Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anubis2423
Cromaniak

Postnapisał(a) anubis2423 » 26.05.2011 06:25

witam ja też planuję wyjazd z 14 miesiecznym synem we Wrześniu do Cro.Najbardziej boję sie jazdy,że nie bedzie chciał spać w foteliku.Mamy zamiar jechać w nocy. Obawy sa ale damy radę :P pozdro
henius34
Cromaniak

Postnapisał(a) henius34 » 26.05.2011 20:22

anubis2423 napisał(a):witam ja też planuję wyjazd z 14 miesiecznym synem we Wrześniu do Cro.Najbardziej boję sie jazdy,że nie bedzie chciał spać w foteliku.Mamy zamiar jechać w nocy. Obawy sa ale damy radę :P pozdro

polecam syropek uspokajająco - nasenny diphergan, po nim nasz 1,5 roczny maluch spał całą drogę :wink:
pozdrav
Tika
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Tika » 26.05.2011 22:07

henius34 napisał(a):
anubis2423 napisał(a):witam ja też planuję wyjazd z 14 miesiecznym synem we Wrześniu do Cro.Najbardziej boję sie jazdy,że nie bedzie chciał spać w foteliku.Mamy zamiar jechać w nocy. Obawy sa ale damy radę :P pozdro

polecam syropek uspokajająco - nasenny diphergan, po nim nasz 1,5 roczny maluch spał całą drogę :wink:
pozdrav

czy ten syropek można kupić bez recepty, wybieramy sie do cro z 9-miesięczną córeczką i jak narazie nie bardzo lubi podróżować samochodem
tkacze67
Odkrywca

Postnapisał(a) tkacze67 » 27.05.2011 12:48

Tika napisał(a):
henius34 napisał(a):

pozdrav

czy ten syropek można kupić bez recepty, wybieramy sie do cro z 9-miesięczną córeczką i jak narazie nie bardzo lubi podróżować samochodem

Lek Diphergan jest stosowany głównie jako lek przeciwalergiczny.To, że ma on dodatkowo działanie uspokajające, nasenne, nie daje podstaw ku temu aby zdrowemu dziecku aplikować go na czas podróży! To jakaś pomyłka.Radzę poczytać ulotkę.
pablo2222
Cromaniak

Postnapisał(a) pablo2222 » 27.05.2011 13:11

tkacze67 napisał(a):Lek Diphergan jest stosowany głównie jako lek przeciwalergiczny.To, że ma on dodatkowo działanie uspokajające, nasenne, nie daje podstaw ku temu aby zdrowemu dziecku aplikować go na czas podróży! To jakaś pomyłka.Radzę poczytać ulotkę.

Ciach, prach i dorośli mają spokój. Jeżeli dziecko w domu śpi całą noc to w samochodzie będzie zachowywało się tak samo. Według mojego doświadczenia dziecko znosi podróż lepiej od dorosłego.
tkacze67
Odkrywca

Postnapisał(a) tkacze67 » 27.05.2011 13:46

pablo2222 napisał(a):
tkacze67 napisał(a):Lek Diphergan jest stosowany głównie jako lek przeciwalergiczny.To, że ma on dodatkowo działanie uspokajające, nasenne, nie daje podstaw ku temu aby zdrowemu dziecku aplikować go na czas podróży! To jakaś pomyłka.Radzę poczytać ulotkę.

Ciach, prach i dorośli mają spokój. Jeżeli dziecko w domu śpi całą noc to w samochodzie będzie zachowywało się tak samo. Według mojego doświadczenia dziecko znosi podróż lepiej od dorosłego.

Dla mnie jest to najzwyklejsze podtruwanie dziecka. 20 lat temu nikomu do głowy by nie przyszło aby na siłę dziecko usypiać jakimiś lekami!!! A teraz wszystkim się wydaje , że są mądrzejsi od lekarzy bo jest tyle reklam w Tv, że i farmacji nie trzeba kończyć i wystarczy jak koleżanka doradzi bo sama sprawdziła...Bez komentarzy.
radkoski
Croentuzjasta

Postnapisał(a) radkoski » 27.05.2011 15:38

Najlepiej dziecko przetrzymać ( w zależności o której idzie spać ) i samo zaśnie - chyba że ma chorobę lokomocyjną...

Zawsze wtedy jadę na noc czyli dla dziecka krótka pora do normalnego zaśniecia w domu i...śmigamy :wink:
anubis2423
Cromaniak

Postnapisał(a) anubis2423 » 29.05.2011 06:58

mam nadzieje że macie rację i moje obawy co do snu syna będą bezpodstawne :P
buroda
Croentuzjasta

Postnapisał(a) buroda » 05.06.2011 15:29

a kto pochwali sie jak wyglada standardowy dzien na wczasach z maluchem?
czy aby wyjazd z ,,roczniakiem" który nie usiedzi dłużej niz 3 min. sprowadza sie do wypoczynku?
apartament ok, okolica znana....upaly...a w domu to na okragło...jedzenie zabawa spanie, jedzenie spacer jedzenie spanie, jedzenie spacer,zabawa jedzenie kapanie spanie.... :roll: do tego gotowanie...
czy aby tak nazywa sie odpoczynek???
mirso
Globtroter

Postnapisał(a) mirso » 06.06.2011 17:38

ale ten "roczniak" to twoje dziecko!!!!!Spokojnie mozna odpoczywać z dzieckiem, no chyba że lubisz tzw'nocne zycie".
Myśle że decydując się na dziecko, masz świadomośc, że np.wakacje juz nie będa takie same jak za czasów kawalerskiego czy panieńskiego zycia.
Trzeba tylko dostosowac się.[/quote]
Mudzahid
Podróżnik

Postnapisał(a) Mudzahid » 06.06.2011 20:07

buroda napisał(a):a kto pochwali sie jak wyglada standardowy dzien na wczasach z maluchem?
czy aby wyjazd z ,,roczniakiem" który nie usiedzi dłużej niz 3 min. sprowadza sie do wypoczynku?
apartament ok, okolica znana....upaly...a w domu to na okragło...jedzenie zabawa spanie, jedzenie spacer jedzenie spanie, jedzenie spacer,zabawa jedzenie kapanie spanie.... :roll: do tego gotowanie...
czy aby tak nazywa sie odpoczynek???

dzien jak codzień... czy w domu czy na urlopie czy gdziekolwiek indziej , nie masz urlopu od dziecka:) odpoczywacie razem , czy na plazy czy tez zwiedzajac :)
buroda
Croentuzjasta

Postnapisał(a) buroda » 12.06.2011 12:45

no przeciez wiem ze to moje dziecko i dla niego 1 wakacje - a ja postaram sie by byly rewelacyjne;
bardziej mi chodzi o kwestie kulinarne, nie zabiore go przecież do restauracji....ani na pizze..pytam sie czy gotujecie dzieciakom na bieżąco czy robicie cos w domku i pakujecie do słoików; nie dam mu przeciez gulaszu wołowego :D
zdarza sie ze dzieci sa marudne, mój synus rzadko ale zdarza sie....skąd mu wezme ulubione zabawki, wszystkich nie zdołam zapakować;
kurcze chyba boje sie wszystkiegooo
:(
dodam ze jest dopiero raczkującym szkrabem...

a dla mirso.....to jest moje drugie dziecko takze juz dawno zapomniałam jak to byc panienką...i wcale z tego powodu nie płacze wrecz przeciwnie :D
Slavko1974
Cromaniak

Postnapisał(a) Slavko1974 » 12.06.2011 21:00

buroda - wczoraj wróciłem z Makarskiej z niespełna 7-misięcznym dzieckiem. Ja zaopatrzyłem się we wszystko w Polsce i miałem wtedy spokój, ale widziałem w sklepach produkty Hipp dla dzieci - zupki, sloiczki, mleka w proszku, więc raczej problemu nie bedziesz mieć. A jeśli chcesz gotować na warzywach, to niestety raczej musisz wziąć ze sobą, bo np. marchewek czy burakow to nie widziałem.
buroda
Croentuzjasta

Postnapisał(a) buroda » 12.06.2011 22:18

Slavko1974 jeśli mogę prosic o więcej info...
napisz jak przebiegła podróż, Makarska to dalej niz my (Murter), jechaliscie pewnie noca czy raczej z noclegiem w połowie drogi;
jak bobas znosił upały...jak spał....i czy moczył ,,nóżki" w morzu....
kupowaliscie mineralną czy na ,,chorwackiej " wodzie pojony?
co do obiadków to rozumie ze słoiczkowo...tylko ze moj w sierpniu bedzie roczniakiem jak bedziemy na wczasach i nawet nie wiem cz takie słoiczki sa na 12 m-cy...poogladam jak nie to warzywa tez beda sie musiały zmiescic...
a zabawki czy sprzęt pomocny?
co jeszcze??? moze sam cos doradzisz.....
bede wdzieczna za każda informacje
anubis2423
Cromaniak

Postnapisał(a) anubis2423 » 13.06.2011 06:16

ja też chętnie poczytam :P :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne