Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

było wspaniale!!!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gabrielak
Podróżnik
było wspaniale!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 03.10.2006 08:04

Cześć wszystkim!

Wróciłam już miesiąc temu a jeszcze nie miałam czasu napisać!
Byłam na Bracu, w miejscowości Bol. Było cudowie! (Kurcze, tak cudownie, że w przyszłym roku chyba nie pojadę bo będzmy mieli dzidziusia... :oops: )
Mieliśmy fantastyczną kwaterę z klimą i dwoma łazienkami (bo byliśmy jeszcze ze znajomymi), a właściciel miał winnice i bardzo dobre winko, pod oknami rosły oliwki, figi, limonki, nawet granaty :P
Z duzego balkonu mieliśmy widok na morze (nie było najbliżej, ale nie o to nam chodziło) i na wyspę Hvar, czasem można było zobaczyć Korculę.
Jeździliśmy na plażę do mieściny Murvica, fantastyczna.....Trochę śmy się bali, bo na internecie można znaleźć mnóstwo informacji na temat kiepskich dróg na całym Bracu , a zwłaszzca do Murvicy, ale to raczej nie prawda....Wydajemi mi się, że jeżeli już ktoś podejmuje się wyjazdu do Chorwacji samochodem, to musi się liczyć z bardziej krętymi drogami niż u nas, ale dla doświadczonego kierowcy nie powinno to być jakimś problemem...chociaż czasami można było spotkać okropnych melepetów na drodze :wink:

Jeżeli ktoś chce namiary lub zdjęcia, proszę pisać
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.10.2006 08:23

Gratuluję tak owocnego pobytu :) Dzidzuś na pewno będzie zdrowy i urodzi się od razu opalony :) Na zdjęcia i więcej szczegółów oczywiście czekamy.
Pozdrawiam.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2006 08:52

Wróciłem 2 dni temu też z Bolu. Napisz co było the best i w którym miejscu dokładnie mieszkałaś. Ja mieszkałem w Boraku. Dla mnie najlepsze miejsca to Rat, Kuca w kucy, konoba mlyn i klasztor dominikański. A okolice to oczywiście Murvica (droga nie taka zła, czasem w pracy jeżdże gorszymi), Vidova gora, Selca, Pucisca, Skrip i Lozisce.
Życzę ciąży bez problemów i szybkiego porodu. Nie wiem ile miesięcy będzie miał twój dzidziuś w przyszłe wakacje, ale nie martw się - ja byłem z siedemnastomiesięcznym Mikim w ubiegłym roku w północnych Włoszech i było super. Pozdrawiam i zapraszam do lektury mojej relacji z Bracu :D
Gabrielak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 03.10.2006 09:07

Buber napisał(a):Wróciłem 2 dni temu też z Bolu. Napisz co było the best i w którym miejscu dokładnie mieszkałaś. Ja mieszkałem w Boraku. Dla mnie najlepsze miejsca to Rat, Kuca w kucy, konoba mlyn i klasztor dominikański. A okolice to oczywiście Murvica (droga nie taka zła, czasem w pracy jeżdże gorszymi), Vidova gora, Selca, Pucisca, Skrip i Lozisce.
Życzę ciąży bez problemów i szybkiego porodu. Nie wiem ile miesięcy będzie miał twój dzidziuś w przyszłe wakacje, ale nie martw się - ja byłem z siedemnastomiesięcznym Mikim w ubiegłym roku w północnych Włoszech i było super. Pozdrawiam i zapraszam do lektury mojej relacji z Bracu :D

Oprócz tych miejs o których piszesz, wybraliśmy się jeszcze do Pustelni BLACA (najpierw na Vidova górę). Trasa dała nam trochę w kość, zejście godzinę a zpowrotem było o wiele trudniej i dłużej, zwłaszcza ,że trochę nie pomyśleliśmy i szliśmy w okropnym upale, na górze było 43 stopnie,a w tym kanionie musiało być jeszcze więcej....Więc jeżeli ktoś chce się wybrać, to albo wcześnie rano albo popołudniu, trzeba jednak pamiętać że później robi się szybko ciemno, a po ciemku nie polecam powrotu. Ale zobaczyć warto! Aaaa no i trzeba zabrać ze 3litry wody. :)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.10.2006 09:12

Byłem też i tam jeszcze napiszę o tym. Oprócz drogi w dół w jedną stronę, można też pod górę na początku (ale to jest wariant stateczkiem) Napisz czy muzeum było otwarte?
Gabrielak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 03.10.2006 09:30

Buber napisał(a):Byłem też i tam jeszcze napiszę o tym. Oprócz drogi w dół w jedną stronę, można też pod górę na początku (ale to jest wariant stateczkiem) Napisz czy muzeum było otwarte?

Muzeum jest zawsze otwarte, musisz tylko zadzwonić pod podany nr komórkowy i sie umówić albo pogadać z tą panią co prowadzi tam sklepik. Nie pamiętam już jakie są koszty, ale chyba można poszperać w internecie i może coś się znajdzie.

Podajcie maila to wyślę fotki
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 03.10.2006 09:37

Coś mi się zdaje, że dzidziuś będzie najwspanialszą "pamiątką" z pobytu w Cro. Gratulacje :!: :!: :!: :!:
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 04.10.2006 20:59

wojan napisał(a):Dzidzuś na pewno będzie zdrowy i urodzi się od razu opalony :)

..a jego pierwszym słowem będzie.. 'Cro' :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.10.2006 23:05

raczej - "clo' :wink: bo dzidziusie seplenią :lol:
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 05.10.2006 18:02

Janusz Bajcer napisał(a):raczej - "clo' :wink: bo dzidziusie seplenią :lol:

co racja to racja :wink:
doni
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doni » 20.02.2007 19:21

Gabrielak napisał(a):Cześć wszystkim!

Wróciłam już miesiąc temu a jeszcze nie miałam czasu napisać!
Byłam na Bracu, w miejscowości Bol. Było cudowie! (Kurcze, tak cudownie, że w przyszłym roku chyba nie pojadę bo będzmy mieli dzidziusia... :oops: )
Mieliśmy fantastyczną kwaterę z klimą i dwoma łazienkami (bo byliśmy jeszcze ze znajomymi), a właściciel miał winnice i bardzo dobre winko, pod oknami rosły oliwki, figi, limonki, nawet granaty :P
Z duzego balkonu mieliśmy widok na morze (nie było najbliżej, ale nie o to nam chodziło) i na wyspę Hvar, czasem można było zobaczyć Korculę.
Jeździliśmy na plażę do mieściny Murvica, fantastyczna.....Trochę śmy się bali, bo na internecie można znaleźć mnóstwo informacji na temat kiepskich dróg na całym Bracu , a zwłaszzca do Murvicy, ale to raczej nie prawda....Wydajemi mi się, że jeżeli już ktoś podejmuje się wyjazdu do Chorwacji samochodem, to musi się liczyć z bardziej krętymi drogami niż u nas, ale dla doświadczonego kierowcy nie powinno to być jakimś problemem...chociaż czasami można było spotkać okropnych melepetów na drodze :wink:

Jeżeli ktoś chce namiary lub zdjęcia, proszę pisać

Bardzo proszę o namiary na apartament, ew. zdjęcia.
Czy były kwatery dla 2 osób?
Ile płaciliście?

Pozdrawiam
Gabrielak
Podróżnik
odp.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabrielak » 21.02.2007 12:32

Hej, wyślij maila na który mam przysłać adres apartamentu i ewen. zdjęcia. Pozdr.
doni
Podróżnik
Re: odp.

Nieprzeczytany postnapisał(a) doni » 21.02.2007 14:16

Gabrielak napisał(a):Hej, wyślij maila na który mam przysłać adres apartamentu i ewen. zdjęcia. Pozdr.

Będę wdzięczna

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. pl

Dzięki
doni
Podróżnik
Re: odp.

Nieprzeczytany postnapisał(a) doni » 22.02.2007 07:47

doni napisał(a):
Gabrielak napisał(a):Hej, wyślij maila na który mam przysłać adres apartamentu i ewen. zdjęcia. Pozdr.

Będę wdzięczna

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzięki

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dzięki[/quote]
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.02.2007 14:42

Fajny tytuł tego wątku - intrygujący...
Lubię jak żona tak ładnie do mnie mówi... :oops: :wink: :lol: :P :!:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone