Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

6 osób i tylko15 lat

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak
6 osób i tylko15 lat

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 16:28

Takie słowa usłyszałem od jednej z osób w Kamieniu Pomorskim. Czyli co ? Drzeć pasy, przypalać żywym ogniem, łamać kołem i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku oczekiwać następnej tragedii, tak ?

PS. jestem gorącym zwolennikiem demokracji bezpośredniej, ale prawo, zwłaszcza prawo karne trzeba trzymać daleko, jak najdalej od tłuszczy.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 03.01.2014 16:41

Co tutaj więcej rzec trzeba by wylać ilość stosownych wulgaryzmów ale co one tak naprawdę dają ??. Sad zastosował 3 miesięczny areszt i wyrok na 15 lat co jest jednolitym przegięciem pały.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 16:42

Już jest wyrok? To ciekawe...
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 03.01.2014 16:44

rodaivuk napisał(a):Już jest wyrok? To ciekawe...
a myślisz że to się zmieni:

Grozi mu 12 lat pozbawienia wolności, ale z uwagi na nietrzeźwy stan kierowcy może zostać uznana górna granica ustawowa kary, czyli 15 lat więzienia - powiedziała Małgorzata Wojciechowicz z Prokuratory Okręgowego w Szczecinie.

hm?? :roll:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 16:51

To tylko zagrożenie karą. Przy takich a takich uwarunkowaniach.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.01.2014 17:16

Zbyszko666 napisał(a):Sad zastosował 3 miesięczny areszt i wyrok na 15 lat co jest jednolitym przegięciem pały.

A co powinien zrobić innego?
Pytam o sankcję, bo do wyroku to jeszcze daleko...

To przestępstwo jest zagrożone taką a nie inną karą i na stosie gościa nie spalisz, choć wielu by pewnie chciało.

To akurat najmniejszy problem w tym wszystkim.
Proponuję, gdy następnym razem, najebany kolega, znajomy, obcy siądzie za kółko, wziąć telefon w łapę i zadzwonić gdzie trzeba, a nie wychodzić z założenia, że mnie to nie dotyczy.
Wówczas unikniemy taki sytuacji, jak w Kamieniu Pom., a i "oburzonych" watków też nie będzie potrzeby tworzyć.
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 17:30

Dokładnie tak. Nie chodzi o to aby pijanych zabójców sadzać na 100 lat do pierdla tylko aby ich nie było. A nie będzie ich wtedy gdy nie będzie przyzwolenia na ich istnienie.
No ale gdzież tam podpier... do psiarni... Nie honor.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 03.01.2014 18:51

anakin napisał(a):Proponuję, gdy następnym razem, najebany kolega, znajomy, obcy siądzie za kółko, wziąć telefon w łapę i zadzwonić gdzie trzeba, a nie wychodzić z założenia, że mnie to nie dotyczy.

rodaivuk napisał(a):No ale gdzież tam podpier... do psiarni... Nie honor.

Myślę, że społeczeństwo stopniowo dojrzewa i coraz mniej ludzi ma z tym problem. Ja go na pewno nie mam. Tyle tylko, że nie do końca wierzę czy taki "donos" zawsze jest skuteczny. Wiele, wiele lat temu jadąc za "wężykującym" debilem, zadzwoniłem po przyjściu do domu na policję (nie było wtedy jeszcze komórek) - usłyszałem: "a skąd pan wie, że on był pijany?". Mam nadzieję, że od tego czasu coś się zmieniło.

To oczywiste, że nie można zmieniać prawa i urządzać samosądów pod wpływem emocji bo to populizm w najczystszej postaci. Ale oczywistym też jest, że nie można obok takich wydarzeń przejść obojętnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2014 18:53

A po odbyciu połowy kary będzie cieszył się wolnością :!:

Znam jednego gnoja z mojego sąsiedztwa, który po pijaku potrącił (zamordował) człowieka na na chodniku :cry: dostał skurwiel 8 lat, zaliczono mu 9 miesięcy aresztu na poczet kary, a po 40 miesiącach był już na wolności :evil: I tak to już jest w naszym popierd...... kraju :?

i dalej skurwiel siada po pijaku za kółko :!:
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 19:04

greenrs napisał(a):
Myślę, że społeczeństwo stopniowo dojrzewa i coraz mniej ludzi ma z tym problem. Ja go na pewno nie mam. Tyle tylko, że nie do końca wierzę czy taki "donos" zawsze jest skuteczny. Wiele, wiele lat temu jadąc za "wężykującym" debilem, zadzwoniłem po przyjściu do domu na policję (nie było wtedy jeszcze komórek) - usłyszałem: "a skąd pan wie, że on był pijany?". Mam nadzieję, że od tego czasu coś się zmieniło.

Czasy i technika się zmieniły... Tyle, że należy poświęcić swój czas i jechać za takim delikwentem mając kontakt z dyżurnym...
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 19:06

Nie sądzę, że tylko w naszym.
Skąd wiesz, że siada? Czemu siada i kto mu pozwala?
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 03.01.2014 19:14

realista2 napisał(a):Takie słowa usłyszałem od jednej z osób w Kamieniu Pomorskim.

Bardzo cię proszę o nie komentowanie tego co się stało :!:
Ta tragedia dotyczy mnie osobiście :!:
Ty usłyszałeś takie słowa ja będę słyszał od małej Julki (DLACZEGO ON TO ZROBIŁ MOJEJ MAMUSI)do końca życia.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 19:31

To przykre, zdarzyła się tragedia, ale być może ktoś to przeczyta, weżmie sobie do serca i ktoś inny życia nie straci.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.01.2014 19:33

Byłem nie tak dawno na zakrapianej imprezie. Wszyscy pili ja prowadziłem i nie piłem, ale dla żartu nalewałem sobie z butelki po łyskaczu herbatę. Nikt się nie zorientował z podstępu. Wszyscy myśleli , że piję i to ostro piję. Jak już wysączyłem butelkę oznajmiłem, że wracam autem. Kilkanaście osób to słyszało i nikt nie zareagował poza jedną osobą - kobietą.

Nie dziwię się, że nikt nie próbował powiadomić policji. Też bym tego nie zrobił, chyba, że w ostateczności, ale dlaczego nikt nie próbował mnie powstrzymać ?
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 03.01.2014 19:35

realista2 napisał(a):Nie dziwię się, że nikt nie próbował powiadomić policji. Też bym tego nie zrobił, chyba, że w ostateczności, ale dlaczego nikt nie próbował mnie powstrzymać ?

To ciekawe. Czemu byś nie powiadomił i co byłoby tą ostatecznością?
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone