Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada Zwardoń-Żylina

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtek.23
Odkrywca
Autostrada Zwardoń-Żylina

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 02.05.2007 12:30

Jeśli ktoś jechał przez Słowację od Zwardonia to proszę o informację czy odcinek autostrady Zwardoń - Żylina jest już otwarty.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 02.05.2007 13:21

wojtek.23 napisał(a):Jeśli ktoś jechał przez Słowację od Zwardonia to proszę o informację czy odcinek autostrady Zwardoń - Żylina jest już otwarty.

Nie :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.05.2007 13:31

I chyba jeszcze długo nie :wink:
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 02.05.2007 17:20

Rysio napisał(a):I chyba jeszcze długo nie :wink:

Rysiu więcej optymizmu, przecież za chwilę mistrzostwa europy, więc będziemy jeździli, jak sie patrzy. Nie wiem tylko dokąd
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.05.2007 18:11

No właśnie mistrzostwa w 2012 więc najpierw trzeba na Ukrainę drogi pobudować i nowe stadiony a już trąbią że cementu brakuje :wink: Ja jestem optymistą i liczę, że do końca sierpnia mi otworzą rozkopany odcinek w Żorach bo ponoć horror się tam odbywa. Słyszałem od kumpli że po 2-3 h stali a nie chce mi się przez Bielsko i Żywiec do Zwardonia gonić :D
Cypisek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypisek88 » 02.05.2007 18:46

rich72 napisał(a):No właśnie mistrzostwa w 2012 więc najpierw trzeba na Ukrainę drogi pobudować i nowe stadiony a już trąbią że cementu brakuje :wink: Ja jestem optymistą i liczę, że do końca sierpnia mi otworzą rozkopany odcinek w Żorach bo ponoć horror się tam odbywa. Słyszałem od kumpli że po 2-3 h stali a nie chce mi się przez Bielsko i Żywiec do Zwardonia gonić :D
Chyba ze na piwie byli to im nieco zeszło
astropl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) astropl » 02.05.2007 18:58

Rysio napisał(a):I chyba jeszcze długo nie :wink:

Niektóre odcinki otwarto w styczniu, ale w całości mają oddać do eksploatacji w 2009 roku. Tutaj jest fajna stronka na ten temat, można
śledzić co się dzieje na budowie poszczególnych odcinków:

http://www.highways.sk/
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.05.2007 19:16

Cypisek88 napisał(a):
rich72 napisał(a):No właśnie mistrzostwa w 2012 więc najpierw trzeba na Ukrainę drogi pobudować i nowe stadiony a już trąbią że cementu brakuje :wink: Ja jestem optymistą i liczę, że do końca sierpnia mi otworzą rozkopany odcinek w Żorach bo ponoć horror się tam odbywa. Słyszałem od kumpli że po 2-3 h stali a nie chce mi się przez Bielsko i Żywiec do Zwardonia gonić :D

Nie wiem teraz czy w piątek czy w sobotę to było ale w kierunku Skoczowa korkować zaczynało się w Orzeszu :? Znajomi zawrócili i pojechali przez Bielsko :roll:
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 02.05.2007 19:45

Rysio napisał(a):
Cypisek88 napisał(a):

Nie wiem teraz czy w piątek czy w sobotę to było ale w kierunku Skoczowa korkować zaczynało się w Orzeszu :? Znajomi zawrócili i pojechali przez Bielsko :roll:
Przez Bielsko prawie nigdy nie ma korków(prawie). :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.05.2007 21:57

kafur napisał(a):
Rysio napisał(a):
Cypisek88 napisał(a):

Ty mnie nawet nie wku.... :twisted: To czemu są jak jadę na narty do Szczyrku lub Korbielowa :evil: :wink: :wink: :wink: :D
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 03.05.2007 10:17

Rysio napisał(a):
kafur napisał(a):
Rysio napisał(a):
Cypisek88 napisał(a):

Ty mnie nawet nie wku.... :twisted: To czemu są jak jadę na narty do Szczyrku lub Korbielowa :evil: :wink: :wink: :wink: :D

Rysio bo jak ty jedziesz to za tobą cały ŚLĄSK jedzie :wink: :) :lol:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 03.05.2007 12:14

krzysio21 napisał(a):Ty mnie nawet nie wku.... :twisted: To czemu są jak jadę na narty do Szczyrku lub Korbielowa :evil: :wink: :wink: :wink: :D

Te korki są raczej _za_Bielskiem_ a ci co cię wysyłają przez Bielsko mają zapewne na myśli drogę Katowice - Bielsko - Cieszyn.

BTW - Przez wiślankę jechać nie radzę - poważny remont w Żorach skutkuje korkiem parokilometrowym...
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 03.05.2007 14:17

jdubowski napisał(a):
krzysio21 napisał(a):Ty mnie nawet nie wku.... :twisted: To czemu są jak jadę na narty do Szczyrku lub Korbielowa :evil: :wink: :wink: :wink: :D

Te korki są raczej _za_Bielskiem_ a ci co cię wysyłają przez Bielsko mają zapewne na myśli drogę Katowice - Bielsko - Cieszyn.

BTW - Przez wiślankę jechać nie radzę - poważny remont w Żorach skutkuje korkiem parokilometrowym...

Kiedy może być koniec remontu w Żorach?
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 03.05.2007 15:00

daisykf napisał(a):
jdubowski napisał(a):

Kiedy może być koniec remontu w Żorach?

Po co chcesz jechać przez Żory.DK-1 do Bielska a następnie S-1 i po problemie. :wink:
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 03.05.2007 15:41

:?: :D :?: :evil: To nie moje :wink: :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone