Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

60 euro/ doba za apartament w Cavtat lub w Mlini za 65 euro

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilusil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilusil » 21.07.2006 15:56

pogoda byla super, bez najmniejszej chmurki :D

Morze ciepłe, choc w porownaniu z temp. na zewnatrz bylo trudno wejsc... a potem nie chciało sie wyjsc :roll: siedzielismy w nim całymi godzinami, plywalismy na materacach

jest wiele wycieczek, w agencji turyst. vivaldo kazdego dnia jest kilka roznych propozycji, mozna sie wybrac gdzies lodzia lub autokarem, nawet do czarnogory

polecam jednak przespacerowac sie do portu w srebrenie, bo tam ceny nizsze niz w vivaldo, a jesli chcecie po prostu przejechac sie lodka, np. na 2-3 godz to z całego serca polecam wybrac sie do dubrownika, gdzie mozna wybierac miedzy ofertami, jest ich nawet kilkadziesiat, np. wieczorem przypływa wielki statek, ala piracki, mozna w nim zjesc wieczorem, a rano pływa na wycieczki :P

w mlini mozna wyporzyczyc bardzo fajne kajaki, 50kun za godzine, lub np. przejechac sie skuterem, ok 200kun za 20 min (jest instrunkor)

W srebrenie i mlini jest centrum nurkowe

w dubrowniku zjedz koniedznie w rybnej konobie w porcie, taka z białymi parasolami, a w mlini koniecznie w konobie "wegetarianskiej" (ale sa ryby i owoce morza) MLINICA, bedziesz bardzo mile zaskoczona obsługa i gratisami :wink: 8)

pozdr asia
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 24.07.2006 08:37

Asia, pamiętasz o fotkach ... obiecałaś :lol:

pzdr,
Paula
marob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marob » 24.07.2006 16:19

Cześć
Zawsze rozpoczyna się korespondencję jak się ma jakiś kłopot.
Ja ląduję wDubrovniku 5.08 i jeszcze nie mam żadnego punktu zaczepienia -loclegu. A zważywszy, że lecę z 3 letnim dzieckiem- mam problem. Może ktoś mógłby polecić jakiś niedrogi nocleg.
Będe zobowiązany
Robert
marob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marob » 24.07.2006 16:28

ilusil napisał(a):WROCIŁAMMM :D :D :D :D :D :D

bylo extra,
autobus do dubrownika tylko 10 kun, kierowca mowi po angielsku :)

My mielismy apartament blizej srebrena, i powiem szczerze ze za nic nie chciałabym mieszkac dalej w strone cavtatu, bo mylo tam wiecej opuszczonych domow, i byly kiepskie drogi zejsciowe nad morze.
MIedzy miejscowosciami mozna sie przemiescic w 15 min, od partu w mlini do portu w srebrenie.

Z naszego apartamentu mielismy super widok na morze, bylo bliziutko na przestanek autobusowy, do skpelu i piekarni (koniecznie sprobuj studli!!!!)
do supermatketu gdzie bylo duzo taniej mielismy ok 500m, b. blisko. W miejscowosci sa conajmniej 4 bankomaty.
Na promenadzie w srebrenie sa extra wielkie i smaczne lody za 5 kun giga-kulka
w sobote byl koncert w mlini - dookola rozstawili sie z jedzonkiem np. cevapcici w bulce jak kebab za 15 kun :) i w niedziele i sobote disco w srebrenie.
autobusy z dubrownika jezdza do bardzo pozna, wiec jak cie znudzi miejscowosc mozesz sobie zawsze pojechac dalej

poznalismy super gospodarzy w mlini ( z drogi nas zaprosili na rakije, kawe, jedzenie) dla 2 osob za 30 E w niesamowicie dobrych warunkach, piekny ogrod i pokoje. Nazywasie willa Adria, ale na cały lipiec i sierpien maja obłozenie... chyba pojedziemy tam w nastepnym roku. gospodarz mowił biegle po angielsku niemiecku wlosku i francusku i byl bardzo mily
:D :D 8)

Ogolnie polecam

widziałam te apartamenty cakelic... nie polecam, moze sa ładne ale w tuz przy samej drodze glownej!!! nie ma do nich prawie dojscia od strony ulicy, nie wiedzielismy jak sie tam dostac, zejscia do morza tez nie widziałam.. duzo tam bylo opuszczonych domow.. chciałam zrobic zdjecie, ale nie dalo sie tam dostac. daleko od sklepu i przystanku autobusowego

jak sie ogarne, to powrzucam zdjecia :P

buziaki, Asia
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 24.07.2006 18:35

marob napisał(a):Cześć
Zawsze rozpoczyna się korespondencję jak się ma jakiś kłopot.
Ja ląduję wDubrovniku 5.08 i jeszcze nie mam żadnego punktu zaczepienia -loclegu. A zważywszy, że lecę z 3 letnim dzieckiem- mam problem. Może ktoś mógłby polecić jakiś niedrogi nocleg.
Będe zobowiązany
Robert

Spróbuj przez Agencje Turystyczną w Mlini zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Ja osobiście mam rezerwacje w
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Jednak wyjazd dopiero przed nami, więc nie mogę nic na ich temat napisać a podobnie jak Ty wyjeżdżam 5 sierpnia
Asia jak mnie pamięć nie myli była w zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link i sobie chwali

pzdr,
Paula
marob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marob » 25.07.2006 09:20

Bardzo dziękuję za odpowiedz.
Niestety w tym terminie nie ma już wolnych pokoji
Może ktoś może polecić, bo mimo wysłania kilkunastu e-mail nic nie znalazłewm
pzr
Robert
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 25.07.2006 09:54

marob napisał(a):Bardzo dziękuję za odpowiedz.
Niestety w tym terminie nie ma już wolnych pokoji
Może ktoś może polecić, bo mimo wysłania kilkunastu e-mail nic nie znalazłewm
pzr
Robert

Agencja turystyczna Vivado to jest dobry pomysł. Jeżeli nie pomogą Ci mailem, to na pewno na miejscu. Ja znalazłam nasz nocleg dzięki nim a i Tommy pisał, że wyszukali coś fajnego dla niego. W innym wątku też jest trochę o Mlini http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=151932#151932.
Pozdrawiam!
marob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marob » 26.07.2006 15:07

Dziękuję za pomoc.
Znalazłem coś niedrogiego
Mam pytanie czy w środku sierpnia da się wytrzymać bez klimatyzacji.
Jadę z 3 letnim dzieckiem i obawiam się o tem. głównie w nocy
pozdr.
Robert
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 26.07.2006 15:56

marob napisał(a):Dziękuję za pomoc.
pozdr.
Robert

Ja w sierpniu w Chorwacji nigdy nie byłam. W czerwcu noce też były upalne i bez klimatyzacji nie było najfajniej. Ale dla tych pięknych widoków i cudownej wody da się wszystko wytrzymać :D
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 27.07.2006 10:28

pozdr.
Robert

3 lata temu, na przełomie lipca-sierpnia byłam w Cro bez klimy i powiedziałam sobie, że więcej tego błędu nie powtórze.
Nie chce Cie straszyć ale bedzie cieżko ;)

pzdr,
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 27.07.2006 14:19

Paula81 napisał(a):
pozdr.
Robert

3 lata temu, na przełomie lipca-sierpnia byłam w Cro bez klimy i powiedziałam sobie, że więcej tego błędu nie powtórze.

pzdr,

Paula chyba trochę za bardzo dramatyzujesz.Ja zawsze bywam w cro w lipcu,nigdy nie mieszkałem w apartamencie z klimatyzacją i nie było wcale tak źle.
Pozdrawiam.
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 27.07.2006 17:57

wojan napisał(a):
Paula81 napisał(a):
pozdr.
Robert

pzdr,

Paula chyba trochę za bardzo dramatyzujesz.Ja zawsze bywam w cro w lipcu,nigdy nie mieszkałem w apartamencie z klimatyzacją i nie było wcale tak źle.
Pozdrawiam.

niedługo bedzie dane nam się przekonać :)
chcociaż powiem, że takim mały egzamin mamy teraz u nas w kraju ;)
jeżeli nie masz problemów z zasypianiem czy też dłuższym przebywaniem na powietrzu, to zazdroszcze :( mnie taka pogoda w mieście DOBIJA!
mam nadzieje, że w Cro będzie "troche chłodniej" ;)
pzdr,
Paula
marob
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marob » 28.07.2006 15:15

DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ROZWAZANIA NA TEMAT POGODY.
MAM NADZIEJĘ, ŻE W NOCY NIE BĘDE STAŁ POD PRYSZNICEM TO TO MOŻE ZRUJNOWAĆ GOSPODAŻY
DZIĘKI
MAM PYTANIE DO OSÓB, KTÓRE BYŁY W MLINI.
PONOĆ MOJA KWATERA JEST PRZY GŁÓWNEJ DRODZE (JAKIŚ RÓŻOWY DOMEK DRUGI PO LEWEJ) WŁAŚCICIEL NIE CHCIAŁ MI PODAĆ ADRESU(SAM PO MNIE WYJEŻDZA). MÓWI ŻE TAM NIE MA NUMERACJI TYLKO PO NAZWISKU. MÓWI, ŻE JEST BLISKO DO PLAŻY. POWIEDZCIE JAK (MOŻE KTOŚ MA PLAN MIASTECZKA) JAK WYGLĄDA UŁOŻENIE ULIC- BO NIE CHCĘ TRAFIĆ NA ODLUDZIE
ROBERT
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 28.07.2006 15:17

marob napisał(a):DZIĘKI WSZYSTKIM ZA ROZWAZANIA NA TEMAT POGODY.
MAM NADZIEJĘ, ŻE W NOCY NIE BĘDE STAŁ POD PRYSZNICEM TO TO MOŻE ZRUJNOWAĆ GOSPODAŻY
DZIĘKI
MAM PYTANIE DO OSÓB, KTÓRE BYŁY W MLINI.
PONOĆ MOJA KWATERA JEST PRZY GŁÓWNEJ DRODZE (JAKIŚ RÓŻOWY DOMEK DRUGI PO LEWEJ) WŁAŚCICIEL NIE CHCIAŁ MI PODAĆ ADRESU(SAM PO MNIE WYJEŻDZA). MÓWI ŻE TAM NIE MA NUMERACJI TYLKO PO NAZWISKU. MÓWI, ŻE JEST BLISKO DO PLAŻY. POWIEDZCIE JAK (MOŻE KTOŚ MA PLAN MIASTECZKA) JAK WYGLĄDA UŁOŻENIE ULIC- BO NIE CHCĘ TRAFIĆ NA ODLUDZIE
ROBERT

Różowy domek przy głównej drodze? A to nie Villa Medine przypadkiem??
Mapka jest tu forum/viewtopic.php?p=146592#146592
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.08.2006 08:53

Mam pytanie czy w środku sierpnia da się wytrzymać :wink: bez klimatyzacji.
pozdr.
Robert

Witam wszystkich!
Wróciłam z Mlini w sobotę. Mlini i Dubrovnik przepiękne!
Co do kwatery to warunki mieliśmy super, bardzo czysto i miło, niesamowity widok z balkonu na morze i góry.. Minus to brak klimy. Następnym razem pojadę raczej w czerwcu albo pokój z klimą, bo upały straszne. Ale wszystko rekompensuje wspaniałe morze i widoki.
Mlini bardzo polecam. Jednak wszystkim szukającym kwatery sugeruję zapytać o odległość od jardanki bo ta droga jest strasznie głośna. Przez pierwsze 2 noce prawie w ogóle nie spaliśmy. Nie wiem czy jednak nie lepszym rozwiązaniem jest znalezienie kwatery w Srebrenie (kilka minut pieszo od Mlini) jeżeli tylko będzie dalej od tej drogi. Poza tym nie ma tam tych schodów (które potrafią być jednak okrutne zwłaszcza gdy na plaży okaże się, że trzeba się wrócić po olejek do opalania 200m pod górę w 38 stopniowym upale :oops: ).. Jak braknie nam wody do picia to trzeba znowu zasuwać na górę do sklepu. Albo kupić dużo drożej w kanobach.
No i w Srebrenie jest supermarket gdzie mozna sporo zaoszczędzić. Ale w Chorwacji chyba tańsze niż w Polsce są tylko banany :roll: Mieliśmy 20m do piekarni gdzie były przepyszne strudle z wiśniami i jabłkami i wspaniałe pieczywo..

Dubrovnik jest cudowny i romantyczny. Panuje niesamowita atmosfera zwłaszcza wieczorem, dużo ludzi, przeróżnych narodowości zapełnia kafejki. My siedzielismy na schodach w jednej w licznych wąskich uliczek, popijaliśmy piwko i słuchaliśmy Pana grającego na gitarze...
Polecam na ochłodę super lody na głównej ulicy (chyba Placa) idąc od wejścia na stare miasto, pierwsza lodziarnia po prawej stronie. Mega gałka za 5 kun, Pan w dodatku stara się mówić po polsku :D
Ostatni autobus z Dubrovnika do Cavtat przejeżdzający przez Mlini jest o 1:30 takze jest to duzy plus bo Mllini o godz. 23 zamiera..

Bardzo polecam wyprawę z portu w Dubrovniku na wyspę Locrum. Koszt w obie strony: dorośli 35kun; dziecko do 14 lat 15 kun. Polecam zabrać ze sobą jedzenie i picie bo na miejscy drogo.
Na miejscy przepiękna roślinność, pawie spacerujące po wyspie i plaży i wszędzie rozbrzmiewają cykady....
Można poplażować bez tłumów, moje dziecko trochę się złościło bo wszędzie było bardzo głęboko ale jest też na wyspie słone jeziorko gdzie dzieci mogą popływać bezpiecznie.

Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócę! Życzę wspaniałych wakacji wszystkim, którzy wyjeżdżają do Chorwacji![/img]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

60 euro/ doba za apartament w Cavtat lub w Mlini za 65 euro - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone