napisał(a) Aldonka » 29.06.2010 07:40
Witaj,
My wyjeżdżamy 9 lipca, w piątek, z noclegiem po drodze.
Większość ma zdanie, że najgorszy dzień do wyjazdu to właśnie piątek i sobota - największe korki. Co roku właśnie w te dni wyjeżdżamy i faktycznie, skłamałabym mówiąc że cały czas śmigamy

Korki niestety się pojawiają.
Poniedziałek na pewno spokojniejszy na jazdę.
Godzina wyjazdu - hmmm, ja ruszam z Poznania. Zawsze wyjeżdżaliśmy koło 16-17 tyle, że jechaliśmy longiem, bez noclegu aż na Pejlesac czyli 1600 km. Przy spokojnej jeździe, częstym postojom (z dzieciakami to nieuniknione) u celu byliśmy na drugi dzień wieczorem, czasem nocą. Teraz ruszamy koło południa bo jednak na nocleg po drodze przed wieczorem trzeba zajechać.
Co do miejscowości trudno mi powiedzieć, może inni cromaniacy pomogą. Ja od lat zawsze na Peljesac i wstyd to wielki ale nie znam innych rejonów
50 euro to taka średnia cena za apartament. W tym roku mieliśmy jechać do Primosten, tam za studio 2+2 z klimą i internetem nad samym morzem chcieli 50 euro właśnie. Zrezygnowałam z tego miejsca po przeczytaniu relacji ludzi,którzy właśnie spędzili tam tegoroczne wakacje. Wracamy zatem w nasze strony.
Szukając kwatery na miejscy na pewno łatwiej o lepszą cenę. O ile w sobotę właściciel może nie być skory do negocjacji (w końcu jednak większość przyjeżdża w weekend i zawsze może mu się trafić lepszy klient) o tyle w poniedziałek może być łatwiej. No i można wybierać. Przyznaję, że mnie trochę brak odwagi na wyjazd w ciemno ale powoli powoli się do tego przekonuję i kto wie, może w przyszłym roku:)
Nie pomogłam chyba zbyt wiele:)
Pozdrawiam.