Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada w CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tthomass0
Podróżnik
autostrada w CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) tthomass0 » 26.05.2007 20:52

Czy ktoś orientuje się może dokąd w tym roku pociągnięta jest autostrada ,bo jak ja byłem w 2005 roku to kończyła się w Splicie ?
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 26.05.2007 21:04

Witam
Końcem maja lub w czerwcu ma być otwarty 37 kilometrowy odcinek
do Sestanovaca - ale chyba nie ma jeszcze dokładnej daty a może ktoś z forumowiczów już wie -jestem b.ainteresowany/wyjazd 26.06/
:)
pzdr :papa: :hut:
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 26.05.2007 21:10

Sam bym sie chetnie dowiedzial kiedy to otwarcie bedzie...szczegolnie ze wyjazd juz 1 czerwca :D
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 26.05.2007 21:18

tthomass0 napisał(a):Czy ktoś orientuje się może dokąd w tym roku pociągnięta jest autostrada ,bo jak ja byłem w 2005 roku to kończyła się w Splicie ?

forum/viewtopic.php?t=14469
Opcja "szukaj" i masz wszystko taki wątek już jest
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 27.05.2007 16:21

tthomass0 napisał(a):Czy ktoś orientuje się może dokąd w tym roku pociągnięta jest autostrada ,bo jak ja byłem w 2005 roku to kończyła się w Splicie ?

Ostatnie wieści spod Splitu
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions ... 6/index.do

BISKO – Obavljen je tehnički pregled prve dionice autoceste od Dugopolja do Biska duge 11,8 kilometara, doznajemo od direktora Tehničke jedinice za gradnju autoceste od Sv. Roka do Ploča ing. Ante Filipovića.

Posao je obavljen besprijekorno u svakome segmentu. I na ostalom dijelu, od Biska do Šestanovca (25,2 km), radovi su pri kraju, postavlja se završni sloj asfalta i prometna signalizacija. Tehnički pregled na tom dijelu ceste obavit će se do 25. lipnja.
Nema sumnje da će autocesta od Dugopolja do Šestanovca za promet biti otvorena odmah nakon 30. lipnja. Bilo je govora i o tome da bi se to moglo dogoditi zadnji dan u lipnju, ali sve ovisi o raspoloživom vremenu državnog vrha. U isto vrijeme bit će otvoren i most na Cetini, Bisko – Čaporice, preko kojeg će se na autocestu spojiti buduća brza cesta Trilj – Kamensko.

Pogrubiłem najwazniejsze zdania. Wynika z nich (tak się domyślam) że do 25 czerwca będą jeszcze odbiory techniczne a otwarcie 30 czy po 30.06?

Może p. Kasia pomoże :) :?:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 28.05.2007 19:01

gospodarz napisał(a):

Ostatnie wieści spod Splitu
http://www.vecernji.hr/newsroom/regions ... 6/index.do

BISKO – Obavljen je tehnički pregled prve dionice autoceste od Dugopolja do Biska duge 11,8 kilometara, doznajemo od direktora Tehničke jedinice za gradnju autoceste od Sv. Roka do Ploča ing. Ante Filipovića.

Posao je obavljen besprijekorno u svakome segmentu. I na ostalom dijelu, od Biska do Šestanovca (25,2 km), radovi su pri kraju, postavlja se završni sloj asfalta i prometna signalizacija. Tehnički pregled na tom dijelu ceste obavit će se do 25. lipnja.
Nema sumnje da će autocesta od Dugopolja do Šestanovca za promet biti otvorena odmah nakon 30. lipnja. Bilo je govora i o tome da bi se to moglo dogoditi zadnji dan u lipnju, ali sve ovisi o raspoloživom vremenu državnog vrha. U isto vrijeme bit će otvoren i most na Cetini, Bisko – Čaporice, preko kojeg će se na autocestu spojiti buduća brza cesta Trilj – Kamensko.

Pogrubiłem najwazniejsze zdania. Wynika z nich (tak się domyślam) że do 25 czerwca będą jeszcze odbiory techniczne a otwarcie 30 czy po 30.06?

Może p. Kasia pomoże :) :?:

To trochę szkoda :oops: bo ja bedę jechał 27.06.ale z powrotem myślę,że już pojadę nowym odcinkiem
:D
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 28.05.2007 20:12

To wręcz fatalnie, bo w takim przypadku chyba zobacze ją dopiero w przyszłym roku...(wczasy: 1-16 czerwca)
sylvi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvi » 13.06.2007 21:50

No i jak tam z tą autostradą? Już otworzyli kolejny etap, czyli dalej za Split?
Proszę o inf. osoby, które wracają właśnie z tamtych rejonów!
konflo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) konflo » 14.06.2007 14:07

Tez jestem ciekawy czy gdzie mozna dojechac najdalej ta autostrada?
Wie ktoś.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 14.06.2007 18:41

Ja będę tam jechał 27.06. to napiszę czy odcinek do Sestanovaca jest już otwarty

sylvi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvi » 14.06.2007 21:09

Diego M napisał(a):Ja będę tam jechał 27.06. to napiszę czy odcinek do Sestanovaca jest już otwarty

Hej a kiedy wracasz, bo ta inf. byłaby mi potrzebna przed 06.07, bo wtedy ja wyruszam do Chorwacji i chciałam zaplanować trasę, tzn. czy zwiedzać Plitwieckie Jeziora , czy robić to w drodze powrotnej?? Dziękuje za inf.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 15.06.2007 08:12

sylvi napisał(a):
Diego M napisał(a):Ja będę tam jechał 27.06. to napiszę czy odcinek do Sestanovaca jest już otwarty

Hej a kiedy wracasz, bo ta inf. byłaby mi potrzebna przed 06.07, bo wtedy ja wyruszam do Chorwacji i chciałam zaplanować trasę, tzn. czy zwiedzać Plitwieckie Jeziora , czy robić to w drodze powrotnej?? Dziękuje za inf.

Witaj Sylvi

Ja wracam 04 lub 05.07.więc informację przekażę napewno przed Twoim wyjazdem :lol:

weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 15.06.2007 08:38

Siemka.
Jest podobno zrobiony odcinek do Makarskiej, tyle sie dowiedzieliśmy, ale niestety jeszcze nie otwarty. Są wystawione juz znaki, i swiatelka w tunelu się świecą także może niebawem otworzą. Na dzień dzisiejszy autostrada konczy sie w Splicie.
Pozdrawiam
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 16.06.2007 15:02

Witam,
wlasnie wrocilem z Cro, bylo....jamiiii ;) tzn swietnie
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 16.06.2007 17:06

Aro83 napisał(a):Witam,
wlasnie wrocilem z Cro, bylo....jamiiii ;) tzn swietnie
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam
A gdzie docelowo jechałeś?
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone