napisał(a) CinnamonGirl » 15.05.2009 07:43
JacYamaha napisał(a):Tak patrzę na Twoje zestawienie - nie liczysz w Dubrovniku wejściówek na mury, muzeum morskiego, akwarium, czy do Fort Lovrijenac ?
Nie znam cen wstępu

.
Generalnie licze tu dojazdy wszelakie (Dubrownik - parking) i noclegi. Czyli to co każdy z 4 uczestników
obligatoryjnie musi zapłacić .
Nie wliczam wstepów (podaje tylko ponizej tabeli te drozsze ktorych ceny znalazłam na necie) bo nie moge narzucic 4 niezaleznym osobom (ni ebędącym rodziną) z wyjazdu ze bedą gdzies wchodzic i cos zwiedzać a tym samym ponosić wydatki z tym związane. Dlatego tez wycieoczki są wliczane osobno (wyróznione kolorem) bo moze ktos z nas bedzie chciał 12 dni leżeć bykiem na plaży
Tak samo jak nie wliczam jedzenia - jeden naje się za 30zł dziennie (mnie starczy rano bułka z serem, na plaze owoc, a obiadokolacja spagetti własnoreczne) inny potrzebuje do tego 100zł.
Generalnie jesli macie info o kosztach wstępu do tych miejsc ktore przydałoby sie zwiedzić to podajcie

mnie sie bardzo przydadzą.
A juz sobie notuje te miejsca w Dubrowniku ktore warto obejrzeć (na razie brałam pod uwagę mury i fort na 100%). Nie czytałam jeszcze przewodników wiec nie orientuje sie co tam warto jeszcze zobaczyć w ciagu 12 h pobytuw tym pięknym mieście (mury ze 3 h, fort [2h - starczy?], spacery po starówce 2 h to troche jeszcze zostaje

do zagospodarowania).