Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 19.04.2011 18:53

Czy wyjazd na urlop w srodku sierpnia z osmiomiesieczna corcia to dobry pomysl???
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.04.2011 07:04

Miru napisał(a):Czy wyjazd na urlop w srodku sierpnia z osmiomiesieczna corcia to dobry pomysl???

Nie znam Ciebie ani Twojego dziecka...

Klik
radkoski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) radkoski » 20.04.2011 10:09

Miru napisał(a):Czy wyjazd na urlop w srodku sierpnia z osmiomiesieczna corcia to dobry pomysl???

Mój miał 3 latka i bardzo mu się ten wyjazd przydał... w jego zachowaniu zaszły same pozytywne zmiany...ale myślę że jak rodzice nie sa przewrażliwieni :wink: to pojechałbym...
Mudzahid
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mudzahid » 20.04.2011 20:14

my w zeszłym roku jechaliśmy z 5 latkiem i 15 miesiecznym bobasem :)
obydwie znakomicie zniosły podróz jak i urlop:) z tym ze starsza jak mówimy wakacje to odpowiada: Chorwacja??
Miru
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miru » 20.04.2011 20:50

Sorki,bo do konca niesprecyzowalem o co mi chodzi.Chodzilo mi o temperatury w ty czasie,bo co do trasy to planuje nocleg po drodze.
Pozdrawiam
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 20.04.2011 23:21

Hej, byliśmy dwa razy w Chorwacji z maluchami (ostatnio miały 5 lat i 7 lat, ale wcześniej 10 miesięcy) - najwazniejszy jest zdrowy rozsadek, który na pewno masz :)
Powinnas wybrac miejsce gdzie można znaleźć cień - i pamiętać, aby nie wychodzić od 11.00 do 14.00, bo wtedy rzeczywiście ukrop :roll:
Kupowałam zawsze super kremy przeciwsłoneczne z wysokim faktorem - nasze dzieci to typy skandynawskie do potęgi :?
Zwiedzanie sobie odpuściliśmy - dzieci w tym wieku Pałac Dioklecjana niczym nie powalił oprócz faktu, że STARY :!:
Nakrycia głowy, budka w wózku - przecież Ty to wiesz, więc ...
w drogę :!: :!:
Pozdrawiam,
Marta
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 06.05.2011 13:57

Wybieramy się z córeczkami pod namiot (2 i 4 lata) w okolice Rovinji i:
1. Po pierwsze może ktoś podpowie, który z kempingów tam posiada najłagodniejsze plaże - bezpieczne i raczej zwrócone ku naturze a nie cywilizacji?
2. Boję się burz - głównie ze względu na reakcje dzieci - macie jakieś sprawdzone sposoby na przetrwanie takich sytuacji pod namiotem?
Pomożecie?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.05.2011 14:15

lotnick napisał(a):2. Boję się burz - głównie ze względu na reakcje dzieci - macie jakieś sprawdzone sposoby na przetrwanie takich sytuacji pod namiotem?
Pomożecie?

nie wiem, czy Ci pomogę ;)
ale dwie noce w czasie ulewnego deszczu przespałam z dwójką dzieci w samochodzie - ale miałam vana :) więc po rozłożeniu tylnej kanapy i odwróceniu środkowych foteli - łózko miałam jak w domu :)
Deszcz tłukł po dachu, ale szmatami nie szarpało nad glową, sucho i ciepło było :)
lotnick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnick » 08.05.2011 17:30

Też to rozważam, ale mamy Fabię, więc z tym spaniem może być różnie...
Erol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Erol » 19.05.2011 11:28

W ubiegłym roku byłem w Baska Voda z dziećmi 1 rok i 3 latka. Jechałem z Krakowa przez Węgry z przystankiem na nocleg na Węgrzech. Na miejscu zachorowało mi młodsze dziecko: wymioty, temperatura. Poszliśmy do lekarza, który zlecił badania w szpitalu w Makarskiej, wyniki badan po pół godzinie, następna wizyta u lekarza specjalisty od dzieci. Wszystko szybko, sprawnie i bezkosztowo (chociaż miałem wykupione ubezpieczenie). Jestem pod wrażeniem podejścia do turystów w tej sprawie. Na szczęście to była tzw. trzydniówka i bez antybiotyków się udało. Spokojnie polecam wyjazd z dziećmi.
marzen_ka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzen_ka » 23.05.2011 19:08

Witam! W 2009 r. byliśmy z dwiema córkami (10 i 3 l.), które chorują na cukrzycę. Wyjazd się udał, wszyscy byli zadowoleni. Aby czuć się bardziej komfortowo wykupiliśmy odpowiednie ubezpieczenie. Na szczęście nie było potrzebne. Moim zdaniem, jeżeli wyjazd z chorymi dziećmi jest możliwy, to tym bardziej ze zdrowymi. W tym roku planujemy wakacje w CRO po raz drugi - oczywiście z dziećmi. Pozdrawiam.
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 25.05.2011 07:02

lotnick napisał(a):Wybieramy się z córeczkami pod namiot (2 i 4 lata) w okolice Rovinji i:
1. Po pierwsze może ktoś podpowie, który z kempingów tam posiada najłagodniejsze plaże - bezpieczne i raczej zwrócone ku naturze a nie cywilizacji?
2. Boję się burz - głównie ze względu na reakcje dzieci - macie jakieś sprawdzone sposoby na przetrwanie takich sytuacji pod namiotem?
Pomożecie?

A jak dzieci reagują wogóle na burze? boją się?
W Chorwacji na typową burzę z piorunami jeszcze nie trafiłam, mimo że już nie jeden raz tam byliśmy. Za to bora dwukrotnie nas nawiedziła i muszę przyznać, że całą noc nasłuchiwałam czy nie łamią się już drzewa i nie zwalą na nasz namiot :( Ale tam są jakieś dziwne drzewa, bardzo elastyczne, naginają się pod wpływem wiatrów pod kątem 45st. i nie łamią się.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 25.05.2011 08:10

Ja wyjeżdżam z niespełna 7-miesiecznym dzieckiem za tydzień i prawdę mówiąc mam pietra jak diabli, ale w sumie do odważnych świat należy.
Zaczynam wlaśnie kompletować listę rzeczy do zabrania. Oczywiście priorytet to rzeczy dla dziecka ( żywność, ubrania, lekarstwa, środki ochrony przed słońcem) a dorośli to na końcu :).
tkacze67
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkacze67 » 25.05.2011 19:01

Przypomniało mi się, że kiedyś na kempingu było małżeństwo z bliźniakami. Dzieciaczki miały może 7-8 miesięcy.Fajny widok, dwoje maluszków, jednym zajmował się tata a drugim mama, bo to wiadomo razem płaczą, razem chcą jeść. Byłam pełna podziwu dla rodziców, ze w tak daleką drogę wybrali się z dziećmi i w dodatku na kemping. Ale widać można :D
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 25.05.2011 23:26

marzen_ka napisał(a):Witam! W 2009 r. byliśmy z dwiema córkami (10 i 3 l.), które chorują na cukrzycę. Wyjazd się udał, wszyscy byli zadowoleni. Aby czuć się bardziej komfortowo wykupiliśmy odpowiednie ubezpieczenie. Na szczęście nie było potrzebne. Moim zdaniem, jeżeli wyjazd z chorymi dziećmi jest możliwy, to tym bardziej ze zdrowymi. W tym roku planujemy wakacje w CRO po raz drugi - oczywiście z dziećmi. Pozdrawiam.

No to widzę, że w temacie wyjazdu z dzieckiem chorym na cukrzycę nie jestem osamotniony. U mojego syna (3 latka) stwierdzono cukrzycę w styczniu. Mieliśmy plany wyjazdu z namiotem na sam dół Cro a później skokami do góry, ale trochę się obawialiśmy i postanowiliśmy skorzystać jeszcze raz ze sprawdzonych apartamentów. Tam juz wiemy co i gdzie w razie "W". Ale oczywiście popieram wyjazd z maleństwem do CRO. Nasz miał na pierwszym wyjeździe roczek. Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne