Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

60 euro/ doba za apartament w Cavtat lub w Mlini za 65 euro

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.08.2006 09:10

joancz napisał(a):
marob napisał(a):Dziękuję za pomoc.
Znalazłem coś niedrogiego
Mam pytanie czy w środku sierpnia da się wytrzymać :wink: bez klimatyzacji.
Jadę z 3 letnim dzieckiem i obawiam się o tem. głównie w nocy
pozdr.
Robert

Witam wszystkich!
Wróciłam z Mlini w sobotę. Mlini i Dubrovnik przepiękne!
Co do kwatery to warunki mieliśmy super, bardzo czysto i miło, niesamowity widok z balkonu na morze i góry.. Minus to brak klimy. Następnym razem pojadę raczej w czerwcu albo pokój z klimą, bo upały straszne. Ale wszystko rekompensuje wspaniałe morze i widoki.
Mlini bardzo polecam. Jednak wszystkim szukającym kwatery sugeruję zapytać o odległość od jardanki bo ta droga jest strasznie głośna. Przez pierwsze 2 noce prawie w ogóle nie spaliśmy. Nie wiem czy jednak nie lepszym rozwiązaniem jest znalezienie kwatery w Srebrenie (kilka minut pieszo od Mlini) jeżeli tylko będzie dalej od tej drogi. Poza tym nie ma tam tych schodów (które potrafią być jednak okrutne zwłaszcza gdy na plaży okaże się, że trzeba się wrócić po olejek do opalania 200m pod górę w 38 stopniowym upale :oops: ).. Jak braknie nam wody do picia to trzeba znowu zasuwać na górę do sklepu. Albo kupić dużo drożej w kanobach.
No i w Srebrenie jest supermarket gdzie mozna sporo zaoszczędzić. Ale w Chorwacji chyba tańsze niż w Polsce są tylko banany :roll: Mieliśmy 20m do piekarni gdzie były przepyszne strudle z wiśniami i jabłkami i wspaniałe pieczywo..

Dubrovnik jest cudowny i romantyczny. Panuje niesamowita atmosfera zwłaszcza wieczorem, dużo ludzi, przeróżnych narodowości zapełnia kafejki. My siedzielismy na schodach w jednej w licznych wąskich uliczek, popijaliśmy piwko i słuchaliśmy Pana grającego na gitarze...
Polecam na ochłodę super lody na głównej ulicy (chyba Placa) idąc od wejścia na stare miasto, pierwsza lodziarnia po prawej stronie. Mega gałka za 5 kun, Pan w dodatku stara się mówić po polsku :D
Ostatni autobus z Dubrovnika do Cavtat przejeżdzający przez Mlini jest o 1:30 takze jest to duzy plus bo Mllini o godz. 23 zamiera..

Bardzo polecam wyprawę z portu w Dubrovniku na wyspę Locrum. Koszt w obie strony: dorośli 35kun; dziecko do 14 lat 15 kun. Polecam zabrać ze sobą jedzenie i picie bo na miejscy drogo.
Na miejscy przepiękna roślinność, pawie spacerujące po wyspie i plaży i wszędzie rozbrzmiewają cykady....
Można poplażować bez tłumów, moje dziecko trochę się złościło bo wszędzie było bardzo głęboko ale jest też na wyspie słone jeziorko gdzie dzieci mogą popływać bezpiecznie.

Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócę! Życzę wspaniałych wakacji wszystkim, którzy wyjeżdżają do Chorwacji![/img]

Joancz, którą kwaterę w końcu wybrałaś?

Ja przekonam się na własnej skórze już jutro!!! :) Wylot, mam nadzieje że bez opóźnień, 18:30 :)
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 04.08.2006 14:14

A nie mówiłam, że Mlini jest fajne? Jakże mi miło, że nie mądrzyłam się tu na marne :D
Pozdrawiam!
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.08.2006 18:33

Ja przekonam się na własnej skórze już jutro!!! :) Wylot, mam nadzieje że bez opóźnień, 18:30 :)
[/quote]

Rooms Relax Silvana Korac; nasz był opóźniony o 2h :evil: ;
powrót ok. :)
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.08.2006 18:36

joancz napisał(a):

Rooms Relax Silvana Korac; nasz był opóźniony o 2h :evil: ;
powrót ok. :)[/quote]

o 2 godziny??? cholerka, tego nie brałam pod uwagę, mam nadzieje, że nasi gospodarze bedą na nas czekać ;)
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.08.2006 18:55

o 2 godziny??? cholerka, tego nie brałam pod uwagę, mam nadzieje, że nasi gospodarze bedą na nas czekać ;)
[/quote]

ja wzielam komorke do wlascicielki i poslalam jej sms ze sie spoznimy
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.08.2006 19:15

joancz napisał(a):

ja wzielam komorke do wlascicielki i poslalam jej sms ze sie spoznimy[/quote]

Ja liczę na to, że jednak nie będzie zbyt dużego opóźnienia :)
Napisz proszę jak sam lot, bez dodatkowych wrażeń?
Ja tak nie lubię latać :(
pozdrawiam,
joancz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joancz » 04.08.2006 19:32

pozdrawiam,

Nie, -bardzo przyjemny, po 1.20h Będziesz już na miejscu :).
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 04.08.2006 19:44

joancz napisał(a):
pozdrawiam,

Nie, -bardzo przyjemny, po 1.20h Będziesz już na miejscu :).

dzięki, już mi lepiej :) jeszcze tylko 300 km do Karkowa :(
do zobaczenia 20 sierpnia :P :papa:
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 07.08.2006 10:43

joancz napisał(a):Nie, -bardzo przyjemny, po 1.20h Będziesz już na miejscu :).

Przepraszam, że zadaję głupie pytania, ale co lata z Krakowa do Dubrownika?? LOT?? Bo z W-wy, to zdaje się można tylko dolecieć do Zagrzebia.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 07.08.2006 10:52

z Krakowa do Dubrovnika i Splitu lata Skyeurope i to najtańsza opcja wylotu do cro.
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 07.08.2006 12:15

madzia1981 napisał(a):z Krakowa do Dubrovnika i Splitu lata Skyeurope i to najtańsza opcja wylotu do cro.

Chyba trzeba się przeprowadzic do Krakowa, bo z Warszawki, to jest wszędzie daleko! Ale nie powiem, że możliwość dotarcia do Chorwacji w 1,5 h (a nie w 2 dni) jest kusząca. Muszę sprawdzić ceny. :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 07.08.2006 12:32

Aggi dla mnie ta opcja jest jeszcze bardziej odległa-jazda pociagiem do Krakowa 9 godzin pociagiem to nie na moje siły :D
A może za rok lub dwa ktoś pomysli i uruchomi tanie loty choćby w Szczecinie, Bydgoszczy, Poznaniu, Gdańsku, Warszawie...ech fajnie by było
pozdrawiam
Paula81
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paula81 » 24.08.2006 20:48

ja juz wrocilam, za rok sprobuje sie wybrac do Slitu (czyt. okolic) :) chyba ze cos zacznie latac z Wawy ;)
pzdr
Paula
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 25.08.2006 07:47

Paula81 napisał(a):ja juz wrocilam, za rok sprobuje sie wybrac do Slitu (czyt. okolic) :) chyba ze cos zacznie latac z Wawy ;)
pzdr
Paula

Paula podenerwuj nas tu trochę napisz koniecznie jak było (fajnie mam nadzieję :D )!
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 25.08.2006 08:33

Paula81 napisał(a):ja juz wrocilam, za rok sprobuje sie wybrac do Slitu (czyt. okolic) :) chyba ze cos zacznie latac z Wawy ;)
pzdr
Paula

Heh , wróciliśmy z Srebreno 19 sierpnia, była z nami koleżanka z Wawy, dojechała do Kraka na lotnisko pociągiem, mówiła ze chyba 3 godzinki jechała, nie na rzekała na jakies niedogodnosci i zmęczenie, powrót miała gorszy, bo samolot powrotny ladował ok 22.30 i kiepsko z połaczeniami a na dodatek wykoleił sie wtedy jakis pociag i wszystke z kraka do wawy były opóźnione ok 2 godzin...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

60 euro/ doba za apartament w Cavtat lub w Mlini za 65 euro - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone