na Jaworzynie jak wyjdziesz z gondoli w lewo w dół czy w pierwszej knajpie po prawej wisi nad barem moje 10 kun z podpisem Bocian :lol:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 23.12.2013 22:45

maslinka napisał(a):Potter, Ty w Zillertalu chyba nie mogłaś narzekać na warunki śniegowe, a w tym terminie pewnie ludzi też było mało :)

No PIĘKNIE było :mrgreen: . I pogoda dopisała :papa: ! I dzięki Twoim i Roxi radom nie zagubiłam się tam :D .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 23.12.2013 23:10

Potter napisał(a):
maslinka napisał(a):Potter, Ty w Zillertalu chyba nie mogłaś narzekać na warunki śniegowe, a w tym terminie pewnie ludzi też było mało :)

No PIĘKNIE było :mrgreen: . I pogoda dopisała :papa: ! I dzięki Twoim i Roxi radom nie zagubiłam się tam :D .

Niektorzy to POZYJA ... :smo: :oczko_usmiech:

Ja czekam nie tylko na Alpy ale tez obiecany Peljesacz
A nuz sie wybiore... ;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.12.2013 07:15

Potter napisał(a):No PIĘKNIE było :mrgreen: . I pogoda dopisała :papa: ! I dzięki Twoim i Roxi radom nie zagubiłam się tam :D .

Cieszę się, że Ci się podobało :)
My ruszamy w marcu i liczę na słoneczko i błękit nieba :)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 24.12.2013 11:25

tony montana napisał(a):Ja czekam nie tylko na Alpy ale tez obiecany Peljesacz
A nuz sie wybiore... ;)

I jedno i drugie dobrze już na forum opisane ... :mrgreen:
Ale może kiedyś mnie natchnie :wink: .
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.12.2013 14:50

W tym roku zastanawiamy się gdzie wyskoczyć choć na kilka dni na początku lutego z naszą 7,5 latką. Chcemy aby choć nieco liznęła nauki jazdy na nartach. Z wielu przyczyn w grę wchodzi PL. Mamy rodzinę na południu Katowic więc może to będą jakieś Beskidy. Może z dwa dwudniowe wyjazdy. Mamy zasadniczo dylemat bo terminu nie znamy wiec nic nie klepiemy a na ostatnią chwilę może być kiepsko z miejscówkami :(
Adam's
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam's » 27.12.2013 18:09

rodaivuk napisał(a):Zobacz na Jaworzynie jak wyjdziesz z gondoli w lewo w dół czy w pierwszej knajpie po prawej wisi nad barem moje 10 kun z podpisem Bocian :lol:

W końcu nie byliśmy na Jaworzynie. Bocian, przybite 10 kun sprawdzę na Wielkanoc. Od 9 przez 4 godziny jeździliśmy na Słotwinach i wystarczyło. Nawet po halnym śniegu było dostatecznie dużo i mało ludzi. Mieszkaliśmy (jak co roku) w pensjonacie "Boży Dar", więc samochodu nie ruszałem tylko busem o 8.40 prosto pod stok.
Wracając do śniegu. W nocy było poniżej zera i ranem mniej więcej do południa było szybko i twardo. Później zdecydowanie wolniej.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 27.12.2013 18:14

Na Wielkanoc to może juz będzie coś nowego bo jadę do Krynki na obóz w lutym :)
W Bożym Darze mieszkam jak jeżdżę prywatnie, mieszkałem tam juz chyba 4 razy. Rzeczywiście auta z tego ich "parkingu" nie ma co ruszać, ja także jeżdżę komunikacją. Z tym że ja tylko na Jaworzynę. Kiedyś pod Bożym Darem widziałeś moją Czarną Ergele z naklejką... :)
Pozdrav.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.01.2014 12:04

W Krynicy nie ma śniegu :D :D :D
Nici Bocian z nart :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 02.01.2014 12:14

...
Ostatnio edytowano 02.01.2014 12:58 przez rodaivuk, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.01.2014 12:34

Tego śniegu to tyle co kot napłakał. Marnie.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.01.2014 20:38

Są miejsca, gdzie można pojeździć na nartach :) Na naturalnym śniegu, z nieba, nie z armatek ;)

Pradziad, czeskie Jeseniki, fotki z 30 grudnia :D:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widoki cudne! Niestety tłumy spragnionych szusowania narciarzy mogą trochę odstraszać :? Ale to jedno z nielicznych miejsc w tamtej okolicy, gdzie można zakosztować białego szaleństwa.

Pozostaje czekać na śnieg...

Pozdrav :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 02.01.2014 21:06

Koleżanka to potrafi się wstrzelić w śnieg.
adahu.cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adahu.cro » 03.01.2014 17:24

Koleżanka to się prawdopodobnie z nartami urodziła.Pozazdrościć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone