Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.01.2014 20:12

darek1 napisał(a):Koleżanka to potrafi się wstrzelić w śnieg.

Hehe, po prostu śledzi fora narciarskie, prognozy pogody i kamerki internetowe na stoku ;)

adahu.cro napisał(a):Koleżanka to się prawdopodobnie z nartami urodziła.Pozazdrościć.

Koleżanka nie jest jakąś wybitną narciarką. Po prostu to lubi :D
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 03.01.2014 21:27

Ja liczę na podobne widoki za tydzień w Białce Tatrzańskiej :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.01.2014 12:57

misiudg napisał(a):Ja liczę na podobne widoki za tydzień w Białce Tatrzańskiej :mrgreen:

Przyjemnych szusów! :) My robimy sobie przymusową przerwę :? Ciężko znaleźć gdzieś w miarę blisko przynajmniej przyzwoite warunki...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.01.2014 12:07

Austria - Narty 8O :roll: :o
Ostatnio edytowano 13.01.2014 22:25 przez darek1, łącznie edytowano 2 razy
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.01.2014 22:25

Czy ktoś może skalkulować mi koszt wyjazdu rodziny 4 osobowej na narty do Austrii. Może i bym się wybrał ale zupełnie nie wiem co zamówić i ile co kosztuje. Na Słowacji od lat zamawiam cały domek lub pokoje, znam ceny na stoku w sklepach, skipassów, czy też kosztów jazd na godziny. Co do Austrii nie mam zupełnego pojęcia czy mieszka się na kwaterze czy pensjonacie ze sniadaniem itp. Dodaję, ze kompletnie nie znam jezyka niemieckiego. Posługuje się angielskim i rosyjskim. Naturalnie też łamanym chorwackim :D .

Żona namawia mnie na wyjazd do Austrii, a ja nic nie wiem na ten temat. Prośba o parę słów no i jakiś namiar.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 13.01.2014 22:29

Obie deski przesmarowane, EKUZ pobrany, Warta wykupiona... Czas odliczać do wyjazdu ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.01.2014 22:31

rodaivuk napisał(a):Obie deski przesmarowane, EKUZ pobrany, Warta wykupiona... Czas odliczać do wyjazdu ;)

A śnieg jest? :smo:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 13.01.2014 22:32

jara napisał(a):
rodaivuk napisał(a):Obie deski przesmarowane, EKUZ pobrany, Warta wykupiona... Czas odliczać do wyjazdu ;)

Sprawdzałem na kamerkach to dziś był :) I troche luda szusowało ;) Ale biore trochę też w lodówce :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.01.2014 22:42

rodaivuk napisał(a):
jara napisał(a):

Sprawdzałem na kamerkach to dziś był :) I troche luda szusowało ;) Ale biore trochę też w lodówce :)

... samochodowej 8O :mrgreen:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 13.01.2014 23:04

Gdzie jedziesz na narty?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 13.01.2014 23:25

Alpy Salzburskie.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.01.2014 00:07

rodaivuk napisał(a):Alpy Salzburskie.

Wczuć jakieś info o warunkach jak już wrócisz.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2014 07:25

darek1 napisał(a):.........

Już w tym wątku pisano.
Karnety od 100€ do +200€
Nie wiem, co oznacza dla Ciebie domek; kilka pokoi na 2 osoby?
A poważnie to kwestia miejscówki, jak w Cro.
Jeżeli hotel, to możesz, jak to Polacy :roll: , wynieść za pazuchą kanapki, a herbatę przelać do termosu; nie będziesz musiał kupować na stoku. A na stoku to (Włochy, zależy gdzie) kawa 1-3, obiad 10-15, kanapki 2-5, piwo, wino koło 2-5 ciastko 2-5, większość parkingów free, inne w cenie karnetu.
:wink:

Z dojazdem, jedzeniem na stoku na dwie osoby licz koło 2 000 € za wszystko. Z wycieczką do Wenecji włącznie.
Zapas wskazany, jak się z zakupami rozpędzisz.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.01.2014 08:20

Dziękuję Fux.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 14.01.2014 08:35

darek1 napisał(a):Żona namawia mnie na wyjazd do Austrii, a ja nic nie wiem na ten temat. Prośba o parę słów no i jakiś namiar.

W Austrii jeździłam tylko do doliny Zillertal za każdym razem korzystając z pośrednictwa polskiej strony zillertalinfo. Pośredniczą w wynajmowaniu kwater, pensjonatów i hoteli w całej dolinie. Wybierasz ofertę, robisz przelew w PLN za pobyt i karnety, które potem odbierasz w ich biurze w Fugen wraz z mapką dojazdu w kwatery i całą masą broszurek o dolinie. Twój gospodarz już na Ciebie czeka, formalności masz z głowy, znajomość niemieckiego możesz ograniczyć do guten tag / guten abend i danke schon.
Roxi chyba też korzystała z zillertalinfo.

Preferuję apartamenty z własną kuchnią. Trochę jemy na stoku, trochę gotujemy sami. Koszt wyjazdu z paliwem i wymianą zamykał się w kwocie 4-4,5 tys. dla dwóch osób.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone