Jestem nowy na forum i w przygodach z Chorwacja. Szukam trasy do Makarska ale niestety nie posiadam zbyt duzych srodkow finansowych i nie wiem jak jechac i ktoredy zeby nie placic za drogi - przynajmniej w miare mozliwosci. Wiem juz ze w Chorwacji najszybciej leci sie autostrada ze droga wzdluz wybrzeza jest waska i ruchliwa nie mowiac o pieszych. Na google maps wyznaczylem sobie taka mniej wiecej trase ale nie wiem czy taka moze byc czy nie za bardzo - ze skonczy sie na tym ze sie wpakuje w jakies miejscowosci male i bede jechal 3 dni.
Chetnie przyjme wszelkie rady i porady im dokladniejsze tym lepiej.
Trasa jaka wyznaczylem to :
1. Z wrocławia na Miedzylesie i Boboszów (z trasy 33 wjezdzam na 43)
2. Czechy - droga 43 zjezdzam na 312 do miejscowosci KRALIKY i pozniej znowu na 43 (przez Lanskroun) i dalej trasa 43 az do trasy E461 przez Svitavy . i ta trasa az do BRNO.
3. Juz w Brno kierje sie z E461 na 640 i pozniej 642 znowu na E461 i tak az do WIEN gdzie zjezdzam w E49 i dlalej na E59 (A2) .POzniej z A2 zjezdzam na (zjazd 189) na Tobelbader Str. (drogowskazy na Unterpremstätten) i az do rada na rondzie 3 zjazd i do drogi A9 .nastepnie z A9 zjazd na 69 i kieruje sie na 708 (słowenia)
4.Slowenia - trasa 708 i nastepnie na 436 az do (H2) pozniej A1/E57 pozniej na E59 az do granicy
5. CHORWACJA - A3/E70 i dalej wjazd na A1
Jesli cos zle zrobilem ,wyznaczylem chetnie wyslucham rad
Dzieki z gory za pomoc i pozdrawiam

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)