GREG_G napisał(a):fajnie bylo w orebicu? jakies namiary na noclegi, ceny. Wybieram sie za kilkanascie dni
Czy fajnie było w orebiciu ?? Fajnie, jak zawsze można się przyczepić ale ogólnie fajnie. Ja noclegu szukałem przez
www.== reklama == i spałem w apartamencie Karla przy głównej ulicy , trochę jestem zawiedziony właścicielka fajna ale nie elastyczna , przyjechałeś to płać i taryfy ulgowej nie ma, zajęliśmy cały jej budynek i oczekiwaliśmy chociaż bonusa na klimatyzacji ( 11 osób , 3 ap, ) w opisie oczywiście była info ze klima + 5 euro extra za dobę , chcieliśmy na kilka godzin przed snem za 5 euro od wszystkich na co padła odpowiedź prąd kosztuje więc albo płacicie albo nie macie , zostawiliśmy jej prawie 2000 euro za 10 dni i takie skąpstwo o 5 euro

.
W mieście są dwa KONZUMY maxi na wjeździe , i mniejszy w centrum , dwa Studenac dobrze zaopatrzone , market Tommy i wiele innych , więc spoko , wszędzie można płacić kartą i to się opłaca ( dobry przelicznik 0,58 za kunę , bank PKO BP i WBK )
trudno polecić jakiś apartament , nie interesowało mnie to , szwagier spał w Balladzie ( 64 euro za 4 osoby z klimą ) na końcu Orebicia i miał fajnie , fajna plaża spokojna z małą ilością ludzi , pływały wprawdzie promy ale spoko. Ja chodziłem przez klika dni na miejską plażę Trsenica , momentami brudno , dużo petów , ale do przeżycia . Jak jedziesz z małymi dziećmi które nie pływają to problem , dno bardzo nierówne raz do pasa a za metr ,dwa kryje faceta prawie 1,80 ( mój syn). Widoki przepiękne , pasaż wzdłuż plaży OK , sporo kafejek, Bistro i ogólnie gastronomi. Nie polecam jednej ( nie pamiętam nazwy ) jako jedyna na początku przy plaży miejskiej obrendowana banerami piwa chyba staropromen , taki facet w długimi włosami, przerobił mojego kumpla na obiedzie , dla rodziny 3 osobowej przyniósł 4 porcje ryby po 80 kun i wpierał że tak zamawiał , mało co nie oparło się o policję ze strony kumpla , Chorwat nie ustąpił i się usztywnił że nie rozumie co do niego mówimy a tak to kumał wszystko . Stołowaliśmy się w Bistro NEO przy głównej ulicy , spoko knajpa i z dobrymi cenami ( kalmary grillowane 50 kun, pizza 45-55 kun , lasagne , 45 kun , pierś z kurczaka z pieczarkami i frytkami 45 kun ).
Zbieraj paragony jak kupujesz piwo , nie przyjmą butelek bez paragonu . Coś jeszcze ?? Pytaj
a prom na korculę 12 kun od osoby
Biuro
www.== reklama == proponuje wycieczki fakultatywne i takie tam tradycyjne poczęstunki wina , ja nie korzystałem .
Polecam wycieczkę na DIVNA DUBA , fajnie i tylko jakieś 20 km od Orebic w stronę Tripani