Generalnie nam zależało, żeby zwiedzić trochę chociaż Czarnogóry i jako miejsce wypadowe jest dobrym miejscem.
Jeszcze tam wrócimy napewno
.png)
.png)
Piotr Gumkowski napisał(a):Byłem w Cavtacie 2-krotnie ale noclegi miałem w okolicy (m. inn. Plat).
Miasteczko sympatyczne nie tylko na spacer ale też do kąpieli. Jest kilka 'plaż', najciekawsza na końcu półwyspu otaczającego wzgórze
(z cmentarzem na szczycie), tuż przy deptaku i małej kafejce. Jest tam mała zatoczka otoczona skałami do której schodzi się schodkami, z ciepłą,
nagrzaną słońcem wodą i połączeniem z otwartym Jadranem. Skały są
wielkie i płaskie , tak że można na nich plażować lub skakać do otwartego z drugiej strony morza. Od strony północnej Catvatu, w stronę centrum są jeszcze 2-3 plaże żwirkowe. Prawdą jest że co kilkanaście/kilkadziesiat minut przelatują nad głową samoloty lądujące w Cilipi, być może jest to uciążliwe przy noclegu. Cavtat i okolice to dobra baza wypadowa do Dubrovnika, Czarnogóry (Boka Kotorska) i Konavle (super klify, najwyższe w Chorwacji). Do Dubrovnika można się dostać małymi łódkami, busami lub lokalnym 'PKS'-em jadacym w stronę Splitu.
'Biała flota' dopływa z Cavtatu do portu na starym mieście Dubrovnika.
Są też rejsy na wyspę Lokrum , którą bardzo polecam na jednodniowy wypad.
Początek września powinien być bezpieczny przy wyjeździe 'w ciemno',
baza noclegowa jest dość duża.
Pozdrav
.png)
HELIOS napisał(a):Witam,
Czy może ktoś polecić apartament dla 4 osób( dwie oddzielne sypialnie.) w Okolicach Dubrownika.
marcin
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
.png)
martika71 napisał(a):Pomożcie.Mamy zamiar jechać do Cavtat.Poczytałam trochę i bardzo skąpe informacje są na temat plaż w tym mieście.Jedziemy z 5-letnim dzieckiem i zależy nam na bezpiecznej plaży.Czy ktoś ma jakieś informacje ?
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne