Dość ogólnie o aktywnych wakacjach z małym dzieckiem,
ale kilka uwag, wydaje mi się, warto przeczytać:
Rodzinne wakacje w plenerze
.png)
.png)

.png)
scrapp napisał(a):To juz lekka przesada choć mój smyk w 2005 dostał na 10 lat ( a miał wtedy 2 lata) i teraz wygląda co najmniej śwmiesznie jak porównuja zdjęcie z rzeczywstością.
.png)
PETERENZO napisał(a):scrapp napisał(a):To juz lekka przesada choć mój smyk w 2005 dostał na 10 lat ( a miał wtedy 2 lata) i teraz wygląda co najmniej śwmiesznie jak porównuja zdjęcie z rzeczywstością.
Dokładnie to potwierdzam. Mój syn miał w 2005 roczek i również mamy paszport ważny do 2015 roku. Natomist córce wyrobiłem paszport w 2008 roku i ma na 5 lat. Aktualnie takie dzieciaki otrzymują tylko na 1 rok. To dobre rozwiązanie choć kosztowne dla rodziców.
Ale każdy za to ma niezły ubaw jak ogląda zdjęcia w paszportach. Przed każdym wyjazdem nieźle się z tego z żoną uśmiejemy.
.png)
sławeka napisał(a):Peterenzo... nie jest to straszna kwota. Za roczny paszport płacisz 30 pln więcej zatem załatwiania niż kosztów (muszą być oboje rodzice przy składaniu wniosku, dziecka nie musi być, odbiór przez jedno z rodziców)
.png)
PETERENZO napisał(a):Koszt może nie duży (jednorazowo), ale policz sobie ile to kosztuje przez pierwsze 10 lat i oczywiście załatwiania więcej, a przez nowe przepisy w biurach paszportowych coraz więcej osób.
.png)
sławeka napisał(a):Do tej liczby osób dorzuć jeszcze pracowników stukających w klawiature palcem wskazującym jednej tylko ręki i jest pięknie
.png)
ArliJ napisał(a):Postawiliśmy na ciche zakątki i najfaniejsza plaża była w miejscowości Smokovica - we wrzesniu totalnie opuszczone, bywaliśmy sami na plaży, spokój, piękna zatoczka, drobne kamyczki prawie jak piaseczek.
.png)
PETERENZO napisał(a):scrapp napisał(a):To juz lekka przesada choć mój smyk w 2005 dostał na 10 lat ( a miał wtedy 2 lata) i teraz wygląda co najmniej śwmiesznie jak porównuja zdjęcie z rzeczywstością.
Ale każdy za to ma niezły ubaw jak ogląda zdjęcia w paszportach. Przed każdym wyjazdem nieźle się z tego z żoną uśmiejemy.
.png)
anakin napisał(a):PETERENZO napisał(a):powiedzieli, że możemy jeździć nawet bez paszportów, ponieważ są bardzo do nas podobni i
Nikt Wam tego wcześniej nie powiedział????![]()
![]()
Takich informacji powinno już udzielać..........biuro paszportowe!![]()
.png)
.png)
CinnamonGirl napisał(a): przerabialiscie taką sytuację.
Macie może doswiadczenie z podróżowaniem do Chorwacji (poza ścisłym sezonem więc i temperatury trochę niższe) kobiety ciężarnej załóżmy max do 6 miesiąca ciąży?
Oczywiscie zakąłdajac dobre samopoczucie i brak przeciwskazań od lekarza? Pytanie na razie czysto hipotetyczne ale...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne