Ispradomsko napisał(a):....a jeśli chodzi już o CRO to jaka trasę alternatywną proponujesz?
Link podałem Ci na pierwszej stronie w 3 poście od góry
Ispradomsko napisał(a):....a jeśli chodzi już o CRO to jaka trasę alternatywną proponujesz?
.png)
tgniw napisał(a):Ja jeszcze dopowiem, ze ominiecie autostrad prawdopodobnie bedzie drozszym rozwiazaniem niz jazda autostradami.
Np. za siedmiodniowa winiete austriacka - zaplacilem ok 7 euro - wtedy okolo dwudziestu paru zlotych. Byla to rownowartosc 5-6 litrow paliwa. Tyle pali moj Opel na 100 km poza terenem zabudowanym.
Dosc sporo wyniosla mnie winieta slowenska - 35 Euro co stanowilo rownowartosc ok. 115 zl. Wtedy za te pieniadze moglbym kupic 24 litry paliwa. Za te 24 zl moglbym przejechac ok 400 km. I tak wlasnie bylo, bo jechalem od przejscia granicznego w Sentilj do okolic miasta Koper. Wedlug mapy jest to 248 km. w jedna strone.
Tak jak Ty kalkulowalem co sie bardziej oplaca - jazda autostrada czy tez nie. Pomimo koszmarnie drogiej winiety Slowenskiej jazda autostrada wydala sie tansza niz jazda z jej pominieciem.
Pozdrawiam
P.S. Januszu B. Nie mam polskich liter, bo zostawilem je w domu
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi