Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Co i w jakim samochodzie się zepsuło - Statystyka

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 12:26

realista2 napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Cholera jasna a moje autko w sobotę bardzo się rozchorowało, objawy dziwny świst, buczenie plucie olejem z turbosprężarki :? dobrze że teraz a nie przed lub w trakcie wyjazdu :P reanimacja rozpoczęta :wink:

Masz Renówkę ?

Chińskie Volvo 8)
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 11.02.2014 13:38

Jak tak czytam Wasze wypowiedzi to aż się boję startować do Chorwacji moim 14-letnim Oplem :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 13:40

misiorwroc napisał(a):Jak tak czytam Wasze wypowiedzi to aż się boję startować do Chorwacji moim 14-letnim Oplem :D

Dobry assistance i w drogę :P olać wszystko 8)
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 11.02.2014 13:42

Taki jest plan :)
Poprzednio również byliśmy Oplem, również Vectrą, również benzyną z gazem :)
Jedyna różnica - tamten nie psuł się wcale i w tej chwili ujeżdża go młodszy brat, ten obecny ma w klubie Vectry ksywę "złomek" ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.02.2014 14:24

misiorwroc napisał(a):Jak tak czytam Wasze wypowiedzi to aż się boję startować do Chorwacji moim 14-letnim Oplem :D

Pierwszy daleki zagraniczny wyjazd miałem kilka lat temu 12-letnim Fordem.
Jeśli nie masz alternatywy, to jedź tym co masz. Pod dwoma warunkami: auto musi być sprawne, przed trasą przegląd. Ponieważ to nie wykluczy awarii - jak pisze Jack Daniels - dodatkowo dobry assistance. I w drogę. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.02.2014 14:27

walp napisał(a):

...wyjazd miałem kilka lat temu 12-letnim Fordem.

A ja 14 letnim golfem...to były czasy. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 15:03

Vjetar napisał(a):
walp napisał(a):

...wyjazd miałem kilka lat temu 12-letnim Fordem.

A ja 14 letnim golfem...to były czasy. :mrgreen:

A maluch 126p, żółta strzała, rocznik 76 :P trzy doby w drodze do Makarskiej w 86 roku :? to dopiero były (w)czasy 8)
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 11.02.2014 15:11

[/quote]
Jeśli nie masz alternatywy, to jedź tym co masz. Pod dwoma warunkami: auto musi być sprawne, przed trasą przegląd. Ponieważ to nie wykluczy awarii - jak pisze Jack Daniels - dodatkowo dobry assistance. I w drogę. :wink:[/quote]

Alternatywy nie mam :)
Auto sprawne jest na 100%, ponieważ co trzeba jest robione na bieżąco.
A w miarę możliwości - co jestem w stanie, wymieniam sam, więc wiem co mam :)

Oczywiście nie wszystko da się przewidzieć - typu na przykład jakiś czujnik czy inna pierdółka ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 15:39

Z tym na 100% to różnie bywa :roll: moje świeżutkie, pachnące serwisowane co 10k. I co padła turbina :cry: Chińskie gówno 8)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.02.2014 16:52

JackDaniels;) napisał(a):Z tym na 100% to różnie bywa :roll: moje świeżutkie, pachnące serwisowane co 10k. I co padła turbina :cry: Chińskie gówno 8)

Od razu auto gasiłeś i turbina padła :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 18:48

jara napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Z tym na 100% to różnie bywa :roll: moje świeżutkie, pachnące serwisowane co 10k. I co padła turbina :cry: Chińskie gówno 8)

Od razu auto gasiłeś i turbina padła :(

Dwa dni temu odpaliłem auto i usłyszałem dziwny dźwięk, świst przy dodaniu i puszczaniu gazu, zaczyna już pomału pluć olejem, turbina całkiem nie padła ale już umiera :? po weekendzie jestem umówiony w ASO na wymianę, a do tej pory mogę śmiało jeździć :P pełna moc 8)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 11.02.2014 20:39

JackDaniels;) napisał(a):pełna moc 8)

Nie chcę się wymundżać ale padnięta turbina to jest jak to mówią finał :wink:
Do rzeczy :!: jeżeli jest tak jak mówisz :?:
JackDaniels;) napisał(a): pachnące serwisowane co 10k.

I wiesz jak używać diesla, to turbinka nie padła sama z siebie :!: świst znaczy że albo jest nieszczelny układ dolotowy w co wątpię bo by kopcił i nie miał mocy :!: ,albo :!: :?: padło smarowanie i łożyskowanie turba z braku oleju (ale nie w silniku tylko w smarowaniu turba)taki tam przewód metalowy który mógł się zapchać i wymienia się go razem z turbinką :!: .
A może dostały się jakieś opiłki :cry:

JackDaniels;) napisał(a): w ASO na wymianę

Pewnie znają się na rzeczy ale nie zaszkodzi przypomnieć fachofcom :D o wyczyszczeniu całego układu IC
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.02.2014 20:43

Oprócz turbiny będą jeszcze wymieniane jak to powiedzieli, przewody i jeszcze coś tam ale nie pamiętam co :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.02.2014 20:48

Teraz z 1,4 cm3 wyciągają 200KM, kładą biturbo, mechanicy już ręce zacierają.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.02.2014 21:18

jara napisał(a):Teraz z 1,4 cm3 wyciągają 200KM, kładą biturbo, mechanicy już ręce zacierają.

Dlatego dalyj moim dziadem bede jeździł :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.