Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
2 razy juz byłem w HR i zawsze w ciemno. Nie było najmniejszych problemów ze znalezieniem wolnych miejsc. Ale teraz zamierzamy jechac dalej, na riwierę makarską może a na forum czytam, że może być problem ze znalezieniem jakiejś "mety" na miejscu. Zwłaszcza posty Inez mnie niepokoją. Zamierzamy przyjechać na miejsce 28 czerwca... rzeczywiście może byc taki problem ze znalezieniem wolnych miejsc? czy to jeszcze wczesny termin i spoko?
w zeszłym roku w sierpniu pojechałem "w ciemno" -jechałem od Splitu w kierunku Makarskiej zatrzymując się w miejscowościach które mi odpowiadały-i nigdzie nie było problemu z kwaterami.W każdej miejscowości od Splitu w dół(Pisak,Mimice,Omis,Brela) były wolne miejsca.Ostatecznie zakotwiczyłem w Breli-polecam!
Zaznaczam że byłem na miejscu w środku tygodnia-wyjechałem z Polski w środę wieczór a dojechałem w czwartek przed południem.
A ja mam pytanie do tych osob co w srodku sezonu jada w ciemno (izis). To jest dosc ryzykowne - rowniez mam takie checi ale sa i obawy bo nigdy w ciemno do Cro nie jechalem. Moje pytanie - jakiego rodzaju mety szukacie w ciemno? Zwyklego pokoju u jakiegos prywaciarza czy czegos typu domek wolnostojacy?
Chorwacja oferuje głównie apartamenty-niezależne mieszkania jedno lub kilkupokojowe z kuchnią i łazienką.
Szukaj napisów sobe, apartmani, zimmer frei, etc.
Bartek - ja zawsze jadę w ciemno - w tym roku już piąty raz i zawsze w sezonie lipiec/sirpiń nigdy nie było problemów ze znalezieniem czegoś przyzwoitego - najdłużej szukałem 1,5 godziny.
Ok dzieki:) Czyli jak w ciemno to w zasadzie tylko na pokoj... A powiedzcie jeszcze taka ciekawostke - ile mniej wiecej sie cenia Chorwaci za pokoj w PRZYZWOITYCH (czyt. dobrych) warunkach?
[quote="bartek1988"]A ja mam pytanie do tych osob co w srodku sezonu jada w ciemno (izis). To jest dosc ryzykowne - rowniez mam takie checi ale sa i obawy bo nigdy w ciemno do Cro nie jechalem. Moje pytanie - jakiego rodzaju mety szukacie w ciemno? Zwyklego pokoju u jakiegos prywaciarza czy czegos typu domek wolnostojacy?[/quote]
My pierwszy raz w ciemno : troszke się obawiam, ale wiele osób mówi,że smiało można jechac. Chcemy jakis apartament z łazienką i aneksem kuchennym dla 2 osob.
bartek1988 napisał(a):Ok dzieki:) Czyli jak w ciemno to w zasadzie tylko na pokoj... A powiedzcie jeszcze taka ciekawostke - ile mniej wiecej sie cenia Chorwaci za pokoj w PRZYZWOITYCH (czyt. dobrych) warunkach?
W zeszlym roku bylem w okolicach Omisia,Nemira VII,3-4 km od Omisia.Wynajmowalem apartament w nowo wybudowanym domu,byly dwie sypialnie,aneks kuchenny,klima,miejsce w garazu pod domem,dla trzech osob,20 ojro od osoby za dobe.Do plazy bylo 4 minuty,widok z balkonu na morze.Jazda w ciemno,poczatek lipca.
My pierwszy raz w ciemno : troszke się obawiam, ale wiele osób mówi,że smiało można jechac. Chcemy jakis apartament z łazienką i aneksem kuchennym dla 2 osob.[/quote]
Z tego co czytam na forum,a jestem na nim juz troche,to wiem,ze apartament dla dwoch osob,jest zawsze troche drozszy,niz dla wiekszej ilosci osob.Apartament ma zawsze aneks kuchenny.Jedz w ciemno,na 1000% cos sobie znajdziecie.