Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ciovo za i przeciw.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chesjowisz
Cromaniak
Ciovo za i przeciw.

Postnapisał(a) chesjowisz » 13.04.2007 11:10

Moje za i przeciw. :wink:
Za ,że to w Chorwacji.
Przeciw .Bo w sezonie tłumy,zakorkowany dojazd i wyjazd.Wyspę Ciovo głównie otaczają wody Kanału Trogirskiego i dwóch zalewów gdzie czystość wody dużo zostawia do życzenia.
RobCRO
Cromaniak

Postnapisał(a) RobCRO » 13.04.2007 12:18

za...jeśli mam na myśli Slatine, bo:
1. spokojne miejsce bez tłumów,
2. dobra baza wypadowa do Trogiru (np. miejskim autobusem - jest alternatywa, że kierowca może napić się Karlovačko, bo samochód zostawia w garażu), Splitu (np. łódeczką Sestrice do Splitu),
3. woda bez zastrzeżeń (czystość, kolor, gęstość etc.),
4. z każdego miejsca jest blisko na plażę,
5. jest piękny widok wieczorem na wybrzeże.

innych miejsc na Čiovo nie znam za dobrze, więc moje subiektywne zdanie tyczy tylko Slatine... :wink:
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 13.04.2007 13:16

Basman
Odkrywca

Postnapisał(a) Basman » 13.04.2007 13:39

ZA
- bliskość TROGIRU !!!!!!!!!!!

PRZECIW
- kiepski wyjazd z wyspy ( korki na moście)

Są ciekawsze miejsca w CRO
velo_12
Cromaniak

Postnapisał(a) velo_12 » 13.04.2007 18:41

Basman napisał(a):ZA
- bliskość TROGIRU !!!!!!!!!!!

PRZECIW
- kiepski wyjazd z wyspy ( korki na moście)

j.w. :?
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 13.04.2007 20:34

Co Wy tylko z tym Ciovo. :?
W Dalmacji jest naprawdę wiele fajniejszych miejsc :D
Wg. mnie Ciovo jest najmniej atrakcyjną wyspą w Dalmacji .:(
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 17.04.2007 21:12

mkm napisał(a):Co Wy tylko z tym Ciovo. :?

no właśnie :D , a codziennie ktoś pyta o Ciovo i jedzie na Ciovo :D
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 17.04.2007 22:02

...to tak samo jak z Ustka jest...a i tak ludzie jada tam....dlatego bioranc wszistke za i przeciw zdecidowale sie budowac z apartamentamy na Ciowo..
ba nie wye czy wiecie ale na Ciowie mieszka na stale kilkadziesiant polek i pare Polakow...
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 18.04.2007 17:13

chesjowisz napisał(a):
mkm napisał(a):Co Wy tylko z tym Ciovo. :?

no właśnie :D , a codziennie ktoś pyta o Ciovo i jedzie na Ciovo :D

... i nie wiadomo po co . :?
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 18.04.2007 20:45

Leon napisał(a):...to tak samo jak z Ustka jest...a i tak ludzie jada tam....dlatego bioranc wszistke za i przeciw zdecidowale sie budowac z apartamentamy na Ciowo..
ba nie wye czy wiecie ale na Ciowie mieszka na stale kilkadziesiant polek i pare Polakow...

Taką wiedzę pewnie niektórzy posiadają :wink:
Ale myślę ,że trzeba pisac jak jest ,a nie ściemniać :wink:
Te kilkadziesiąt Polek i tylko ...parę Polaków daje do myślenia :wink:
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 18.04.2007 21:26

......chesjowisz tylko pisz jak jest.....moze korky na moscie po tym benda mniejsze :lol: .....
...wedlug mnie jest tysianc i pietnascie miejsc ladnieszich od Ciova w Chorwacji....ale gdy by tak wszistci uwarzali to bym sam mieszkal na Ciovie bez tubilcow i turistow :lol: :lol:
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 18.04.2007 21:33

Leon napisał(a):......chesjowisz tylko pisz jak jest.....moze korky na moscie po tym benda mniejsze :lol: .....
...wedlug mnie jest tysianc i pietnascie miejsc ladnieszich od Ciova w Chorwacji....ale gdy by tak wszistci uwarzali to bym sam mieszkal na Ciovie bez tubilcow i turistow :lol: :lol:

Piszę tak byś nie miał zbytniego tłoku :wink: No i trzymał cenę na poziomie :D
W tamtym roku byłem w Chorwacji i ktoś wtedy z Częstochowy kupował ziemię na Ciovo ,także wyspa ma jeszcze polską przyszłość :wink:
Andreas
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Andreas » 20.04.2007 15:55

Moze korki na moście będą mniejsze jak będę odpoczywał na Ciovo. Dzięki jeszcze raz za mapę Trogiru . Więcej ciepła w wypowiedziach proszę , ja tam wypoczywał będę. Jadę pierwszy raz CIOVO to jest to . Juz nie mam wyjścia :D Mapką wyspy też nie pogardzę. Posdrawiam Andreas :)
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 20.04.2007 21:25

Andreas jezeli chcesz wiencej ciepla w wypowiedziach..to powiem ze dzisz na Ciovo sviecilo slonce i temperature podnioslo do 26 stopni...
chesjowisz
Cromaniak

Postnapisał(a) chesjowisz » 20.04.2007 22:45

Andreas napisał(a):Moze korki na moście będą mniejsze jak będę odpoczywał na Ciovo. Dzięki jeszcze raz za mapę Trogiru . Więcej ciepła w wypowiedziach proszę , ja tam wypoczywał będę. Jadę pierwszy raz CIOVO to jest to . Juz nie mam wyjścia :D Mapką wyspy też nie pogardzę. Posdrawiam Andreas :)

Robię to tylko ze względu na Leona,którego bardzo lubię bo to ciepły człowiek i tą wyspę Ciovo ogrzewa sobą jak umie. :wink:
Proszę bardzo mapka Ciovo.
http://www.horvatia.com/islandciovo/arb ... ation.htm#
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone