Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baza wypadowa do zwiedzania HR - gdzie najlepiej nocować??

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 02.02.2012 09:06

Witam. Wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy i oczywiście chciałabym jak najwięcej zobaczyć - Plitvickie, Krk, Dubrovnik, Split - gdzie polecacie przenocować żeby nie kursować za dużo? Myślałam o okolicach Splitu - w miarę po środku jest. Macie jakieś namiary na sprawdzone apartamenty z widokiem na morze?
Jacynty
Cromaniak
Re: Baza wypadowa do zwiedzania HR - gdzie najlepiej nocować

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 02.02.2012 10:12

mróweczka napisał(a):aby nie kursować za dużo?

Plitvice i Dubrovnik, będziesz jednak dużo kursowała,to nie jest blisko.
Co do apartmanów:zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

99% ma widok na morze,wszystkie są sprawdzone,bo w przeciwnym wypadku byłyby na tej stronie:
forum/viewtopic.php?t=16759
co nie wyklucza ,że Ty będziesz miała odrobinę pecha i nie trafisz dobrze.Po prostu każdy z nas ma inne oczekiwania.
Miłych wakacji.
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 02.02.2012 11:39

No blisko nie jest - to wiem ale wydaje mi się, że jeśli ulokuję się w miarę po środku to w oba kierunki bliżej niż z północy robić km.

Ja chyba matoł jestem bo na tej stronce z apartamentami za nic nie mogę znaleźć cen :?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.02.2012 12:12

mróweczka napisał(a):No blisko nie jest - to wiem ale wydaje mi się, że jeśli ulokuję się w miarę po środku to w oba kierunki bliżej niż z północy robić km.

Ja chyba matoł jestem bo na tej stronce z apartamentami za nic nie mogę znaleźć cen :?

Skąd mróweczka wyrusza do Chorwacji :?:

Apartamenty na stronie są, tylko trzeba poklikać :wink:
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 02.02.2012 12:28

...i nie znajdziesz bo ich nie ma -cena do uzgodnienia, negocjacji.
Temat główny: rozłóż wyjazd na 2 x. W tym roku jedź przez Plitwice (z noclegiem i zwiedzaniem) w okolice Primosten i tu zostań.
W tym rejonie masz Krka, Sibenik, Trogir i Split. Jesli jedziesz na 7 dni to już na plażowanie zostało niewiele.
Na pewno tak Ci się spodoba, że za rok pojedziesz ponownie.
Wówczas polecam rejon Podgory, a do zwiedzania Dubrownik, Mostar, wodospady Kravica, Makarska , Omis ew. Korcula
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 02.02.2012 12:44

Ryszard_K napisał(a):...i nie znajdziesz bo ich nie ma -cena do uzgodnienia, negocjacji.
Temat główny: rozłóż wyjazd na 2 x. W tym roku jedź przez Plitwice (z noclegiem i zwiedzaniem) w okolice Primosten i tu zostań.
W tym rejonie masz Krka, Sibenik, Trogir i Split. Jesli jedziesz na 7 dni to już na plażowanie zostało niewiele.
Wówczas polecam rejon Podgory, a do zwiedzania Dubrownik, Mostar, wodospady Kravica, Makarska , Omis ew. Korcula
aaa i wszystko jasne. Dałeś mi do myślenia - może i tak zrobię, choć nie wiem czy co roku będę tu jeździć - mam sporo km bo jadę z północy Polski. A stracić Dubrownik - hmm no nie wiem. Nie jadę na 7 dni - raczej 9-10
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 02.02.2012 12:52

:lol: ... a Gdańsk to też na północy. Pojechałem pierwszy raz w 2000 r.
Teraz jadę po raz jedenasty (z Gdanska nad Bałtykiem).
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.02.2012 13:04

mróweczka napisał(a):
Ryszard_K napisał(a):...i nie znajdziesz bo ich nie ma -cena do uzgodnienia, negocjacji.
aaa i wszystko jasne. Dałeś mi do myślenia - może i tak zrobię, choć nie wiem czy co roku będę tu jeździć - mam sporo km bo jadę z północy Polski. A stracić Dubrownik - hmm no nie wiem. Nie jadę na 7 dni - raczej 9-10

Ja też z północy i moja pierwsza wyprawa do Cro miała miejsce w 2001 i to właśnie na dalekie południe bezpośrednie sąsiedztwo Dubrovnika.
Rada moja taka skoro tak ten Dubrovnik Cię ciągnie (popieram :D ) to zaplanuj sobie tak:
Nie wiem dokładnie skąd na tej północy i nie mam pojęcia czy Polskę chcesz przejechać za dnia czy w nocy. Jeśli za dnia to warto zaplanować nocleg jeszcze w Polsce tuż przy granicy. Następnie wczesnym rankiem i dalej w drogę do Plitvic niema problemu ze znalezieniem noclegu na jakieś 10-15 km przed. Od rana można pozwiedzać do gdz 15.00 i dalej w drogę do Skradin tam też nocleg tranzytowy to bezpośrednie sąsiedztwo wodospadów Krka. Na drugi dzień możesz spędzić tam cały dzień z kąpielami itd. Następnego dnia wyruszasz z rana do swojego celu Czyli okolic Dubrovnika masz już rezerwację lub namierzasz coś na swoją bazę. Sam Dubrovnik to nie jedyna atrakcja w pobliżu, jest jeszcze Cavtat czy Trsteno osobiście wybrał bym coś w okolicach Orasac.
W ten sposób załatwisz sobie i zwiedzanie i pobyt w 3 punktach Twojego planu, a w drodze powrotnej zrób sobie popas w Trogirze bo więcej nie trzeba czasu na to miasto to niczym Dubrovnik w pigułce.
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 02.02.2012 22:53

mróweczka napisał(a):za nic nie mogę znaleźć cen :?

Często zdarza się ,że ceny nie są podane.Powiem Ci jak ja to robiłem, kiedy jeszcze nie miałem stałego ,"mojego" miejsca.Wybierałem 50 adresów mailowych,wpisywałem takiego gotowca,czyli prośbę o umożliwienie mi pobytu i podanie ceny.Po chorwacku napisał mi to niejaki Mkm z forum (dzięki).Metodą kopiuj wklej w ciągu jednej godzinki wszystko wysyłałem. Do dwóch ,trzech dni miałem 90% odpowiedzi.Zdarzało się że pierwszy odzew był po kilku minutach.Pisać nie trzeba po chorwacku, można po angielsku,a nawet po polsku.
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 03.02.2012 07:38

Ryszard_K napisał(a)::lol: ... a Gdańsk to też na północy. Pojechałem pierwszy raz w 2000 r.
naprawde na północy ? :D tyle lat w niewiedzy :wink:
consett0805 - dobry pomysł, takie wakacje na walizkach :) Fakt, wychodzi o wiele mniej drogi
może faktycznie skuszę się na powysyłanie tych e-maili - oczywiście nie po chorwacku bo kompletnie nie znam języka
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.02.2012 14:18

mróweczka napisał(a):
Ryszard_K napisał(a)::lol: ... a Gdańsk to też na północy. Pojechałem pierwszy raz w 2000 r.
naprawde na północy ? :D tyle lat w niewiedzy :wink:
consett0805 - dobry pomysł, takie wakacje na walizkach :) Fakt, wychodzi o wiele mniej drogi
może faktycznie skuszę się na powysyłanie tych e-maili - oczywiście nie po chorwacku bo kompletnie nie znam języka

To nie chodzi o wakacje na walizkach, na jedną noc bierzesz z auta tylko to co trzeba. Co z tego że rozlokujesz się w Bazie :D skoro połowę swoich wakacji spędzisz w aucie dojeżdżając do planowanych miejsc? Dobrze Ci radzę z wakacji urwiesz w sumie dwa dni ale Plitvice i Krka zwiedzisz dogłębnie a w tych drugich zażyjesz kąpieli. W ten o to sposób masz 7 dni na pobyt gdzieś daleko na południu (czytaj Dubrovnik) i wszystko w koło komina a wierz mi jest tego trochę. W drodze powrotnej tak jak wspominałem Trogir i będziesz miał już rozeznanie co i jak na przyszłość
Ja tak zrobiłem w skrócie ale miałem do dyspozycji niemal 3 tyg
Pierwszy nocleg w Polsce przy granicy następny w Plitvicach następny Skradin - Krka, potem 10 dni w Breli miedzy czasie topowe miejsca w koło komina. Trogir i Dubrovnik znam z poprzednich wyjazdów, więc w drodze powrotnej dojazd do Balatonu tu nocleg i dalej w drodze powrotnej 3 dniowy pobyt w Zakopanym, ale to ja jak ty sobie zaplanujesz Twoja sprawa i pieniądze.
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 03.02.2012 16:18

consett0805 - ale ja nie mówię że to zły pomysł - wręcz przeciwnie, jestem wdzięczna za dobrą radę i zaczynam szukać noclegu na trasie :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 03.02.2012 22:33

mróweczka napisał(a):consett0805 - ale ja nie mówię że to zły pomysł - wręcz przeciwnie, jestem wdzięczna za dobrą radę i zaczynam szukać noclegu na trasie :)

Jeśli chodzi o Plitvice i Krka nie musisz szukać. Od Karlovac jak tylko zjedziesz na stara jedynkę zobaczysz ile będzie tablic Apartament - Sobe - Zimmer Ty oczywiście zatrzymaj się gdzieś przed Plitvicami ja zatrzymałem się przy samotnie stojącym domu a tu temat tego dotyczący forum/viewtopic.php?t=29242&highlight=
mróweczka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mróweczka » 06.02.2012 11:30

consett0805 napisał(a):
mróweczka napisał(a):consett0805 - ale ja nie mówię że to zły pomysł - wręcz przeciwnie, jestem wdzięczna za dobrą radę i zaczynam szukać noclegu na trasie :)

Jeśli chodzi o Plitvice i Krka nie musisz szukać. Od Karlovac jak tylko zjedziesz na stara jedynkę zobaczysz ile będzie tablic Apartament - Sobe - Zimmer Ty oczywiście zatrzymaj się gdzieś przed Plitvicami ja zatrzymałem się przy samotnie stojącym domu a tu temat tego dotyczący forum/viewtopic.php?t=29242&highlight=

a czy mógłbyś mi przesłać zapytanie o nocleg po chorwacku? Niestety google za dużo mi nie pomogło a nie znam tego języka? A może wystarczy po angielsku lub niemiecku do nich pisać?
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 06.02.2012 17:33

:D Niestety nie znam. Ja myślę że tym nie powinniście sobie zawracać głowy tam te wszystkie noclegi są przygotowane dla takich na jedną noc. Bez obaw na tej trasie jeszcze mi się nie zdarzyło szukać tam gdzie zajechałem tam było spanie :D . Ale jeśli tak wolisz to gdzieś czytałem że mkm może pomóc z takim zapytaniem. Zresztą napiszcie po niemiecku lub angielsku.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone