kafur napisał(a):A gdzie docelowo jechałeś?Aro83 napisał(a):Witam,
wlasnie wrocilem z Cro, bylo....jamiiiitzn swietnie
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam
do Orebicza... promem z Ploce
.png)
Aro83 napisał(a):kafur napisał(a):A gdzie docelowo jechałeś?Aro83 napisał(a):Witam,
niestety autostrada na Splicie mi sie skonczyla i trzeba bylo juz jechac wybrzezem;
pozdrawiam
.png)
Ricardo13 napisał(a):Czy mógłbyś podać cenę za prom?
Jak często pływa (ja będę tam rano 23.06)?
Co zyskuję płynąc promem: czas? pieniądze? czy traktować to jako dodatkową atrakcję.
Może wiesz czy jest jakiś prom który płynie z Ploce bezpośrednio na Korculę (moja baza) :?: :?: :?:
.png)
Ricardo13 napisał(a):Aro83 napisał(a):kafur napisał(a):A gdzie docelowo jechałeś?Aro83 napisał(a):Witam,
pozdrawiam
Czy mógłbyś podać cenę za prom?
Co zyskuję płynąc promem: czas? pieniądze? czy traktować to jako dodatkową atrakcję.
Może wiesz czy jest jakiś prom który płynie z Ploce bezpośrednio na Korculę (moja baza)![]()
![]()
.png)
Aro83 napisał(a):Ricardo13 napisał(a):Aro83 napisał(a):kafur napisał(a):A gdzie docelowo jechałeś?Aro83 napisał(a):Witam,
pozdrawiam
Może wiesz czy jest jakiś prom który płynie z Ploce bezpośrednio na Korculę (moja baza)![]()
![]()
Tu masz linka do wyszukiwarki polaczen pomiedzy miastami (prom): http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1304;
jesli chodzi o ceny to po 15.06 (jak wracalem) to sie zmienily (pewnie sezon sie im jakos zaczyna) i z tego co pamietam to: 28 lub 29 kun/osobe i 96kun/auto; no i oczywiscie pozniej z Orebicza na Korcule kolejnym promem ale cen juz nie pamietam...gdzies o niecala polowe nizsze a kursuje co godzine; jesli chodzi o godzinki kursowania 23.06 Ploce-Trpanj to wg tej wyszukiwarki pokazuje ze kursy sa o:7.30, 10.15, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00...co zysujesz...nie trzeba objezdzac calego polwsypu a to jakies 100km wiec jakies dodatkowe 2 godziny jazdy i przejazd przez BiH; plynac promem mozna odpoczac po dlugiej podrozy i po 45 min sie juz jest w polowie polwyspu;
PS-nie ma promu Ploce-Korcula
.png)
FUX napisał(a):Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.
Pojechałem lądem. Widoki są przednie ze Stonem i chińskim murem przede wszystkim.
.png)
gospodarz napisał(a):FUX napisał(a):Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.
Pojechałem lądem. Widoki są przednie ze Stonem i chińskim murem przede wszystkim.
To Marco Polo miał niedaleko do tych Chin![]()
ps. podobno astrada Dugopolje-Sestenovac ma być otwarta 27.06.

.png)

.png)
FUX napisał(a):Aro83 napisał(a):Ricardo13 napisał(a):Aro83 napisał(a):kafur napisał(a):A gdzie docelowo jechałeś?Aro83 napisał(a):Witam,
pozdrawiam
![]()
Tu masz linka do wyszukiwarki polaczen pomiedzy miastami (prom): http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1304;
jesli chodzi o ceny to po 15.06 (jak wracalem) to sie zmienily (pewnie sezon sie im jakos zaczyna) i z tego co pamietam to: 28 lub 29 kun/osobe i 96kun/auto; no i oczywiscie pozniej z Orebicza na Korcule kolejnym promem ale cen juz nie pamietam...gdzies o niecala polowe nizsze a kursuje co godzine; jesli chodzi o godzinki kursowania 23.06 Ploce-Trpanj to wg tej wyszukiwarki pokazuje ze kursy sa o:7.30, 10.15, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00...co zysujesz...nie trzeba objezdzac calego polwsypu a to jakies 100km wiec jakies dodatkowe 2 godziny jazdy i przejazd przez BiH; plynac promem mozna odpoczac po dlugiej podrozy i po 45 min sie juz jest w polowie polwyspu;
PS-nie ma promu Ploce-Korcula
Pod warunkiem, że zalapiesz się na prom. Myśmy tego farta nie mieli.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi