Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada w CRO

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 17.06.2007 14:30

kafur napisał(a):
Aro83 napisał(a):Witam,
wlasnie wrocilem z Cro, bylo....jamiiii ;) tzn swietnie
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam
A gdzie docelowo jechałeś?

do Orebicza... promem z Ploce
sylvi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sylvi » 18.06.2007 06:26

Szkoda, że do Makrskiej jeszcze nie otworzyli, może zdążą do 06.07.2007. Mam taka nadzieję!
Pozdrawiam cromaniaków!!! :)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 18.06.2007 08:26

Nie tak do końca właśnie kupiłem wczoraj nową mapę Cro i jest na niej zaznaczony nowy odcinek autostrady która jest przedłużona od Spilitu w stronę Makarskiej ale nie do samej Makarskiej kończy się za Mimicami czyli omija tak zawsze zatłoczony Omiś.
Ricardo13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ricardo13 » 18.06.2007 11:32

Aro83 napisał(a):
kafur napisał(a):
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam

Czy mógłbyś podać cenę za prom?
Jak często pływa (ja będę tam rano 23.06)?
Co zyskuję płynąc promem: czas? pieniądze? czy traktować to jako dodatkową atrakcję.
Może wiesz czy jest jakiś prom który płynie z Ploce bezpośrednio na Korculę (moja baza) :?: :?: :?:
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 18.06.2007 11:59

Ricardo13 napisał(a):Czy mógłbyś podać cenę za prom?
Co zyskuję płynąc promem: czas? pieniądze? czy traktować to jako dodatkową atrakcję.
Może wiesz czy jest jakiś prom który płynie z Ploce bezpośrednio na Korculę (moja baza) :?: :?: :?:

Zerknij na stronę Jadrolinii w wersji chorwackiej znajdziesz ceny w kunach w pozostałych przeliczone na euro.

Pzdr
Tomek
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 18.06.2007 23:03

Ricardo13 napisał(a):
Aro83 napisał(a):
kafur napisał(a):
pozdrawiam

Tu masz linka do wyszukiwarki polaczen pomiedzy miastami (prom): http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1304;
jesli chodzi o ceny to po 15.06 (jak wracalem) to sie zmienily (pewnie sezon sie im jakos zaczyna) i z tego co pamietam to: 28 lub 29 kun/osobe i 96kun/auto; no i oczywiscie pozniej z Orebicza na Korcule kolejnym promem ale cen juz nie pamietam...gdzies o niecala polowe nizsze a kursuje co godzine; jesli chodzi o godzinki kursowania 23.06 Ploce-Trpanj to wg tej wyszukiwarki pokazuje ze kursy sa o:7.30, 10.15, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00...co zysujesz...nie trzeba objezdzac calego polwsypu a to jakies 100km wiec jakies dodatkowe 2 godziny jazdy i przejazd przez BiH; plynac promem mozna odpoczac po dlugiej podrozy i po 45 min sie juz jest w polowie polwyspu;
PS-nie ma promu Ploce-Korcula
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.06.2007 12:25

Aro83 napisał(a):
Ricardo13 napisał(a):
Aro83 napisał(a):
kafur napisał(a):
pozdrawiam

Tu masz linka do wyszukiwarki polaczen pomiedzy miastami (prom): http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1304;
jesli chodzi o ceny to po 15.06 (jak wracalem) to sie zmienily (pewnie sezon sie im jakos zaczyna) i z tego co pamietam to: 28 lub 29 kun/osobe i 96kun/auto; no i oczywiscie pozniej z Orebicza na Korcule kolejnym promem ale cen juz nie pamietam...gdzies o niecala polowe nizsze a kursuje co godzine; jesli chodzi o godzinki kursowania 23.06 Ploce-Trpanj to wg tej wyszukiwarki pokazuje ze kursy sa o:7.30, 10.15, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00...co zysujesz...nie trzeba objezdzac calego polwsypu a to jakies 100km wiec jakies dodatkowe 2 godziny jazdy i przejazd przez BiH; plynac promem mozna odpoczac po dlugiej podrozy i po 45 min sie juz jest w polowie polwyspu;

Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.
Pojechałem lądem. Widoki są przednie ze Stonem i chińskim murem przede wszystkim.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 19.06.2007 19:04

FUX napisał(a):Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.
Pojechałem lądem. Widoki są przednie ze Stonem i chińskim murem przede wszystkim.

To Marco Polo miał niedaleko do tych Chin :)

ps. podobno astrada Dugopolje-Sestenovac ma być otwarta 27.06.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 19.06.2007 21:23

gospodarz napisał(a):
FUX napisał(a):Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.

To Marco Polo miał niedaleko do tych Chin :)

ps. podobno astrada Dugopolje-Sestenovac ma być otwarta 27.06.

To byłaby dobra wiadomośc dla mnie bo właśnie 27.06 będę jachał do Tucepi-ciekawe skąd masz tą informację. :)

pzdr :papa: :hut:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.06.2007 21:27

gospodarz napisał(a):ps. podobno astrada Dugopolje-Sestenovac ma być otwarta 27.06.

Ciemno widzę, ale życzę wszystkim żeby tak było.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 19.06.2007 21:32

Witaj Buber

Dzięki za relacje z Cro- zwłaszcza z Tucepi,myślę,że w Neptunie
coś jeszce zostało do jedzenia i picia :lol: :lol:

pzdr :papa: :hut:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 19.06.2007 21:41

Dzięki Diego!

Co do konsumpcji w Neptunie noo nie wiem - może być różnie :D - byli tacy co zaczynali tournee od 7.00 rano, a kończyli o 24.00., przeżywając straszne katusze przez te 3 półgodzinne przerwy między otwarciem jednego a drugiego "korytka" :wink:.

Dalej nie będę psuł wątku autostradowego, skrobnę coś więcej i później u siebie.
:papa:
Aro83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aro83 » 20.06.2007 22:23

FUX napisał(a):
Aro83 napisał(a):
Ricardo13 napisał(a):
Aro83 napisał(a):
kafur napisał(a):
pozdrawiam

Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.

A no wlasnie wiedzialem ze zapomne czegos napisac ;) ...ja jadac na Orebicz bylem w Ploce o 13.30 a o 14.15 mial odplywac prom;kolejka byla dlugaaaaa i ostatnie 2 auta jakie wjechaly to akurat nasze...upchane na styk; wracajac 15.06 bylismy w Trpanj o 5.20 a prom mial odplywac o 6.15....oczywiscie kolejka tez juz byla dosc spora i ledwo co wjechalismy...choc nie wszyscy mieli takie szczescie...
proponuje byc co najmniej 1 godzine wczesniej lub odrazu olac prom;
a jesli chodzi o Ston to FUX ma racje...warto ogladnac i polecam zwiedzanie...widoki z gory calkiem niezle.
jacirg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacirg » 21.06.2007 08:45

Prośba do wracających w lipcu.
Napiszcie proszę po powrocie jak się ma sprawa ... i czy bardzo korkuje się w Sestanovacu zjazd na Makarską?
Pozdrawiam wszystkich Cromaniaków.
Jacek
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.06.2007 14:40

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone