.png)
Ispradomsko napisał(a):....Przeszukalem chyba cale forum ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazlem .....
.png)
.png)
Ispradomsko napisał(a):Witam Przeszukalem chyba cale forum ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazlem wiec pytam i prosze o porady w sprawie bezplatnej trasy z radomska do splitu Dlaczego bezplatna -otoz takia jest moja opcja i nie zamierzam je zmieniac Prosze o porady mam zamiar jechac przez slowacje i wegry
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Ispradomsko napisał(a):Witam Przeszukalem chyba cale forum ale zadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazlem wiec pytam i prosze o porady w sprawie bezplatnej trasy z radomska do splitu Dlaczego bezplatna -otoz takia jest moja opcja i nie zamierzam je zmieniac Prosze o porady mam zamiar jechac przez slowacje i wegry
Radomsko - Split wg via Michelin ok.1500 km, ok.24 h
PS Nazwy państw i miast piszemy dużą literą (tak jak Radomsko w profilu) oraz stosujemy polskie literki (patrz regulamin forum)
.png)
Krystof napisał(a):... tyle, ze nie masz gwarancji, że wyjdzie ci taniej (jesli to jest powodem omijania autostrad), K.
.png)
.png)
Kolego/żanko Ispradomsko!
Jest kilka opcji, żeby jechać taniej. Ale nie ma opcji "ZA DARMO"!
Pamiętaj o zasadzie: "co tanie to drogie" i spróbuj pokonać naszą wrodzoną narodową cechę, czyli cwaniaczkowate "oszczędniactwo".
.png)
.png)
Ispradomsko napisał(a):....Wydaje mi się że jednak będzie rozsądniej wykupić te winiety w Słowacji i na Węgrzech ,Natomiast Chorwację zostawię sobie na podziwianie widoków Myślicie, że to sensowniejszy wybór?
.png)
Ispradomsko napisał(a):...Wydaje mi się że jednak będzie rozsądniej wykupić te winiety w Słowacji i na Węgrzech ,Natomiast Chorwację zostawię sobie na podziwianie widoków Myślicie, że to sensowniejszy wybór?
.png)
Piotrek_B napisał(a):Ispradomsko napisał(a):....Wydaje mi się że jednak będzie rozsądniej wykupić te winiety w Słowacji i na Węgrzech ,Natomiast Chorwację zostawię sobie na podziwianie widoków Myślicie, że to sensowniejszy wybór?
Moim zdaniem to już lepsza koncepcja![]()
Ja bym tylko dokonał małej korekty.
Jadąc przez Węgry prawdopodobnie granicę bedziesz przekraczał w Letenye/Gorican.
Ten odcinek w HR od Gorican do Karlovaca pogonilbym na Twoim miejscu autostradą (na okrągło 60-kilka HRK za ten odcinek).
Na tym odcinku (moim zdaniem) akurat nie ma nic co widokowo "powala" a czasowo nadgonisz![]()
Od Karlovaca na południe odcinkiem bezpłatnym to już inna bajka - jak najbardziej godna polecenia
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi