Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada do Dubrovnika ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 01.07.2009 12:49

mrówa napisał(a):wiem, wiem już ale dzieki za wpis - będzie pomocny dla takich matołków jak ja :lol: - jeszcze jedno - dziś dostałem pocztą nową mapę CRO copernicusa z kartografią freytag&berndt - wg niej ostatni południowy zjazd z autostrady jest w miejscowości Mali Prolog - tam drogą 513 zjeżdża się do Ploce (zjazd nazywa się Mali Prolog właśnie) , dalej autostrada biegnie do zjazdu oznaczonego "Ploce1" - ale tam się już urywa i nie dochodzi do zjazdu żadna droga, autostrada dalej jest oznaczona jako "w budowie" - reasumując ostatni zjazd jest na wysokości miejscowości Ploce, może to być ? :wink:

Przejeżdżałem w zesżłym tygodniu przez Ploće i tam auta wjeżdżają na autostradę ! Więc może już jest dalej niż Ravća ???
mrówa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrówa » 01.07.2009 12:58

Bahama - no wreszcie ktoś kto rozumie po polsku :D o to mi właśnie chodzi !!!! - czy ja nie zrozumiale piszę czy co ??? ...polska nowa matura... :lol:
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 01.07.2009 13:08

Ostatni zjazd - RAVCA
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 01.07.2009 13:09

witia napisał(a):Ostatni zjazd - RAVCA

No tak tylko dlaczego w Ploće samochody górą waliły autostrada na Split ??? Długo się zastanawiałem przejedżając ... może już otwarte nieoficjalnie...

Najlepiej jechać po prostu do końca a tam drogowskazy już skierują na zjazd jak autocesta się skończy :)
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 01.07.2009 13:27

To samo chciałem napisać już wcześniej. Przecież na końcu i tak będzie to dokładnie oznakowane. Co nie zmienia faktu, że ostatni oddany oficjalnie odcinek A1 to Sestanovac - Ravca (przecięcie wstęgi w południe 22 grudnia 2008).
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi :)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 01.07.2009 14:51

mrówa napisał(a):Bahama - no wreszcie ktoś kto rozumie po polsku :D o to mi właśnie chodzi !!!! - czy ja nie zrozumiale piszę czy co ??? ...polska nowa matura... :lol:

Jak spojrzysz sobie na mapkę do której podałem link na poprzedniej stronie to zobaczysz że jest ostatni zjazd w Ravca, a auta w Ploce wjeżdżają na autostradę w kierunku Splitu, która się po kilku kilometrach kończy i zn odcinkiem Zagreb - Ravca nie ma na razie połączenia.

No i kto ma tu problemy ze zrozumieniem ? Bardziej łopatologicznie niż na mapce się nie da. Stara matura ;-) :-) ;-)
Piotr D
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr D » 01.07.2009 18:06

Wracając z Medjugorie w poprzednią niedzielę (to tak dawno było :cry: ) przejechałem się tym kawałkiem do Plocze , jest tego z 5 km , łączy się ze starą drogą nr 513 , i to chyba wszystko w temacie?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

autostrada do Dubrovnika ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone