1makow9 napisał(a):Mam małe pytanko czy na autostradach w Chorwacji można płacić euro??...
1makow9 napisał(a):... Jaka jest prowizja?? ...
1makow9 napisał(a):....Jakie są ceny autostrad?? ....
.png)
1makow9 napisał(a):Mam małe pytanko czy na autostradach w Chorwacji można płacić euro?? Jaka jest prowizja??
1makow9 napisał(a): Jakie są ceny autostrad??
.png)
.png)
Anusia napisał(a):Można płacić w euro, ale myślę że lepiej jest wymienić trochę kun na granicy. Opłaty będą wtedy przebiegały sprawniej.
.png)
.png)
jdubowski napisał(a):Anusia napisał(a):Można płacić w euro, ale myślę że lepiej jest wymienić trochę kun na granicy. Opłaty będą wtedy przebiegały sprawniej.
Nie wiem jak tam u was w stolicy, ale u nas można kuny nabyć w kantorze przed wyjazdem - kurs nie jest najlepszy (rzędu 60zł/100kn) ale za to na granicy nie trzeba szukać kantoru.

.png)
farenhajt napisał(a):Przejechałam ostatnio całą autostradę od granicy słoweńskiej po Sestanovać i były jedynie dwie "castariny", więc nie rozumiem dlaczego jest ich dużo? Chybo oczywiście, że ktoś zjeżdza i ponownie włącza się do ruchu.Najwygodniej chyba jest płacić kartą, zdecydowanie najszybciej.I dlaczego płacenie euro ma być wolniejsze od płacenia kunami?
Za przejazd całą autostradą wyszło coś dwadzieścia parę euro.
.png)
.png)
Przejechałam ostatnio całą autostradę od granicy słoweńskiej po Sestanovać i były jedynie dwie "castariny", więc nie rozumiem dlaczego jest ich dużo? Chybo oczywiście, że ktoś zjeżdza i ponownie włącza się do ruchu.
.png)
.png)
wojan napisał(a):jdubowski napisał(a):Anusia napisał(a):Można płacić w euro, ale myślę że lepiej jest wymienić trochę kun na granicy. Opłaty będą wtedy przebiegały sprawniej.
Nie wiem jak tam u was w stolicy, ale u nas można kuny nabyć w kantorze przed wyjazdem - kurs nie jest najlepszy (rzędu 60zł/100kn) ale za to na granicy nie trzeba szukać kantoru.
W Gorican zaraz za szlabanem (100m) jest kilka kantorów i wcale nie trzeba ich szukać![]()
Kurs też niezbyt opłacalny bo 1 lipca było 7.02 za euro przy kursie nad morzem 7.15-7.20.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi