Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartament LARA w Mimicach

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 21.08.2008 20:55

Mnie najbardziej zastanowiło to zaglądanie sobie do talerzy w Larze. Nigdy tam nie byłam, tylko przechodziłam około stu razy, następnym razem wstąpię i sprawdzę. Btw przechodząc tamtą drogą codziennie po 4 razy przez 2 tygodnie już trzeci raz z rzędu nigdy nie spotkałam się z korkiem w okolicach Lary ;-) Na górze droga jest jeszcze na tyle szeroka, że miejscowe auta się mijają, obcy zjeżdżają i też dają radę ;-)
Ja tam nadal Mimice lubię :lol:
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 21.08.2008 22:01

YoanaK napisał(a):Mnie najbardziej zastanowiło to zaglądanie sobie do talerzy w Larze.

Takiej sobie małej przenośni użyłem, ale takie miałem wrażenia jak tam wszedłem. Jak dla mnie to tam ludzie mieszkają i siedzą na tarasach "jeden na drugim" - YoanaK, nie weż tego dosłownie ;-) Po prostu ciasnota i tyle. Sama twierdzisz, że tam nie byłaś. Ja wprawdzie krótko, ale byłem. Z tą szerokością drogi na górze to trochę też przesadziłaś - ty jak twierdzisz chodzisz tamtędy. Faktycznie , dwoje ludzi to tam się minie lekko ( o ile niczego nie niosą), lecz nawet na górze jest kłopot z minięciem się dwóch samochodów - na moim lakierze od samochodu widać rysy po gałęziach przy mijaniu się z jadącym do góry. Nie jest moją intencją zniechęcanie kogokolwiek do Lary. Po prostu opisałem swoje osobiste odczucia, a one takie własne są. Każdy może przecież sprawdzić, ale samochód radzę zostawić przy Jadrance. Pozdrawiam FAN CLUB LARY.
Osobiście odradzam. Żałuję tylko, że nie zrobiłem zdjęć tej ciasnocie, bo te na forum bardzo mnie zmyliły i nie oddają w pełni stanu faktycznego. Niestety juz nie zrobię, bo będę to miejsce omijał. Główna trasa- 20m, ciasnota i na dodatek sami Polacy. Takie rozrywki to ja mam i nas na Helu. Za dużo adrenaliny jak dla mnie. Ja lubię wypoczywać!!!!
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 21.08.2008 22:25

Nawiązując do wątku z poprzedniego postu, dotyczącego naszych wspaniałych rodaków. FAKT - Makarska - promenada- ludzi dużo. Mówi tatuś do dziecka rycząc na cały głos - ( zapewne myślał, że tylko jego z Polski stać na wczasy w Cro i nikt nie zrozumie co mówi)- "Krzysiu!!! Wy idźcie dalej a ty powiedz mamusi, że ja wejdę do tego hotelu sie wysrać i was dogonię" Czytałem też na forum o polewaniu coca - coli zakupionej wcześniej w sklepie podczas posiłku w restauracji i o cztelnikach MENU. Dlatego Lara mi nie odpowiada. Za duże ryzyko spotkania rodaków. Nie chcę tu obrazić mieszkańców Lary, bo na pewno większość z nich to wspaniali ludzie, ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. :twisted: :!: A "strzeżonego........." :devil:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.08.2008 22:30

nie wierze co czytam , dosłownie .. yacku? w Mimicach nie można wypocząć ? ha ? , w Larze ciasno ?

ZA ROK ZNOWU MIMICE , U BOZO , i LUCIJI ;)

MIMICE FAN CLUB !!! :D:D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.08.2008 22:33

yacek63 napisał(a):Nawiązując do wątku z poprzedniego postu, dotyczącego naszych wspaniałych rodaków. FAKT - Makarska - promenada- ludzi dużo. Mówi tatuś do dziecka rycząc na cały głos - ( zapewne myślał, że tylko jego z Polski stać na wczasy w Cro i nikt nie zrozumie co mówi)- "Krzysiu!!! Wy idźcie dalej a ty powiedz mamusi, że ja wejdę do tego hotelu sie wysrać i was dogonię" Czytałem też na forum o polewaniu coca - coli zakupionej wcześniej w sklepie podczas posiłku w restauracji i o cztelnikach MENU. Dlatego Lara mi nie odpowiada. Za duże ryzyko spotkania rodaków. Nie chcę tu obrazić mieszkańców Lary, bo na pewno większość z nich to wspaniali ludzie, ale nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. :twisted: :!: A "strzeżonego........." :devil:

Rysiek ; ) dba o to żeby do Lary jechali dobrzy :) ludzie ;]
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 21.08.2008 22:36

Każdy ma jakieś upodobania. Moim zdaniem ciasno. Jeśli Lara komus odpowiada, to OK. Ja nadal jestem na NIE. Tak czy inaczej pozdrówka dla FAN CLUBU i miłego wypoczynku. Ja w przyszłym roku planuję Czarnogórę lub E viva Espania.
Ostatnio edytowano 21.08.2008 22:40 przez yacek63, łącznie edytowano 1 raz
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 21.08.2008 22:38

Taki Rysiek to skarb . Pozdro również dla niego w takim razie :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.08.2008 22:41

yacek63 napisał(a):Taki Rysiek to skarb . Pozdro również dla niego w takim razie :D

oj tak ;) Ryszard :] niezastąpiony ;] jeżeli chodzi o Mimice i ogólnie o cr0 :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 21.08.2008 22:41

yacek63 napisał(a):Taki Rysiek to skarb . Pozdro również dla niego w takim razie :D

forum/viewtopic.php?p=298581#298581

yacku polecam ; )
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 22.08.2008 08:10

Ostro "pojechałeś" YACKU63 z tymi Twoimi wrażeniami z Mimic, ja z rodziną byłem kolejny raz przez pierwszą połowe lipca i byliśmy bardzo zadowoleni, nie mówiąc już o dzieciach, które najchętniej by tam sobie zostały.

Czytając drugi raz to co napisałeś pomyślałem sobie, że musisz być ze ścisłego centrum Warszawy i szukasz totalnego "zad..." , bo Mimice to bardzo spokojna i cicha miejscowość, a to że Jardanką jeżdzą samochody w niczym osobiście nam nie przeszkadzało bo przecież urlopu nie spędza się w apartamencie tylko na plaży i w innych przyjemnych miejscach.

Jeśli chodzi o drogę do portu koło Lary, to może nie jest to autostrada ale dla przeciętnego, dobrego kierowcy przejechanie nią dwa razy przez dwa tygodnie nie stanowi żadnego problemu, no chyba że jechałeś na urlop tirem lub czymś podobnym
:).
Nie wiem jakim samochodem tam manewrowałeś z takimi problemami ale ja swoim 8-osobowym vanem, który razem z "zawartością" ważył ok. 2400kg i o sporych gabarytach, takich problemów nie miałem.

Zejście na plaże z Lary również nie stanowi żadnego problemu, moje dzieci biegały po schodkach po kilka razy, a ja kursowałem z deską windsurf. i osprzętem...i nie narzekałem tyle co Ty nie sprawdziwszy jak jest faktycznie w tym pięknym miejscu jakim są Mimice.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.08.2008 12:14

yacek63 napisał(a):
YoanaK napisał(a):Mnie najbardziej zastanowiło to zaglądanie sobie do talerzy w Larze.

Takiej sobie małej przenośni użyłem, ale takie miałem wrażenia jak tam wszedłem. Jak dla mnie to tam ludzie mieszkają i siedzą na tarasach "jeden na drugim" - YoanaK, nie weż tego dosłownie ;-) Po prostu ciasnota i tyle. Sama twierdzisz, że tam nie byłaś. Ja wprawdzie krótko, ale byłem. Z tą szerokością drogi na górze to trochę też przesadziłaś - ty jak twierdzisz chodzisz tamtędy. Faktycznie , dwoje ludzi to tam się minie lekko ( o ile niczego nie niosą), lecz nawet na górze jest kłopot z minięciem się dwóch samochodów - na moim lakierze od samochodu widać rysy po gałęziach przy mijaniu się z jadącym do góry. Nie jest moją intencją zniechęcanie kogokolwiek do Lary. Po prostu opisałem swoje osobiste odczucia, a one takie własne są. Każdy może przecież sprawdzić, ale samochód radzę zostawić przy Jadrance. Pozdrawiam FAN CLUB LARY.

Osobiście odradzam. Żałuję tylko, że nie zrobiłem zdjęć tej ciasnocie, bo te na forum bardzo mnie zmyliły i nie oddają w pełni stanu faktycznego. Niestety juz nie zrobię, bo będę to miejsce omijał. Główna trasa- 20m, ciasnota i na dodatek sami Polacy. Takie rozrywki to ja mam i nas na Helu. Za dużo adrenaliny jak dla mnie. Ja lubię wypoczywać!!!!

Wąska droga na dwa auta? Kilka kroków dalej jest Marusici. Tam zjazd jest na jedno auto, a przy tym trzeba umieć dobrze się złożyć w zakrętach, bo inaczej sprzęgło spalone. No i też trzeba mieć szczęście by nikt z przeciwka nie jechał lub inna osoba pilnuje i w razie czego zatrzymuje auto na Jadrance czy odwrotnie hehe... 8O Wjazd na parking pod dom to prawdziwa akrobatyka :D Podczas wieczornych wypadów trzeba ostrożnie z % bo żona nawet nie spróbuje zjazdu.

Jak ktoś będzie w Mimice to proponuje zatrzymać się pod sklepem w Marusici i kilka kroków dalej zejść, jak prowadzi znak do Apartamentu Danica :roll: Szczególnie mam tu na myśli Adasia. Pamiętasz porównanie widoku z plaży w Mimice, a w Marusici??? :wink:

Ogólnie to kwestia gustu z tym zaludnieniem i nie można mieć do nikogo pretensji. Odpoczywaniem również można się zmęczyć i mnie po 2dniach nosi by coś pozwiedzać ale jakże radośnie wraca się do swojej oazy spokoju, w której słychać tylko cykady - w tym roku trfiliśmy na wyjątkowo głośnego osobnika :twisted:

yacek63 daj sobie siana, mi też się oberwało od fan clubu, gdy powiedziałem, iż z plaży w Mimice nie widać Biokovo, bo zasłania widok skarpa :D (widać to na wcześniejszych zdjęciach, a ja osobiście sam to sprawdziłem, dlatego jeżdże parę metrów dalej)

Ktoś mądry na forum kiedyś powiedział, że nie można mówić, iż jego miejscowość jest najlepsza, gdy nie poznał pozostałych.

Lara sympatyczny domek i super gościnny właściciel Bozo. Parę tylko chwil miałem przyjemność z nim rozmawiać, a to wystarczy.
Matija i Tomi u których byłem w tym roku również są przemili. Buziaki dla nich.
Moja relacja już jest.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.08.2008 12:19

Rozważałem nawet wybór Lary ze względu na łagodne zjazdy, ale daliśmy radę w Marusici. Po dwóch dniach człowiek się przyzwyczaja...
Pozdrav Adaś :wink:
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 25.08.2008 13:44

forum/viewtopic.php?p=298581#298581

yacku polecam ; )[/quote]
Rzeczywiście pięknie jak wszędzie w Cro. Ja nigdzie nie pisałem, ze w Mimicach jest brzydko, tylko jak dla mnie ciasno i stromo ( zresztą jak w większości miejscowości w tym rejonie)
yacek63
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) yacek63 » 25.08.2008 13:48

falco.v napisał(a):Ostro "pojechałeś" YACKU63 z tymi Twoimi wrażeniami z Mimic, ja z rodziną byłem kolejny raz przez pierwszą połowe lipca i byliśmy bardzo zadowoleni, nie mówiąc już o dzieciach, które najchętniej by tam sobie zostały.

Czytając drugi raz to co napisałeś pomyślałem sobie, że musisz być ze ścisłego centrum Warszawy i szukasz totalnego "zad..."

Nie trafiłeś . Sądząc z wypowiedzi mniemam, że nie lubisz warszawiaków tak jak ja. No ale kto ich lubi ;-) Faktycznie szukałem spokojnego miejsca do mieszkania i na plaży. Znalazłem w Drasniach. Pozdrawiam
falco.v
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) falco.v » 28.08.2008 08:17

Prawdę mówiąc YACKU63 nie mam szczególnych uprzedzeń do ludzi np. z rejonu x lub y, bo zdarzają się różni ludzie, tylko z twojej wypowiedzi wysnułem taki wniosek, że skoro szukasz ciszy i spokoju, to pewnie jesteś zmęczony hałasem dużego miasta.

Zapraszam cię do obejrzenia moich zdjęć z Mimic i nie tylko, żebyś wiedział co straciłeś...ha,ha,ha, przynajmniej w tym sezonie.

http://cro.pl/forum/album_cat.php?cat_id=1

http://cro.pl/forum/album_personal.php?user_id=9636

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Apartament LARA w Mimicach - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone