Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada Zwardoń-Żylina

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 05.05.2007 23:03

rich72 napisał(a):No właśnie mistrzostwa w 2012 więc najpierw trzeba na Ukrainę drogi pobudować i nowe stadiony a już trąbią że cementu brakuje :wink: Ja jestem optymistą i liczę, że do końca sierpnia mi otworzą rozkopany odcinek w Żorach bo ponoć horror się tam odbywa. Słyszałem od kumpli że po 2-3 h stali a nie chce mi się przez Bielsko i Żywiec do Zwardonia gonić :D

Z tego, co wiem, to remont ma się zakończyć w grudniu 2007.
Też nie radzę jechać przez Żory, chyba że późnym wieczorem.
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 06.05.2007 10:20

teraz juz zgłupiałem, pogubiłem się w tych remontach, przebudowach...
może podacie przejazd Katowice -Cieszyn

Dwa lata temu na odcinku Bielsko Biała- Cieszyn z uwagi na przebudowę podobno były straszne korki. Wyczytałem tu na forum podpowiedź, że nailepiej przez Żory, a potem w prawo przez Golasowice, aż pod sam Cieszyn - zostawając z boku Skoczów i inne remonty. Przejazd bokiem ale bez problemów i przestojów. A jak jest teraz, czy te remonty już skończone? Czy są korki? Któredy jechać?
Jadąc do Chorwacji będę już 8 godz w podróży i chciałbym możliwie najszybciej znaleźć się na trasie do Olomouca ...
Cypisek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypisek88 » 06.05.2007 10:54

kopaj napisał(a):teraz juz zgłupiałem, pogubiłem się w tych remontach, przebudowach...
może podacie przejazd Katowice -Cieszyn

Dwa lata temu na odcinku Bielsko Biała- Cieszyn z uwagi na przebudowę podobno były straszne korki. Wyczytałem tu na forum podpowiedź, że nailepiej przez Żory, a potem w prawo przez Golasowice, aż pod sam Cieszyn - zostawając z boku Skoczów i inne remonty. Przejazd bokiem ale bez problemów i przestojów. A jak jest teraz, czy te remonty już skończone? Czy są korki? Któredy jechać?
Jadąc do Chorwacji będę już 8 godz w podróży i chciałbym możliwie najszybciej znaleźć się na trasie do Olomouca ...
Bez paniki idzie objechać przez centrum Żor potem przez Osiny lub Krzyżowice a potem na dwupasmówką i na Cieszyn
kopaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kopaj » 06.05.2007 11:09

Czyli w Żorach jest objazd?
A jak dalej (między Skoczowem, a Cieszynem) też są (objazdy) roboty ?
Cypisek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypisek88 » 06.05.2007 11:18

kopaj napisał(a):Czyli w Żorach jest objazd?
A jak dalej (między Skoczowem, a Cieszynem) też są (objazdy) roboty ?
Objazdu nie ma ale idzie objechać ,a do Cieszyna skręcasz za Pawłowicami ( za mostem )
ikai
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikai » 07.05.2007 21:19

Jechalismy do Cro w piątek 27 kwietnia 9włąsnie wrócilismy) przez Zwardoń i Żyline - do żyliny niestety autostrady nie było ale jechało się dobrze, na przejściu pusto, od Żyliny autostradą już przecieliśmy Słowację w 2 godziny - korek był na ścieżce przeciwnej (od varażdina do Żyliny) bo czynna tylko jedna strona tej autostrady. Przejazd Zwardoniem mimo wszystko polecam.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 07.05.2007 22:44

ikai napisał(a):... korek był na ścieżce przeciwnej (od varażdina do Żyliny) bo czynna tylko jedna strona tej autostrady...

Cholera, długi ten korek 8O 8O 8O

;-)
frome
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) frome » 08.05.2007 13:06

W tej chwili najlepszy dojazd z Katowic do Cieszyna jest przez Tychy, Pszczynę i przed Bielskiem wprawo na Cieszyn. Tu się zaczyna droga ekspresowa, którą (poza 5km odcinkiem w Skoczowie oraz remontowanym 2km odcinkiem przed samą granicą) spokojnie dotrzesz w 20 minut na granicę w Boguszowicach.
a.d.a.m.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.d.a.m. » 08.05.2007 17:06

ikai napisał(a):Jechalismy do Cro w piątek 27 kwietnia 9włąsnie wrócilismy) przez Zwardoń i Żyline - do żyliny niestety autostrady nie było ale jechało się dobrze, na przejściu pusto, od Żyliny autostradą już przecieliśmy Słowację w 2 godziny - korek był na ścieżce przeciwnej (od varażdina do Żyliny) bo czynna tylko jedna strona tej autostrady. Przejazd Zwardoniem mimo wszystko polecam.

Też właśnie wróciłem i faktycznie odcinek Cieszyn Żilina jedzie się całkiem sprawnie bo w ramach przygotowań do autostrady sporo odcinków poprzekształcali w ekspresówki. Sama autostrada zaczyna się jakieś 35km za Żiliną a do samej Żiliny jedzie się, z małymi przerwami ekspresówką.
(Uwaga na nieoznakowane skody czające się po poboczach i lasach bo mają radar i przekazują info o przekroczeniu do patroli stojacych dalej po trasie)

moje WWW
www.auto-uzywane.pl
krk
Globtroter
Piatek 4maja

Nieprzeczytany postnapisał(a) krk » 08.05.2007 23:31

W piatek 4 maja około 21-22 to w zasadzie byłem samotnym kierowca

na długich w ciszy spokoju
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 09.05.2007 21:30

ikai napisał(a): korek był na ścieżce przeciwnej (od varażdina do Żyliny)

Nieźle - korek przez kilka krajów ;)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada Zwardoń-Żylina - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone