napisał(a) auganov » 16.05.2009 17:32
jeżeli nie boisz sie pojechać w ciemno i na miejscu szukac czegos w Twoim zasięgu cenowym to postaraj sie zajechac do Makarskiej z rana i poświęć 1-2 godz. na szukanie kwatery, a jestem pewien że znajdziesz coś nawet w granicach 10 eur/os. Jest niemalże zasadą, że im bliżej morza tym drożej, jednakże w odl. 500-800 m od brzegu są ciekawe kwaterki o dość dobrym standardzie. Jeżeli Ty nie poszukasz kwatery to ona znajdzie Ciebie - na wlocie do Makarskiej przy stacji paliw stoją pierwsze osoby z tabliczkami "sobe" lub "apartmani"(pokoje, apartamenty), a następni oferujący noclegi dybią na przyjezdnych w centrum miasta nieopodal dworca autobusowego. Warto w tym momencie miec przy sobie plan, mapę Makarskiej i po wstępnej akceptacji ceny poszukac na mapie podawanego adresu, aby nie okazało się, że "niedaleko morza" to tak naprawdę 45 minut marszu na plażę. Ja przed dwoma laty w wyżej opisany sposób szukając noclegu miałem dwie oferty po ok 9-10 eur/os, jednakże nie odpowiadał mi standard, a znalazłem cudo lokum 300 m od morza w postaci dwóch 2-os. sypialni, pokoju dziennego z klimą, korytarza i dwóch łazienek oraz super wyposażonej kuchni - na wysokim parterze (ok 80 m2) dla trzech osób za 50 euro, chociaż cena wywoławcza wynosiła 80 euro.Nadmieniam, że było to w lipcu. Proponuję jechać w ciemno i poszukać na miejscu.