Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.01.2014 10:44

walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.01.2014 10:45

kaszubskiexpress napisał(a):Cała ta dyskusja w mediach niczego nie zmienia. Będą chlać i zabijać.

Uważam, że jednak ma.
Piją wszyscy, od elit po kloszardów (ci raczej nie siadają za kierownicę). Prohibicja nie wchodzi w grę, bo wiadomo ... , pozostaje więc walka z tą plagą. Bezpieczeństwo na drogach szybko się nie poprawi, ale z czasem ... :?
Trzeba łapać, piętnować, eliminować z ruchu itp. Jeśli za kilka lat wskaźniki wypadków spowodowanych przez alkohol zaczną spadać, będzie sukces.

P.S.
Na delikwentów jak ten z Kamienia, czy ostatnio z Gdyni, ciężko znaleźć sposób. Oni zapewne nie skorzystaliby z alkomatu. Pośród pijących też jest margines. I będą tacy, co będą pić i zabijać, oby było ich jak najmniej.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 10:46

http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/sm ... jany/hm2rs

Ciekawe ....... czy agresywny pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2014 10:53

bluesman napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/smiertelny-wypadek-w-gdyni-kierowca-byl-pijany/hm2rs
Ciekawe ....... czy agresywny pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak

Ty tak poważnie i na trzeźwo?
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.01.2014 10:56

bluesman napisał(a):pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak

Czyli jak się nie zatrzymują do kontroli, to mają im pomachać 8O

Nie sądzisz, że przesadziłeś ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 10:57

nie skomentuję ....

Ty tak na trzeźwo i na poważnie ?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 10:58

kaszubskiexpress napisał(a):
bluesman napisał(a):pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak

napisałem agresywny ...........

Nie mam recepty jak zrobić to inaczej.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.01.2014 11:01

bluesman napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/smiertelny-wypadek-w-gdyni-kierowca-byl-pijany/hm2rs

W tym konkretnym przypadku raczej nie bo:
W pewnym momencie od strony Rumi nadjechał seat ibiza. Auto zwolniło, ale w momencie, kiedy policjanci chcieli je zatrzymać, kierowca przyśpieszył i jechał z ogromną prędkością w kierunku Estakady Kwiatkowskiego. Policjanci od razu zaczęli pościg za kierowcą. Niestety, zanim udało im się go dogonić, doszło do tragedii.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 11:06

Vjetar napisał(a):

W tym konkretnym przypadku raczej nie bo:
W pewnym momencie od strony Rumi nadjechał seat ibiza. Auto zwolniło, ale w momencie, kiedy policjanci chcieli je zatrzymać, kierowca przyśpieszył i jechał z ogromną prędkością w kierunku Estakady Kwiatkowskiego. Policjanci od razu zaczęli pościg za kierowcą. Niestety, zanim udało im się go dogonić, doszło do tragedii.

Zauważ, że nie odniosłem się do tego akurat konkretnego przypadku mimo,
iż go przytoczyłem
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 11:08

kaszubskiexpress napisał(a):

Zauważ, że jest to pewien zaczyn dyskusji. Co nie przeszkodziło niektórym i zaczęli od ataków ad personam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2014 11:10

bluesman napisał(a):nie skomentuję ....

A co tu komentować?
Najbardziej przerżające jest to,że takie brednie pisze emerytowany gliniarz.
Twoim zdaniem do zdarzenia przyczynili się policjanci, bo ścigali gnoja???
Paranoja i żenada.

bluesman napisał(a): Co nie przeszkodziło niektórym i zaczęli od ataków ad personam.

Ataków?
Bo zapytałem czy mówisz poważnie i na trzeźwo?
No to musisz to zgłosić do Moderatora.
Należy mi się co najmniej drugie ostrzeżenie!
Zastanawiam się nawet czy nie ban...
Ostatnio edytowano 08.01.2014 11:12 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 11:11

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):nie skomentuję ....

A co tu komentować?
Najbardziej przerżające jest to,że takie brednie pisze emerytowany gliniarz.
Twoim zdaniem do zdarzenia przyczynili się policjanci, bo ścigali gnoja???
Paranoja i żenada.

Przeczytałeś dokładnie to co napisałem ? Spróbuj się na chwilę zastanowić nad problemem, a nie pisać pierdoły. Ciebie nie interesuje temat tylko to kto to pisze :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.01.2014 11:21

bluesman napisał(a):Przeczytałeś dokładnie to co napisałem ? Spróbuj się na chwilę zastanowić nad problemem, a nie pisać pierdoły. Ciebie nie interesuje temat tylko to kto to pisze :)

Nie pochlebiaj sobie.
A co do pierdół.....pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.
Albo oświeć ciemnotę, bo jak widzę nie tylko ja nie rozumiem, co "autor chciał przekazać".

bluesman napisał(a):Ciekawe ....... czy agresywny pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak

Ciekawi cię czy agresywny pościg nie przyczynia się do takich tragedii, jednocześnie wyrażasz swoje zdanie na ten temat , które brzmi "tak - przyczynia się".

Której błyskotwiwej myśli nie rozumiem?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 08.01.2014 11:23

bluesman napisał(a):Zauważ, że nie odniosłem się do tego akurat konkretnego przypadku mimo,
iż go przytoczyłem

Co za nielogiczne stwierdzenie. Przytaczać przykład i się do niego nie odnosić...
I podaj cechy nieagresywnego pościgu. Oraz agresywnego, jeśli umiesz.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.01.2014 11:25

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):Przeczytałeś dokładnie to co napisałem ? Spróbuj się na chwilę zastanowić nad problemem, a nie pisać pierdoły. Ciebie nie interesuje temat tylko to kto to pisze :)

Nie pochlebiaj sobie.
A co do pierdół.....pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.
Albo oświeć ciemnotę, bo jak widzę nie tylko ja nie rozumiem, co "autor chciał przekazać".

bluesman napisał(a):Ciekawe ....... czy agresywny pościg prowadzony przez Policję nie przyczynia się do podobnych tragedii ............... bo moim zdaniem tak

Ciekawi cię czy agresywny pościg nie przyczynia się do takich tragedii, jednocześnie wyrażasz swoje zdanie na ten temat , które brzmi "tak - przyczynia się".

Której błyskotwiwej myśli nie rozumiem?

Jak widać nie zmieniasz się. Napisałem swoje zdanie i oczekiwałem zdania kogoś innego, nie oceny tego co napisałem, a konkretnych argumentów za lub przeciw.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone