Można za pomocą strony sprawdzić, gdzie w okolicach są stacje benzynowe.
Wpisujemy nazwę miejscowości, wybieramy rodzaj paliwa a na mapie pokażą się stacje benzynowe i najniższe ceny.
http://www.min-go.hr/
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
wtopek napisał(a):Patryk Pe napisał(a):A ja mam samochód w benzynie z turbiną i w Polsce zawsze leję 98-emkę. Które paliwo lać będąc w Chorwacji? CLASS euroSUPER 98+ BS, czy może EUROSUPER 100 BS? Czy może znacie jeszcze jakieś inne?
"w benzynie"

.png)
.png)
Patryk Pe napisał(a):Potrzebowałem informacji, które paliwo zatankować będąc w Chorwacji, ale widzę, że na tym forum są specjaliści w dziedzinie lingwistyki. Językoznawca wtopek i kojacek, który nie wie, że przed ,,a'' stawia się przecinek: ,,W Polsce tankuję Pb95, w Austrii jakąś taką zwykłą a w Cro-Eurosuper czy tak jakoś, ale to ta tańsza''.
W efekcie, dzięki Wam, jestem teraz takim samym specjalistą w dziedzinie językoznawstwa jak Wy, ale nadal nie wiem jakie paliwo mam nalać. Dzięki za pomoc!
.png)
Patryk Pe napisał(a):Potrzebowałem informacji, które paliwo zatankować będąc w Chorwacji, ale widzę, że na tym forum są specjaliści w dziedzinie lingwistyki. Językoznawca wtopek i kojacek, który nie wie, że przed ,,a'' stawia się przecinek: ,,W Polsce tankuję Pb95, w Austrii jakąś taką zwykłą a w Cro-Eurosuper czy tak jakoś, ale to ta tańsza''.
W efekcie, dzięki Wam, jestem teraz takim samym specjalistą w dziedzinie językoznawstwa jak Wy, ale nadal nie wiem jakie paliwo mam nalać. Dzięki za pomoc!
.png)
.png)
Patryk Pe napisał(a):Wystarczyło napisać w ten sposób od razu, a nie wytykać komuś błędy i udawać mądrzejszego niż się jest. Ale widocznie dla Ciebie to zbyt skomplikowane i musiałeś prostą odpowiedź rozbić na dwa długie posty - z czego ten pierwszy zupełnie bezwartościowy.
Po drugie domyślam się, że im droższe paliwo tym lepsze. Ale widziałem, że w Chorwacji są przynajmniej dwa rodzaje 95, dwa rodzaje 98 i do tego 100. I niektóre z dopiskiem BS. I chciałem tylko wiedzieć, które z tych paliw zatankować, opierając się na doświadczeniach innych użytkowników forum. Gdyby były do wyboru tylko 3 rodzaje, czyli 95, 98 i 100, to nie zadawałbym tego pytania. Widocznie wina leży też po mojej stronie, bo źle sformułowałem pytanie.
Mimo wszystko kojacek dzięki za pomoc i poświęcony czas. Ucinam się od dalszej dyskusji z Tobą żeby już nie zaśmiecać tematu i forum

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi